MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μουσικό Φεστιβάλ Χίου

Το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου, ένα νέο πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ με άξονα τη μουσική εγκαινιάζεται φέτος το καλοκαίρι στο νησί της Χίου, τις 31 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου.

Monopoli Team

πρόκειται για τη πρώτη διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας που πραγματοποιείται στη Χίο, όραμα δύο Χιωτών που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία: της βιολονίστας Όλγας  Holdorff – Μυριαγκού και του συνθέτη Λευτέρη Βενιάδη. Η ιδέα ξεκίνησε από μεμονωμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις αλλά η μεγάλη ανταπόκριση και ο ενθουσιασμός του κόσμου που συμμετείχε, έδωσαν την κατάλληλη ώθηση για τη δημιουργία του φεστιβάλ. 

Αξίζει να σημειωθεί, πως το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Χίου χωρίζεται σε δύο περιόδους, τη θερινή (Αύγουστος) και τη χειμερινή (Νοέμβριος), με τη δεύτερη να δίνει έμφαση σε εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και μαθητές.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  συναυλίες, σύγχρονο μουσικό θέατρο, έκθεση φωτογραφίας και εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά από πληθώρα Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους στο νησί. Ενδεικτικά: Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας Andreas Knapp, «EL Sistema», «MIAGI» & Co (31/7 Ιουλίου), Jazz συναυλία με τον Πέτρο Κλαμπάνη (2/8), «Στο τραπέζι» Μουσικό θέατρο του Λευτέρη Βενιάδη (6-7/8).

Περισσότερα από Φεστιβάλ
Σχετικά Θέματα
Cine News
28ο ΦΝΘ: Αυλαία με την απονομή των βραβείων – Τα ντοκιμαντέρ που διακρίθηκαν
Art & Culture
Η οδύνη και η ομορφιά της δημιουργίας μέσα από το βλέμμα της Juliette Binoche
Στην Πόλη
Athens Bike Festival 2026: Δύο μέρες γεμάτες ποδήλατο στο Πεδίον του Άρεως
Cine News
4ο KINO Athens: Εγκαινιάζει το KINO Music με την προβολή 8 μουσικών ντοκιμαντέρ στο Newman Cinema
Μουσικά Νέα
Borderline Festival 2026: Το μακροβιότερο φεστιβάλ της Στέγης επιστρέφει στο Onassis Ready
Εικαστικά
WOW Athens 2026: Οι εκθέσεις και οι περφόρμανς του φεστιβάλ που δίνουν φωνή στην έμφυλη εμπειρία
Μουσικά Νέα
Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης: Στις 10 κορυφαίες «πρακτικές πολιτιστικής κληρονομιάς» του European Heritage Hub
Art & Culture
Υπάρχουν τέχνες που πεθαίνουν; H Juliette Binoche μάς έδωσε την καλύτερη απάντηση
Βιβλία
Λάσλο Κρασναχορκάι: Ο σπουδαίος Νομπελίστας στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας της Αθήνας
Art & Culture
Ας είναι η νοσταλγία εκείνη που θα μας “σκοτώσει”: Οι μέρες μας στο 28ο ΦΝΘ
Εκδηλώσεις
Το Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων της Minnesota επιστρέφει στο Φουγάρο
Cine News
«Γιατί είναι μαύρα τα βουνά»: Το ντοκιμαντέρ για τη δημοτική μουσική και τα ηπειρώτικα έθιμα στο 28ο ΦΝΘ