MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
22
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ανοίγουν θέσεις για την παράσταση με τον Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ στη Στέγη

Μετά από τη μεγάλη ζήτηση του κοινού, το Φεστιβάλ Αθηνών, σε συνεργασία με την παραγωγή της παράστασης Γράμμα σε έναν άντρα, ανοίγει επιπλέον θέσεις για την παράσταση. Οι θεατές που δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν εισιτήρια εγκαίρως, μπορούν από σήμερα να βρουν θέσεις και για τις τέσσερις ημέρες παραστάσεων. Οι θέσεις που θα διατεθούν βρίσκονται στο Β’ Θεωρείο (κανονικής και περιορισμένης ορατότητας).

Monopoli Team
Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017 παρουσιάζει την παράσταση “Γράμμα σ’ έναν άντρα” στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, από 10 έως 13 Ιουλίου 2017 στις 21.00.
 
 
Οι σπουδαίοι Ρόμπερτ Γουίλσον και Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να διεισδύσουν στο διαλυμένο μυαλό ενός από τους διασημότερους χορευτές όλων των εποχών, του Βάσλαβ Νιζίνσκι. Η σόλο παράσταση βασίζεται στα ημερολόγια του εμβληματικού χορευτή, ένα πραγματικό έργο τέχνης που καταγράφει την κάθοδό του στην τρέλα και σκιαγραφεί τη βασανισμένη σεξουαλικότητα και πνευματικότητά του, όπως επίσης και την τρικυμιώδη σχέση του με τον ιδρυτή των Ρωσικών Μπαλέτων, ιμπρεσάριο Σεργκέι Ντιαγκίλεφ, στον οποίον αναφέρεται και το γράμμα του τίτλου.

R Wilson M Baryshnikov Letter to a Man Site 2

Η παρτιτούρα του Χαλ Γουίλνερ, εν είδει κολάζ, συνυφαίνει ηχητικά αποσπάσματα από το ημερολόγιο με τραγούδια και μουσικές των Τομ Γουέιτς, Άρβο Περτ, Χένρυ Μαντσίνι και του Σοβιετικού φουτουριστή συνθέτη Αλεξάντερ Μοσόλοφ. Γοητευμένος εδώ και καιρό από το ημερολόγιο του Νιζίνσκυ, ο Μπαρίσνικοφ, κορυφαίος χορευτής της γενιάς του, άλλοτε χορεύει και άλλοτε τρεκλίζει μέσα στο τοπίο του Γουίλσον, καθώς παρουσιάζει μιαν εκπληκτική, συγκινητική μαρτυρία των τελευταίων στιγμών διαύγειας στη ζωή ενός ανθρώπου. Όπως έγραψε ο Χένρυ Μίλλερ: «Αν δεν είχε καταλήξει στο άσυλο, ο Νιζίνσκι-συγγραφέας θα γινόταν ισάξιος με τον Νιζίνσκι-χορευτή».

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
MIRfestival 2025: Το πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ παραστατικών τεχνών επιστρέφει στην Αθήνα
Θεατρικά Νέα
Το Παρελθόν: Η παράσταση του κορυφαίου Γάλλου σκηνοθέτη Julien Gosselin στη Στέγη
Θεατρικά Νέα
Ιβάνοφ: Ο Γιάννης Χουβαρδάς έρχεται τον Ιανουάριο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με Τσέχοφ
Θεατρικά Νέα
Ελευσίνια Μυστήρια: Μια παράσταση για τα 80 χρόνια της UNESCO στο Κατράκειο Θέατρο
Θεατρικά Νέα
Ποιες ηθοποιοί διεκδικούν το θεατρικό βραβείο «Ελευθερία Σαπουντζή»;
Θεατρικά Νέα
U-Theatre: Το “Sword Of Wisdom” στο Θέατρο Πάλλας
Θεατρικά Νέα
Ξεκίνησαν οι αναγνώσεις για τη “Μέριλιν” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Φωτογραφίες
Θεατρικά Νέα
Ανακαινισμένο και εύκολα προσβάσιμο ξεκινά τη νέα σεζόν το Θέατρο Άλφα Ληναίος Φωτίου
Θεατρικά Νέα
Musical Theatre School: Η νέα εποχή στην εκπαίδευση του μιούζικαλ στην Ελλάδα
Θεατρικά Νέα
Οι "Σπυριδούλες" της Νεφέλης Μαϊστράλη επιστρέφουν στη σκηνή
The Art of Life
18 Έλληνες σχεδιαστές στήνουν ένα διαφορετικό fashion show στο Φεστιβάλ Αθηνών
Θεατρικά Νέα
Με ελληνική συμμετοχή και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Φιλιππούπολης