MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Kamasi Washington – Aποκάλυψη στην Αθήνα

Kamasi Washington στην Τεχνόπολη – έγραψε, ε ναι! – από τις καλύτερες στιγμές του καλοκαιριού. Το περίμενα αυτό το live. Πηγή: www.mariamarkouli.com

author-image Μαρία Μαρκουλή

Kamasi, o Messi ενός φρέσκου ήχου με πανάρχαιες ρίζες βαθειά στην Αφρική και στροφή καρφωτή στα 50ς κάπου μέσα στους καπνούς των beatniks και τους ρυθμικούς στίχους, με σφιγμένες γροθιές, αλλά και – προπαντός αυτό – διαστημάνθρωπος από το outerspace, να σολάρει φανταστικά και να στέλνει σε τροχιά ο,τι περνούσε, πετούσε, διέσχιζε τη μουσική του έμπνευση.

Εξ ου και – ντρινν χτυπάει το κινητό με Dizzy δόνηση – εϊ, Μίστερ Washington; θα θέλαμε να σας καλέσουμε εδώ…- Στο «εδώ» – σημειώστε προσκλήσεις/εμφανίσεις στις πιο αξιοπρόσεκτες παραγωγές των τελευταίων χρόνων, μεταξύ άλλων για παράδειγμα Kendrick Lamar (To Pimp A Butterfly), Thundercat, Flying Lotus στην ακτίνα του νέο jazz /hip hop, ηλεκτρονικού συμπλέγματος που έχει κάνει το Los Angeles το πιο hot σημείο του μουσικού χάρτη. Το Inglewood (όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε) διεκδικεί δικαιώματα εδώ, όπως και στο surf άλλωστε, καμαρώνει και τον Brian Wilson, μια που το ‘φερε η κουβέντα.

Τι ακούσαμε – τι έπαιξε στο Γκάζι! Και πού δεν πήγε το σαξόφωνό του Kamasi! jazz, funk, 70s Ιsaac Hayes style, Maceo Parker θερμοκρασίες, West Coast friendly attitude με μια μπάντα, που δεν ήταν η φουλ ομάδα που μπορεί να έχεις τσεκάρει από άλλες φάσεις, αλλά ένας κι ένας όλοι τους – δυο ντραμς και όχι αστεία, μπάσο, φωνή, τρομπέτα, πλήκτρα ο Brandon Coleman έδωσε συστάσεις – και ο πατέρας του Kamasi μαζί, ο Rickey Washington, ο δάσκαλός του – το DNA βλέπεις έχει μιλήσει – ο κύριος Rickey έπαιζε και με τους Temptations και τη Diana Ross. Soul vibe σε jazz μετάφραση.

Aυτός ήταν ο Kamasi – αποκάλυψη – πληθωρικός, fabulous, cool, ψυχεδελικός γκουρού με παιδικό ενθουσιασμό, ένας jazz master, ιδιοφυΐα στο σαξόφωνο, loving alien.

– Λοιπόν, Στέγη (η Στέγη τον έφερε), αλήθεια – μας κακομαθαίνεις.

Ακόμη περισσότερη Αλήθεια by the man himself – το νέο του single, Truth:

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b