MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
13
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το ΕΜΣΤ γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο

Στις 18 Μαΐου 2017 συμπληρώνονται δύο χρόνια από την μεταφορά των διοικητικών υπηρεσιών του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο νέο του χώρο. Από τότε έγιναν πολλά. Το ΕΜΣΤ το 2017 γνωρίζει μεγάλη δραστηριότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και εκτός. Για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων διοργανώνει δύο εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) διοργανώνει σε συνεργασία με το Πρόγραμμα “Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό” (ΕΛΠ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ομιλία του γλύπτη Θόδωρου με θέμα: ΠΟΛΗ-ΠΟΛΙΤΗΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

Την Πέμπτη 18 Μαΐου στις 19.00, ο σημαντικός γλύπτης θα μιλήσει στους φοιτητές και τους αποφοίτους στην Αίθουσα Προβολών του ΕΜΣΤ για τη σχέση του πολίτη με την κοινωνία και τον πολιτισμό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα διανεμηθούν στο ΕΜΣΤ με σειρά προτεραιότητας μία ώρα πριν από την εκδήλωση.

emst diethnis imera mouseion 2017

Το φιλμ του William Kentridge TRIUMPHS AND LAMENTS προβάλλεται από 15 Μαΐου έως και 4 Ιουλίου 2017 σε Μουσεία Σύγχρονης Τέχνης του κόσμου της Νέας Υόρκης, του Πεκίνου, της Κωνσταντινούπολης, της Οαξάκα, του Ντουμπάι, του Τορόντο, της Λισαβώνας, του Βελιγραδίου, του Μπουένος Άιρες, του Λεόν, του Ταλίν, του Ζάγκρεμπ, των Καναρίων Νήσων, του Ισραήλ, της Αυστραλίας, της Ελβετίας, της Ιταλίας και στο ΕΜΣΤ.

Ο σκηνοθέτης Giovanni Troilo, οι παραγωγοί Andrea Patierno και Beatrice Bulgari και ο William Kentridge εργάστηκαν για χρόνια με στόχο τη δημιουργία αυτού του φιλμ που επιχειρεί να γνωρίσει στους θεατές τη διαδικασία της δημιουργίας μιας ταινίας τέχνης που γίνεται τελικά η ίδια «έργο τέχνης». Πρόκειται για την παρακολούθηση μιας επαναστατικής διαδικασίας που επιτρέπει τη βαθύτερη κατανόηση του έργου του William Kentridge.

Η προβολή του φίλμ θα γίνει στην Αίθουσα Προβολών του ΕΜΣΤ, στις 18 Μαΐου στις 17.00 και στις 19 Μαΐου στις 19.00, στα αγγλικά, χωρίς ελληνικούς υπότιτλους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα διανεμηθούν στο ΕΜΣΤ με σειρά προτεραιότητας μία ώρα πριν από την εκδήλωση.

emst diethnis imera mouseion 2017 2

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Free City: Όσα θα κάνουμε δωρεάν στην πόλη μετά το Πάσχα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Hot or Not #214: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Δράσεις
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Τρεις εκδηλώσεις στην Πάρο με δωρεάν είσοδο για την τοπική κοινωνία
Εκδηλώσεις
Θέατρο, μουσική και κατάνυξη - Όσα μάς περιμένουν τη Μ. Τετάρτη στην πόλη
Εκδηλώσεις
ΕΜΣΤ: Νέα έκδοση και ολοκλήρωση της έκθεσης Why Look at Animals? με ελεύθερη είσοδο
Εκδηλώσεις
H Miranda July στη Στέγη – Μάς καλεί να ξανασκεφτούμε τον γάμο και την οικογένεια
Εκδηλώσεις
Η πόλη πλημμυρίζει με μουσική τη Μ. Τρίτη - Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα τη Μεγάλη Εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Βέρντι, Μέντελσον και πασχαλινή κατάνυξη στην πόλη – Όσα θα κάνουμε σήμερα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Hot or Not #213: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Αυτό το ΣΚ η Αθήνα τα "σπάει" στο Borderline, ψωνίζει στο Meet Market και μπαίνει σε pre-pride mood
Εκδηλώσεις
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου