MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
04
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βραβείο Χορν 2017: Αυτοί είναι οι 4 υποψήφιοι

Για 17η χρονιά φέτος θα απονεμηθεί το βραβείο «Δημήτρης Χορν», σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, στις 8 το βράδυ, στο θέατρο «Δημήτρης Χορν». Το επαμειβόμενο βραβείο είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο συνοδευόμενος από περγαμηνή.

Monopoli Team

Το βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν.

Οι τέσσερις υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» για τη σαιζόν 2015-2016 (Φθινόπωρο 2015-Καλοκαίρι 2016), με αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

giorgos katsis brabeia xorn 2017

– Γιώργος Κατσής για την ερμηνεία του στην παράσταση «Μητρόπολη/Χορός και Άγγελος από το πανάρχαιο δράμα» σε σύλληψη-σκηνοθεσία Αργύρη Πανταζάρα (Φεστιβάλ Αθηνών/ Μικρή Επίδαυρος).

konstantinos mpimpis brabeio xorn 2017

–  Κωνσταντίνος Μπιμπής για την ερμηνεία του στο έργο «Το δέντρο του Οιδίποδα» της Ομάδας Ιδέα, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη (ΘΗΣΕΙΟΝ, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες).

giannis niarros brabeio xorn 2017

– Γιάννης Νιάρρος για τον ρόλο του Ροδίωνα Ρωμάνοβιτς Ρασκόλνικωφ στο έργο του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι «Έγκλημα και τιμωρία», σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη (Εθνικό Θέατρο/Σκηνή “Νίκος Κούρκουλος”).

giorgos triantafullidis brabeio xorn 2017
(αριστερά)

– Γιώργος Τριανταφυλλίδης για την ερμηνεία του στο έργο του Φέρντιναντ Μπρούκνερ «Η αρρώστια της νιότης», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου (Ακαδημία Πλάτωνος).

Στην εκδήλωση της απονομής χαιρετισμό θα απευθύνει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου. Η Κατερίνα Γιουλάκη θυμάται στιγμές από την φιλία της με τον Δημήτρη Χορν αλλά και στιγμιότυπα από τη συνεργασία τους. Η Νατάσα Μποφίλιου θα ερμηνεύσει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο τραγούδια που έγιναν γνωστά με τη φωνή του Δημήτρη Χορν. Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Σταμάτης Φασουλής. Στο θεσμό του Βραβείου θα αναφερθεί ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη).

Ο περυσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Αργύρης Πανταζάρας, θα παραδώσει το χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν που είχε λάβει κατά την περυσινή βράβευσή του, στον φετινό βραβευθέντα.

Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης. Τη βραδιά επιμελείται σκηνοθετικά ο Γιώργος Λύρας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Βιβλία
Θέατρο του Νέου Κόσμου: 4 κορυφαία θεατρικά έργα της φετινής σεζόν από τη σκηνή στη βιβλιοθήκη μας
Θεατρικά Νέα
Αγγέλων Βήμα: Τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με ένα τριήμερο θεάτρου και εικαστικών
Θεατρικά Νέα
210 καλλιτέχνες ενώνουν τη φωνή τους κατά του σχεδίου νόμου περί Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών
Εκδηλώσεις
Προθάλαμος Δ’: Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το Εθνικό συζητά για τις όψεις της συμβολικής βίας
Δραστηριότητες
Από Μάρτη… Άνοιξη στη Βαμβακού: Ένας μήνας με δράσεις για όλους στην καρδιά του Πάρνωνα
Θεατρικά Νέα
Stages of Resistance: Ίδρυμα Θεοχαράκη και Θέατρο Μαβίλη φέρνουν στην Αθήνα τρεις διεθνείς παραγωγές
Θεατρικά Νέα
Τζένη Τζένη: Οι πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παραγωγή
Θεατρικά Νέα
5 χρόνια GNO TV: Η ψηφιακή πλατφόρμα της Λυρικής γιορτάζει και προσφέρει δωρεάν περιεχόμενο
Θεατρικά Νέα
Μήδεια Έξοδος ΙΙΙ: Η μουσική σύνθεση του Γιώργου Κουμεντάκη στην Εθνική Γλυπτοθήκη
Εκδηλώσεις
Hopeart: Ανοιχτό κάλεσμα για δωρεάν εκπαίδευση καλλιτεχνών βασισμένη στη μεθοδολογία MPAS
Εκδηλώσεις
Εκτός Ύλης – reloaded: Το βραβευμένο έργο του Κώστα Λεϊμονή θα παρουσιαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Θεατρικά Νέα
Γιάννης Αγγελάκας και Γιώργος Γούσης φέρνουν «Το Μπλουζ του Μικρού Πρίγκιπα» στη Στέγη