MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σάββας Κυριακίδης: ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΘΟΚ

Από το 2009 έχει την ευθύνη του Τμήματος Δραματολογίου του Εθνικού Θεάτρου, ο θεατρολόγος Σάββας Κυριακίδης, αλλά βρίσκεται στο Εθνικό Θέατρο από την εποχή της διεύθυνσης του Νίκου Κούρκουλου, από το 1999.

Monopoli Team

Είχε προσληφθεί ως θεατρολόγος με αρμοδιότητες στην Πειραματική Σκηνή τότε. Το 2009 ορίστηκε ως υπεύθυνος Τμήματος Δραματολογίας και από το 2014, οπότε το Εθνικό χωρίστηκε σε πέντε τμήματα λειτουργίας, όπως προβλέπει ο κανονισμός του, ανέλαβε το Τμήμα Καλλιτεχνικού Εργου. Ολο αυτό το διάστημα προτείνει τα έργα που βλέπουμε κάθε σεζόν στο Εθνικό Θέατρο και διδάσκει και στη Δραματική Σχολή.

Από τις αρχές Μαΐου, θα βρίσκεται στη Λευκωσία, στην Κύπρο, και στο τιμόνι της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, όπως λένε έγκυρες πληροφορίες μας. Μια θέση που ήταν κενή στη Λευκωσία τα δύο τελευταία χρόνια και, έπειτα από προκήρυξη διαγωνισμού, ο Σάββας Κυριακίδης θα μετακομίσει στην κυπριακή πρωτεύουσα και στον ΘΟΚ.

theatrikos organismos kyprou

Να θυμίσουμε ότι στις 22 Απριλίου κάνει πρεμιμέρα στον ΘΟΚ η παράσταση το «Ταξίδι μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα», του Ευγένιου Ο’ Νηλ, που σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς, σε απόδοση Νίκου Γκάτσου, με τους Αντώνη Κατσαρή, Ρένη Πιττακή, Θανάση Δόβρη, Αρη Μπαλή, Ιώβη Φραγκάτου.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b