MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
15
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

H θεατρική performance της Κυβέλης Ζώη και της Ελένης Μιχαηλίδου στη Νέα Υόρκη

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το έργο “Μy Silence has Ended”, μία πρωτότυπη θεατρική performance, παρουσιάζουν η Κυβέλη Ζώη και η Ελένη Μιχαηλίδου, στις 24 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη.

Κυβέλη Ζώη και Ελένη Μιχαηλίδου
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

“My Silence has Ended”, είναι ο τίτλος και η απάντηση που δίνουν η Ελενη Μηχαηλίδου και η Κυβέλη Ζώη, μέσω ενός Ζω-γραφο-Θεατρικου μονόπρακτου, βασισμένου στην “Πιο Δυνατή” του Αυγουστου Στρίντμπεργκ.

Ολα ξεκίνησαν από το έργο της εικαστικού Κυβέλης Ζώη Meditation-Contemplation, που αποτελείται από έναν πίνακα και ένα έπιπλο, προσφέροντας την τρισδυάστατη προοπτική μιας γυναίκας που κάθεται σε ένα τραπέζι. Με βάση αυτό το “σκηνικό”, γράφτηκε και ο μονόλογος μιας Ερωμένης, που υποδύεται η ηθοποιός Ελένη Μηχαηλίδου, καθώς κάθεται απέναντι στη φιγούρα του έργου… Στο αυθεντικό κείμενο του Στριντμπεργκ η Αμελια (ερωμένη) παραμένει σιωπηλή, καθώς ακούει το μονόλογο της Κυρίας Χ, μιας παντρεμένης γυναίκας που βρίσκει την μαιτρέσσα του άνδρα της σε ένα ήσυχο cafè, και της αποκαλύπτει …”πως τα γνωρίζει όλα….”.

Οι δυο νεαρές καλλιτέχνιδες πραγματοποιούν την αντιστραμένη μορφή του μονόλογου του Στρίντμπεργκ, δίνοντας φωνή στην βουβή ερωμένη και κάνοντας έναν μονόλογο για τον έρωτα και τη ρήξη όλων των κοινωνικών κατεστημένων που προτάσσουν τη γυναίκα ως “καλή σπιτονοικοκυρά, μάνα και προπάντων κυρία κάποιου άνδρα”.

Η πρωτότυπη, ζωγραφική αυτή performance παρουσιάζεται στις 24 Μαρτίου 2017, στη Νέα Υόρκη, με αφορμή ένα αφιέρωμα στην λογοτεχνία που διοργανώνει το πανεπιστήμιο School of Visual Arts (SVA) New York, με επικεφαλής της βραδιάς, την ποιήτρια και καθηγήτρια του SVA, Davida Singer.

Η performance πρόκειται να παρουσιαστεί και στην Ελλάδα.

Λίγα λόγια για την Ελένη Μιχαηλίδου και την Κυβέλη Ζώη

  • Η Ελένη Μιχαηλίδου έχει σπουδάσει θεατρολογία στο πανεπιστήμιο Πελοπονήσου και παραστατικές τέχνες και υποκριτική στο πανεπιστήμιο Damu της Πράγας. Εχει συνεργαστεί με τον Οσκαρας Κουρσουνόβας, το Δημήτρη Τάρλοου κ.α. είναι μόνιμη συνεργάτις του θεάτρου Πορεία At Victoria.
  • Η Κυβέλη Ζώη έχει σπουδάσει ζωγραφική στο πανεπιστήμιο School of Visual Arts της Νέας Υόρκης, κι ήδη εργάζεται ως ζωγράφος από το 2015 έχοντας συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις στις ΗΠΑ και την Ελλάδα.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Ο Έβρος απέναντι: Ο Γιωργής Τσουρής σκηνοθετεί στο Θέατρο Άνεσις το βραβευμένο έργο των Ρέππα-Παπαθανασίου
Θεατρικά Νέα
Μόμπι Ντικ: Η νέα παράσταση της πολυβραβευμένης Ομάδας GAFF στο Θέατρο Νέος Ακάδημος
Εκδηλώσεις
The Beginning: Η Θεσσαλία στο επίκεντρο των παραστατικών τεχνών με το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Under30
Θεατρικά Νέα
Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Καλογερόπουλος
Θεατρικά Νέα
Artist Unknown – Η Ήβη ήταν εδώ: Η συγκλονιστική ιστορία της ζωγράφου Ήβης Στάγκαλη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Θεατρικά Νέα
Μια άλλη Θήβα: Σε ποια αθηναϊκά θέατρα θα δούμε την παράσταση το Φθινόπωρο
Θεατρικά Νέα
Συναυλίες, αρχαίο δράμα, κορυφαίες παραστάσεις με θέα την Αθήνα: Όσα θα δούμε στο Θέατρο Λυκαβηττού μέχρι τον Οκτώβριο
Θεατρικά Νέα
πολίτες β’ κατηγορίας: Το φθινόπωρο επιστρέφουν στο θέατρο Καρέζη
Εκδηλώσεις
5 χρόνια Θέατρο Μπέλλος: Ένας ανοιχτός διάλογος με την εποχή μας το ρεπερτόριο της σεζόν 2026-27
Θεατρικά Νέα
Αλλά αυτοί είστε: Η νέα παράσταση της Σοφίας Μουτίδου το φθινόπωρο στο Μικρό Παλλάς
Θεατρικά Νέα
Εθνικό: Οι «Τρωάδες» της Ελένης Ευθυμίου ξεκινούν καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Μεσοτοιχίες: Επιπλέον ημερομηνίες για τη νέα παράσταση της Εύας Οικονόμου-Βαμβακά στην Καβάλα