MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

Monopoli Team

ΔΡΑΣΕΙΣ

Studio Science με τον Larry Gus στο Μουσείο Μπενάκη
Με εργαλεία τις εμπειρίες του αλλά και ένα μοναδικό στιλ που τον έχει κάνει να ξεχωρίσει τόσο δισκογραφικά όσο και επί σκηνής, ο Larry Gus δίνει ραντεβού με τη νέα γενιά μουσικών που πειραματίζεται γύρω από διαφορετικά μουσικά είδη, συνθέσεις και samples, σε ένα Studio Science με περιορισμένες θέσεις, στο φουαγιέ του Μουσείου Μπενάκη, την Παρασκευή 10 Μαρτίου από τις 19.00 έως τις 21.00. Αμέσως μετά, στις 21.30, ο Larry Gus περνάει από τη θεωρία στην πράξη με ένα ανοιχτό σε όλους live act σε ένα ασυνήθιστο, ακόμα και για εκείνον, venue. Για την συμμετοχή στο Studio Science του Larry Gus, συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας. Σε περίπτωση που έχουν συμπληρωθεί οι θέσεις, το Red Bull Music Academy θα βιντεοσκοπήσει το session ως μέρος του Studio Science series.

The Death of Recorded Music: Η Γέννηση μιας νέας ηχητικής πραγματικότητας – AMP Gallery (Πλ. Ομονοίας – Μεταξουργείο)

the death of music 1

Το Σάββατο 11 (ώρες: 17.00, 20.00, 21.30, 23.00) και την Κυριακή 12 Μαρτίου (ώρες: 17.00, 19.30, 23.00), πραγματοποιείται ένα διήμερο με διαλέξεις, συζητήσεις, περφόρμανς, dj sets και προβολές για το τέλος της ηχογραφημένης μουσικής και το μέλλον της. Με τους: Daniel Miller (Mute/London), Bill Drummond (KLF, K Foundation), Adam Harper (μουσικολόγος, μουσικοκριτικός και συγγραφέας), Bill Kouligas (PAN Records), James Leyland Kirby (The Caretaker) και το media performance σχήμα AUDiNT των Kode9 (Hyperdub), Toby Heys και Ελένη Ικονιάδου.
Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται στα αγγλικά, χωρίς διερμηνεία στα ελληνικά.
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική προκράτηση θέσης.

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μινώταυροι στον Λαβύρινθο στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

minotayroi 1

Με αφορμή τους χώρους του ΚΠΙΣΝ, το Σάββατο 11 Μαρτίου από τις 11.30 μέχρι τι; 13.30, τα παιδιά, από 7 έως 11 ετών, ανακαλύπτουν την έννοια της κεντρικής ιδέας στην αρχιτεκτονική, τον ρόλο του νερού, το κέλυφος ενός κτίσματος και την αρχιτεκτονική τοπίου, αντλώντας ερεθίσματα από έργα διάσημων αρχιτεκτόνων. Τα παιδιά ζωγραφίζουν και κατασκευάζουν τρισδιάστατα το αγαπημένο τους ανθρωπόμορφο ζώο, παίρνοντας αφορμή από τον Μινώταυρο, το μυθικό πλάσμα με σώμα ανθρώπου και κεφάλι και ουρά ταύρου. Οι χαρακτήρες που θα κατασκευαστούν είναι και οι πρωταγωνιστές σ’ αυτήν την περιπέτεια…

Ζωγραφήγηση: Μια βόλτα στην αρχαία Αθήνα στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη (Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης)

zografigisi 1

Το Σάββατο 11 Μαρτίου από τις 11.00 μέχρι και τις 14.00, στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη φιλοξενείται ένα οπτικοακουστικό ταξίδι, που μοιάζει με ζωντανό κινηματογράφο, για παιδιά από 6-9 ετών. Μια διαδραστική αφήγηση παραμυθιού με ταυτόχρονη απεικόνιση στο χαρτί ή στον τοίχο. Η Ζωγραφήγηση δημιουργεί και ταυτόχρονα διηγείται μια ιστορία μπροστά στα μάτια των παιδιών. Εικόνες από τη Μυθολογία και φιγούρες από την Ιστορία παρελαύνουν στο χαρτί και ταξιδεύουν στο μυαλό και την καρδιά των παιδιών.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο [email protected] ή στο 210 3713000.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Poética: Έκθεση ζωγραφικής της Μάντης Κουλούθρου στη γκαλερί Περίτεχνων Καρτέρης (Ηροδότου 5, Κολωνάκι)

poetica 1

Η γκαλερί Περίτεχνων Καρτέρης παρουσιάζει την Παρασκευή 10 Μαρτίου από τις 11.00-20.00 και το Σάββατο 11 Μαρτίου από τις 11.00-14.30, την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μάντης Κουλούθρου με τίτλο “Poética”, όπου παρουσιάζονται έργα μεγάλων διαστάσεων ζωγραφισμένα με λάδι σε καμβά, φόρος τιμής στη γυναίκα. Στους καμβάδες της αποτυπώνει όλους τους τύπους των γυναικών. Το πιο σημαντικό όμως στη ζωγραφική της είναι ότι οι γυναίκες της αφυπνίζουν όλες τις αισθήσεις του θεατή. Μοιάζουν, δηλαδή, να έχουν η καθεμία την δική της απαλή μυρωδιά αλλά και ένα αγαπημένο μουσικό κομμάτι που τις εκφράζει.

Ομαδική Έκθεση “Επιγράμματα” στη Nitra Gallery (Αλωπεκής 34, Κολωνάκι)

epigrammata 1

Η Αναστασία Δούκα, ο Δημήτριος Κουνάδης, ο Παναγιώτης Λουκάς, η Μαλβίνα Παναγιωτίδη, η Μάρω Μιχαλακάκου, ο Κώστας Μπασάνος, ο Κύριλλος Σαρρής και η Μαρία Τζανάκου παρουσιάζου την Παρασκευή 10 Μαρτίου, από τις 11.00-15.00 και από τις 18.00- 21.00, καθώς και το Σάββατο 11 Μαρτίου, από τις 11.00-15.00, την ομαδική έκθεση που περιλαμβάνει έργα τα οποία λειτουργούν όπως ένα επίγραμμα. Είτε αποτελούν ωδές που αφηγούνται την εμπειρία μιας απώλειας είτε μνημονεύουν ένα πρόσωπο ή ένα συμβάν με έξυπνο και ελεγειακό τρόπο. Κάθε ένα από τα έργα της έκθεσης συνοψίζει το πνεύμα της δουλειάς του καλλιτέχνη συνδυάζοντας επιδεξιότητα και ποιητική μαστοριά.

ΣΙΝΕΜΑ

6η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

afrikaniko cinema 1

Η Ελληνική Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Δημοκρατία Πρεσβειών και Επίτιμων Προξενείων των Αφρικανικών Χωρών παρουσιάζουν την 6η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Η αγαπημένη Αφρική, αλλά και οι λιγότερο γνωστές πλευρές της, αποκαλύπτονται μέσα από ένα μαγευτικό ψηφιδωτό και αυτό το Παρασκευοσαββατοκύριακο (10/3-12/3).

Παρασκευή 10/3

  • 18.00 “Elelwani”, Νότιος Αφρική, Ελληνικοί & Αγγλικοί υπότιτλοι (103 λεπτά)
  • 19.45 “Μικρές χαρές”, Μαρόκο, Ελληνικοί υπότιτλοι (86 λεπτά)
  • 21.40 “Kρίνοντας από την εμφάνιση”, Αγκόλα, Ελληνικοί υπότιτλοι, 100 λεπτά

Σάββατο 11/3

  • 18.30 “Κάτοπτρα”, Σουδάν, Ελληνικοί υπότιτλοι (23 λεπτά)
    Με κατεύθυνση την όαση της Νούμπια, Σουδάν, Ελληνικοί υπότιτλοι, (30 λεπτά)
  • 19.40 “Ο διευθύνων σύμβουλος”, Νιγηρία, Ελληνικοί υπότιτλοι (105 λεπτά)
  • 21.40 “Ο σημαδευτής της Τύνιδας”, Τυνησία, Ελληνικοί & Αγγλικοί υπότιτλοι (90 λεπτά)

Κυριακή 12/3

  • 18.00 “Made in Gougou”, Τυνησία, Ελληνικοί& Αγγλικοί υπότιτλοι (40 λεπτά)
  • 18:50 “Ade Love”, Νιγηρία, Ελληνικοί υπότιτλοι (29 λεπτά)
  • 19.30 “Η ορχήστρα των τυφλών”, Μαρόκο, Ελληνικοί υπότιτλοι (112 λεπτά)
  • 21.30 “Ώρα Καΐρου”, Αίγυπτος, Αγγλικοί υπότιτλοι (115 λεπτά)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η “Νίκη” του Χρήστου Χωμενίδη στο Τhe APIVITA Experience Store

niki paroysiasi 2

Ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης και η ηθοποιός Ευγενία Δημητροπούλου έρχονται, το Σάββατο 11 Μαρτίου από τις 12.30-14.30, στο The APIVITA EXPERIENCE STORE για να μας γνωρίσουν ακόμη καλύτερα την πολυαγαπημένη και πολυβραβευμένη “ΝΙΚΗ”, σε μία διαφορετική παρουσίαση βιβλίου. Η “ΝΙΚΗ” αγαπήθηκε αμέσως και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για μια από τις πιο πολυσυζητημένες θεατρικές παραστάσεις της χρονιάς, στον “Ελληνικό Κόσμο”. Ο συγγραφέας και η “ηρωίδα” του θα μας μιλήσουν για τη δική τους “ΝΙΚΗ”… Για την εσωτερική της δύναμη και την θέλησή της για ζωή.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b