MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μέριλ Στριπ και Τομ Χανκς για πρώτη φορά μαζί στη νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ “στρατολογεί” δυο από τους πιο οσκαρικούς ηθοποιούς του σινεμά για την καινούρια του ταινία “The Post”, η οποία έχει δημοσιογραφικό – πολιτικό θέμα.

Monopoli Team

Η, τρεις φορές βραβευμένη με Όσκαρ, Μέριλ Στριπ και ο, δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ, Τομ Χανκς ενώνουν τα ταλέντα τους, για πρώτη φορά, στην ταινία του, επίσης τρεις φορές βραβευμένου με Όσκαρ, Στίβεν Σπίλμπεργκ “The Post” και προσεγγίζει, μέσα από την τότε δουλειά της εφημερίδας Washington Post, την αποκάλυψη των “Εγγράφων του Πενταγώνου” του ρόλου δηλαδή της Αμερικής στο πόλεμο του Βιετνάμ.

Η Μέριλ Στριπ πρόκειται να ερμηνεύσει τον ρόλο της εκδότριας Kay Graham ενώ ο Τομ Χανκς θα έχει τον ρόλο του συντάκτη Ben Bradlee. Πρόκειται για την ιστορία αυτών των δύο στελεχών της Washington Post, οι οποίοι παλεύουν ενάντια στην κυβέρνηση του Νίξον, υπερασπίζοντας το δικαίωμα τους να δημοσιεύουν πληροφορίες από τα εν λόγω έγγραφα.

Παρ’ όλο που το έργο είναι βασισμένο σε μια παλιά ιστορία, που πραγματοποιήθηκε 46 χρόνια πριν, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ειδικά αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι και η Μέριλ Στριπ αλλά και ο Τόμ Χανκς έχουν υπάρξει άκρως ειλικρινείς σχετικά με τα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης, ιδιαίτερα τώρα που οι Η.Π.Α. βρίσκονται στον απόηχο των συνεχόμενων επιθέσεων του Ντόναλντ Τραμπ στον ελεύθερο τύπο.

Η ταινία “The Post” θα αποτελέσει την πρώτη ταινία στην οποία πρόκειται να συνεργαστούν η Μέριλ Στριπ και ο Τομ Χανκς. Επίσης, θα είναι η πρώτη ταινία στην οποία η Μέριλ Στριπ θα εμφανιστεί σε ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Ο Τομ Χανκς, ωστόσο, με τον Στιβεν Σπιλμπεργκ, έχουν δοκιμάσει πολλές φορές αυτή την “συνταγή” της συνεργασίας τους στις “Saving Private Ryan”, “Catch me if You Can”, “The Terminal” και η πιο πρόσφατή τους συνεργασία “Bridge of Spies”.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι μια ταινία που θα συζητηθεί πολύ και σίγουρα θα είναι επιτυχημένη. Και ποιος ξέρει…μπορεί αυτή η συνεργασία να οδηγήσει στα Όσκαρ.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b