MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Επιμορφωτικά Σεμινάρια για ενήλικες στο Μουσείο Συναισθημάτων παιδικής ηλικίας

Τον Μάρτιο, το Μουσείο Συναισθημάτων παιδικής ηλικίας, διοργανώνει Επιμορφωτικά Σεμινάρια για ενήλικες με θέματα τη ζήλεια, την πατρική αγάπη και το σώμα.

Monopoli Team

Αναλυτικό Πρόγραμμα:

Παρασκευή 3 Μαρτίου  – Ένα συναίσθημα ένα παραμύθι
Θεματική ενότητα: “Ζήλεια”

Ο Στέλιος Πελασγός μετά από 26 χρόνια εργασίας στο δάσος των παραμυθιών επεκτείνει φέτος τα βιωματικά του εργαστήρια που συνδέουν την συναισθηματική αγωγή με την σοφία των λαϊκών παραμυθιών και των μύθων. Στόχος ησυναισθηματική υπευθυνότητα. Πώς μπορώ μέσα από την ανάλυση ενός λαϊκού παραμυθιού και την αναδιήγηση του να γνωρίσω τα συναισθήματα μου και να τα αναλάβω και στην συνέχεια πώς μπορώ να βοηθήσω νήπια, παιδιά και εφήβους να κάνουν το ίδιο;

Σε μια κοινωνία που καλλιεργεί την ζήλεια και τον φθόνο πώς μπορεί κανείς να προστατέψει τον εαυτό του και τα παιδιά του; Ποια παραμύθια μας βοηθούν να μιλήσουμε για την φυλακή της ζήλειας;

Εισηγητής: Στέλιος Πελασγός
Ημέρα και Ώρα Σεμιναρίου: Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, 17.00-20.00
Εγγραφές: έως την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017
Κόστος Συμμετοχής: 30€

Παρασκευή 10 Μαρτίου – Η Αγάπη στα παραμύθια
Θεματική ενότητα: “Πατρική Αγάπη”

Ένα δεντράκι είναι η ζωή μας κι αν δεν έχει στήριγμα ένα ξύλο γερό, ίσιο και καθαρό τότε ο άνεμος θα το λυγίσει ή θα το τσακίσει. Ο πατέρας στηρίζει το βλαστάρι μόλις ξεφυτρώσει από το χώμα του μητρικού σώματος. Αυτή η απαραίτητη αγάπη αν παραμορφωθεί ή παραμεληθεί θα καταλήξει να σπρώξει την Πεντάμορφη να παντρευτεί με το τέρας, θα προκαλέσει την κατάρα της Ωραίας Κοιμωμένης, θα επιτρέψει την εγκατάλειψη της Χιονάτης και την τυραννία της Σταχτοπούτας, την αποξήρανση της ΞυλοΜαρίας.

Αν όμως η αγάπη αυτή ανθίσει και καλλιεργήσει τα πλούτη της, αν αποδεχτεί την κληρονομιά της κι ας είναι ένας γάτος που ζητά παπούτσια, τότε θα κάνει τον γιο βασιλιά και την κόρη βασίλισσα. Η ευχή του πατέρα θα νικήσει στρατούς και η συμβουλή του θα προστατέψει από κακά συναπαντήματα σε στοιχειωμένα κάστρα.

Εισηγητής: Στέλιος Πελασγός
Ημέρα και Ώρα Σεμιναρίου: Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, 17.00-20.00
Εγγραφές: έως την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017
Κόστος Συμμετοχής: 30€

epimorfotika seminaria 1

Παρασκευή 17 Μαρτίου – Εγώ-Εσύ-Εμείς

– Γνωρίζω το σώμα μου;
– Μου μιλάει, το ακούω;
– Κατανοώ τα μηνύματά του;
– Νιώθω άνετα όταν εκφράζεται;
– Πώς αντιλαμβάνεται το σώμα μου τα άλλα σώματα;
– Σε ποια ερεθίσματα είναι δεκτικό ή όχι το σώμα μου;
– Τι προσφέρει η επαφή με τους άλλους;

Ένα επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο σωματικής έκφρασης όπου ο καθένας είναι καλοδεχούμενος. Και καλοδεχούμενος σημαίνει πως αυτά που φέρει, αυτά από τα οποία αποτελείται και αυτά που μπορεί να κάνει, είναι σεβαστά. Γιατί προσφέρει άμεσα, με την παρουσία του και μόνο, με τον τρόπο που κάθεται, που ακούει, που περπατάει, που απορεί, που προσπαθεί, που αρνείται, που τολμάει, που φοβάται, που…

Η φιλοσοφία της Σωματικής Έκφρασης έγκειται στο βίωμα. Δρούμε μετατρέποντας τα συναισθήματα σε κίνηση, σε εκφράσεις του σώματος. Η μάθηση μέσα από το βίωμα εμπλουτίζει τη ψυχοκινητική μας διάσταση και βοηθάει στην αρμονική ισορροπία του εσωτερικού κόσμου σκέψη – συναίσθημα, με τον εξωτερικό κίνηση – έκφραση.

Δουλεύουμε σε ομάδα, γιατί τα ερεθίσματα που μπορούμε να πάρουμε από τους άλλους είναι απαραίτητα για τη δική μας εξέλιξη.

Εισηγητής: Susana Abigador
Ημέρα και Ώρα Σεμιναρίου: Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017, 18.00-21,00
Εγγραφές: έως την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017
Κόστος Συμμετοχής: 30€

Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας
Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, Φιλοπάππου | Τηλέφωνο: 210 9218329

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b