MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σεμινάριο Σωματικού Θεάτρου με τον Σπύρο Κουβαρά στο New York Acting Studio

Το σεμινάριο Σωματικού Θεάτρου του Σπύρου Κουβαρά, της Compagnie Synthesis 748 από το Παρίσι, έρχεται το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαρτίου στο New York Acting Studio.

Monopoli Team

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν και θα εμβαθύνουν σε μια μέθοδο μη λεκτικής δραματουργίας εκεί όπου το σώμα και η κίνηση αποτελούν τα μείζονα σκηνικά εργαλεία του ηθοποιού. Με αφετηρία τις τεχνικές (Corporals και Plastiques) και θεωρητικές προσεγγίσεις του Jerzy Grotowski, η συγκεκριμένη μέθοδος, εξωτερικευμένη μέσω της σωματικής ερμηνείας και της δημιουργικότητας του καθένα, θα οδηγήσει τους συμμετέχοντες μέχρι την κινησιολογική σύνθεση και την physical performance. Η κίνηση θα υποκαταστήσει το κείμενο, το ίδιο το ανθρώπινο σώμα θα λειτουργήσει σαν κείμενο και θεατρική αφήγηση θα πάρει την μορφή μιας βουβής συμφωνίας εικόνων.

Μέσω ασκήσεων τεχνικής και δομημένων αυτοσχσεδιασμών, θα έρθει γενικά ο ηθοποιός-performer πιο κοντά προς την αφηρημένη εικόνα (abstract image), πιο κοντά σε ένα εικονοκλαστικό θέατρο όπου το σώμα του performer αποκαλύπτεται περισσότερο σαν εικαστικό τοπίο και λιγότερο σαν φυσική παρουσία. Η δραματουργική ανάπτυξη εξελίσσεται με άξονα την κίνηση, με όχημα ένα συχνά αφαιρετικό και μη νατουραλιστικό σωματικό παίξιμο. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο, η χρήση του κειμένου εμφανίζεται προαιρετικά και δουλεύεται κυρίως ελλειπτικά, σαν συμπληρωματική “μουσική υπόκρουση”, σαν θραύσμα της κίνησης.

Αυτές οι προσεγγίσεις θα γίνουν μέσα απο την σχέση του σώματος με τον χώρο, μέσα απο την σχέση του με τον χρόνο και την δυναμική καθώς και μέσα απο τον κινησιολογικό διάλογο με τους άλλους. Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση και προηγούμενη θεατρική ή σύγχρονη χορευτική εμπειρία. Οι συμμετέχοντες καλούνται να έχουν αποστηθίσει ένα κείμενο της αρεσκείας τους (πεζό ή ποίημα) το οποίο και θα χρησιμοποιηθεί στις ατομικές, κινησιολογικές συνθέσεις τους καθώς και σε κινητικούς αυτοσχεδιασμούς.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαικής Ακαδημίας Σωματικού Θεάτρου στο Παρίσι (Académie Européenne de Théâtre Corporel-École Magenia) και στους συμμετέχοντες θα δωθούν πιστοποιητικά βεβαίωσης (Certificat d’Aptitude) παρακολούθησης απο την Compagnie Synthesis 748 – Spyros Kouvaras.

Πληροφορίες:
Ημέρες και Ώρες: Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαρτίου από τις 13.00 έως τις 18.00
Κόστος συμμετοχής: 50€
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Προφίλ συμμετεχόντων: Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, χορευτές, χορογράφοι, σπουδαστές δραματικών σχολών και επαγγελματικών σχολών χορού
Δηλώσεις συμμετοχής στα: 6977906166 και [email protected] (γράφοντας ονοματεπώνυμο, αριθμό κινητού τηλεφώνου και στέλνοντας ένα σύντομο βιογραφικό)

New York Acting Studio
Μιαούλη 11 Ψυρρή (Μετρό Μοναστηράκι)
Τηλέφωνο: 6977906166
Πληροφορίες για το σεμινάριο στα: 6939769081, [email protected]

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b