MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Nederlands Dans Theater στο Μέγαρο – Δείτε το making off video

Η ομάδα-φαινόμενο του σύγχρονου χορού, το Nederlands Dans Theater, επιστρέφει στο Μέγαρο από την Παρασκευή 3 μέχρι και την Κυριακή 5 Μαρτίου για τρεις βραδινές παραστάσεις στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. Πριν παρακολουθήσετε τις παραστάσεις, δείτε το making off video των χορογραφιών του Nederlands Dans Theater.

Monopoli Team

Λίγα λόγια για το Nederlands Dans Theater

Το Nederlands Dans Theater είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες σύγχρονου χορού στον κόσμο, υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση του χορογράφου Paul Lightfoot. Ο ολλανδικός θίασος έχει τη “βάση” του στη Χάγη και δίνει παραστάσεις σε πάνω από 115.000 επισκέπτες στην Ευρώπη καθώς και στην Αμερική, Ασία και Αυστραλία. Από την ίδρυσή της το 1959, αυτή η επαναστατική πρωτοποριακή ομάδα έχει δημιουργήσει ένα πλούσιο ρεπερτόριο πάνω από 600 μπαλέτα, από εξπέρ χορογράφους όπως οι Jiří Kylián, Hans van Manen, Sol León & Paul Lightfoot, συνεργάτες χορογράφους Crystal Pite, Marco Goecke ακόμα και guests υψηλού προφίλ όπως οι Johan Inger, Medhi Walerski, Alexander Ekman, Gabriela Carrizo, Franck Chartier, Hofesh Shechter, Edward Clug και Sharon Eyal & Gai Behar.

Nederlands Dans Theater 2

Η κυρίως ομάδα αποτελείται από 28 πρωτοφανείς χορευτές απ’ όλον τον κόσμο, που ποικίλουν ηλικιακά από 24 μέχρι και 38 ετών. Καθένας απ΄αυτούς έχει αριστεύσει στις ατομικές του ιδιότητες. Οι χορευτές του NDT φημίζονται για την ευελιξία τους, την τεχνική τους και τον δεξιοτεχνικό τρόπο έκφρασης. Δουλεύοντας μαζί με τους καθιερωμένους χορογράφους, στους οι χορευτές παρέχεται η δυνατότητα να χρησιμοποιούν μια πληθώρα στυλ που συχνά απαιτεί μια διεπιστημονική προσέγγιση με τη συμμετοχή των εικαστικών τεχνών, της μουσικής σύνθεσης, καθώς και καινοτόμες στον φωτισμό και στα σκηνικά. Στη βάση του NDT, στη Χάγη, όλα αυτά μαζί συναντιούνται καθημερινά σε ένα περιβάλλον που θεωρείται ως ένα γόνιμο έδαφος, καθώς κάνει συνεχώς βήματα μπροστά για να πραγματοποιήσει μια σημαντική συμβολή για το μέλλον του χορού.

Πληροφορίες:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας | Τηλέφωνο: 210 7282333
Ημέρες Παραστάσεων: Παρασκευή 3, Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Μαρτίου
Τιμές: 14€ (Ζώνη Γ), 25€ (Ζώνη Β), 35€ (Ζώνη Α), 50€ (Διακεκριμένη Ζώνη) Ειδικές τιμές 7,5€ (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) • 9,5€ (Πολύτεκνοι, 65+)

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b