MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Sustainable Fashion Event από το British Council στο Atopos cvc

Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του Sustainable Fashion workshop από το British Council στη Γαλλία ένα διήμερο αφιερωμένο στο Sustainability στη Μόδα θα λάβει χώρα και στην Αθήνα, στις 2 και 3 Φεβρουαρίου 2017, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό οργανισμό Atopos cvc, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Αναλυτικό πρόγραμμα:

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017, 18.30–21.00

Ανοιχτή Ομιλία

Σκοπός της εκδήλωσης Sustainable Fashion είναι να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τις επιπτώσεις της βιομηχανίας της μόδας στο περιβάλλον και να πληροφορήσει το κοινό για τη βιωσιμότητα και την ηθική διάσταση στη μόδα και στο design. Θα μοιραστούμε παραδείγματα και περιπτώσεις επιτυχούς εφαρμογής της βιωσιμότητας στη μόδα, θα μάθουμε πώς μπορούμε να υιοθετήσουμε καλές πρακτικές στη σχέση μας με αυτήν και θα ενημερωθούμε για την καμπάνια του Fashion Revolution.

Η διοργάνωση απευθύνεται σε σχεδιαστές μόδας, συντάκτες, bloggers, επιχειρηματίες καθώς και σε ανθρώπους που αγαπούν τη μόδα και τη τέχνη ή που ενδιαφέρονται για περιβαλλοντικά ζητήματα. Η συζήτηση θα γίνει με τους Alice Holmberg (Social Entrepreneur και Associate Lecturer στο Central Saint Martins), Orsola De Castro (Ιδρύτρια και Διευθύντρια του Fashion Revolution), Στάμο Φαφαλιό (Διευθυντή της Atopos cvc) και Ζeus+Dione (Fashion Designers), οι οποίοι θα μιλήσουν για το θέμα του Sustainable Fashion σε μια συζήτηση που θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι Έφη Φαλίδα (Τα Νέα) και Elis Kiss (Καθημερινή english edition, Περιοδικό K).

who made my clothes atopos cvc 2017 2

Παρουσίαση χάρτινων ενδυμάτων από την Atopos Paper Fashion Collection

Η παρουσίαση της Paper Fashion υπό την επιμέλεια του Στάμου Φαφαλιού θα περιλαμβάνει μια επιλογή από συλλεκτικά ενδύματα από την Atopos Paper Fashion Collection, τη μεγαλύτερη συλλογή φορεμάτων από χαρτί στον κόσμο. H Atopos Paper Fashion έχει ταξιδέψει υπό μορφή έκθεσης σε διεθνή μουσεία και ιδρύματα, όπως το Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα, το Mudam-Musée d’Art Moderne Grand-Duc Jean, Λουξεμβούργο, το Museum Bellerive/Design Museum, Zυρίχη, το ModeMuseum, Αμβέρσα, και τη Galerie Stihl Waiblingen. Η συλλογή αυτή περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων Ιαπωνικά ενδύματα της περιόδου Edo, disposable dresses της δεκαετίας του ’60, δημιουργίες από χαρτί καταξιωμένων σχεδιαστών, όπως Issey Miyake, Maison Margiela, Walter Van Bereindock, το Campbell Soup Dress after Andy Warhol, το Lisa Dress του Robert Wilson, το Yellow Pages Dress του Howard Hodgkin κ.ά..

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017, 10.00-14.00

Workshop για νέους σχεδιαστές και επαγγελματίες από τον χώρο της Μόδας

Το Sustainable Fashion workshop θα φέρει κοντά νέους επαγγελματίες από τον χώρο της Μόδας. Στόχος να καταρριφθούν ορισμένοι από τους μύθους γύρω από τη σχέση βιωσιμότητας, αισθητικής και κατανάλωσης και να εξετασθεί το πώς ορίζεται η βιωσιμότητα σήμερα. Να αποδειχθεί πως για τις νέες επιχειρήσεις του κλάδου η βιωσιμότητα δεν αποτελεί βάρος αλλά έναν τρόπο να χαράξουν το μέλλον της επιχείρησής τους. Η συμμετοχή στο workshop είναι δωρεάν, προαπαιτείται, ωστόσο, συμμετοχή στο σχετικό ανοιχτό κάλεσμα. Το εργαστήριο θα συντονίσει η Alice Holmberg, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Central Saint Martins και στο Centre for Sustainable Fashion, London College of Fashion.

Η ομιλία και το εργαστήριο θα γίνουν στην Αγγλική (χωρίς ταυτόχρονη μετάφραση).

Είσοδος ελεύθερη

ATOPOS CVC
Σαλαμίνος 72, Μεταξουργείο, Αθήνα (πλησίον σταθμών Μεταξουργείου)

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b