MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
02
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η “Ωραία Μου Κυρία” έρχεται στο Θέατρο Πάνθεον

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Οι “Θεατρικές Σκηνές” παρουσιάζουν από τις 9 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Πάνθεον το πιο δημοφιλές έργο του Μπέρναρντ Σω «Πυγμαλίων – Ωραία Μου Κυρία», με τη Δήμητρα Ματσούκα στον πρωταγωνιστικό ρόλο και ένα καστ δημοφιλών ηθοποιών.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ντεμπούτο με μια κίνηση ματ. Οι Θεατρικές Σκηνές εγκαινιάζουν τη δραστηριότητα τους στη θεατρική Αθήνα με μια ωραία χειρονομία από μια «Ωραία Κυρία». Διαθέτουν 50 εισιτήρια για κάθε παράσταση σε ανέργους και άλλες ευπαθείς ομάδες σε κάθε ζώνη του θεάτρου. «Από τη πρώτη σειρά μέχρι τον εξώστη θα μπορούν κάποιοι άνθρωποι εντελώς δωρεάν να την παρακολουθούν» δηλώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής τους Πάνος Κατσαρίδης· κι έχει την προσοχή μας.

CF001605MY FAIR LADY TRAILER 003608

Λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα της μεγάλης παραγωγής στο Πάνθεον – από τις ελάχιστες αυτής της κλίμακας στη διάρκεια της σεζόν – οι Θεατρικές Σκηνές δοκιμάζουν ένα ρίσκο. «Θα δείτε την παράσταση και θα εκπλαγείτε, θα βρεθούμε ξαφνικά στο Λονδίνο, στο Κόβεντ Γκάρντεν» μας προϊδεάζει ο πρωταγωνιστής της Κώστας Κόκλας στο πλευρό του οποίου «μαθητεύει» η Δήμητρα Ματσούκα. «Αυτούς τους καιρούς φαντάζει σαν ένα στοίχημα και μία περιπέτεια μοναδική» υπερθεματίζει η ίδια.

«Στοίχημα δεν είναι μόνο γιατί πρόκειται για μία μεγάλη παραγωγή, αλλά γιατί σε αυτή την εποχή το να θέλεις να αφηγηθείς μία ιστορία και να φιλοδοξείς το να σταματήσει λίγο ο χρόνος και να αισθανθεί πράγματα ο κόσμος, είτε αυτό λέγεται χαρά ή συγκίνηση –φιλοδοξούμε να συμβούν και τα δύο – και να παίζω με ηθοποιούς που αισθάνομαι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι δίπλα τους και μ’ ένα σκηνοθέτη που με έχει εντυπωσιάσει η υψηλή του ενέργεια».

oraia mou kuria pantheon sunenteuksi tupou 2016 2

Μπροστά στο αριστούργημα του Μπέρναρντ Σω «που παρότι είναι ένα ρομάντζο εποχής, μια τρυφερή κομεντί, βρίσκεται να κάνει καυστικά σχόλια για την αστική τάξη των αρχών του 19ου αιώνα και την πολιτική κατάσταση της εποχής» επιδίωκε εδώ και χρόνια να βρεθεί ο Αλέξανδρος Ρήγας. Και καταφέρνει – προς έκπληξη του, στην πιο δύσκολη οικονομική περίσταση των τελευταίων δεκαετιών – ν’ αφηγηθεί σκηνοθετικά την ερωτική ιστορία του καθηγητή Ουίλιαμ Χίγγινς και της Ελίζα Ντούλιτλ· αφιερώνοντας την μάλιστα στη μνήμη της Αλίκης Βουγιουκλάκη που υποδύθηκε στη δεκαετία του 50’ την «Ωραία μου κυρία».

oraia mou kuria pantheon sunenteuksi tupou 2016

Ο Παύλος Χαϊκάλης συμφωνεί πως αυτό το έργο δεν περιορίζεται μόνο στην ελαφράδα και στο ρομαντισμό αλλά θίγει και το ζητούμενο της εσωτερικής μεταμόρφωσης αφού «μέσα από την επικοινωνία μπορεί κανείς να αναπτυχθεί και να αναμορφωθεί πλήρως. Η επικοινωνία αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη από ανθρώπους που να κατέχουν τη γνώση και να μπορούν μέσω της γνώσης να εστιάσουν στα πράγματα και να βελτιώσουν και τον εαυτό τους και πολύ περισσότερο τους άλλους. Άρα λοιπόν η ανάγκη μιας παρουσίας τέτοιου έργου, νομίζω γίνεται επιτακτική στη σημερινή δύσκολη εποχή» σημειώνει.

MY FAIR LADY 001104

Στους βασικούς ρόλους του «Πυγμαλίων – Ωραία μου κυρία» θα εμφανιστούν ακόμα οι Μπέτυ Λιβανού, Αντώνης Καφετζόπουλος, Ορέστης Τζιόβας, Χριστίνα Θεοδωροπούλου ενώ το καστ συμπληρώνει ένας 13μελής θίασος.

Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 9 Δεκεμβρίου.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Η Στεφανία Γουλιώτη επιστρέφει ως «Ιζαμπέλα Μόλναρ» στην Πειραιώς 260
Εκδηλώσεις
Τώρα πια φυσάει μονάχα μες στις λέξεις: Το Εθνικό στο Μουσείο Αργυροτεχνίας με μια παράσταση για τον σπουδαίο Νίκο Χουλιαρά
Θεατρικά Νέα
Τα Ξύλινα Σπαθιά: Η παράσταση για όλη την οικογένεια ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη
Θεατρικά Νέα
Grand Ballet Gala στο Nasioutzik Mansion: Αστέρες των Bolshoi και Mariinsky σε μια μεγάλη βραδιά χορού
Art & Culture
Τι θα δούμε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μέχρι το τέλος του 2026
Θεατρικά Νέα
Η Κουζίνα: Η μεγάλη θεατρική επιτυχία του Γιώργου Κουτλή για 2η σεζόν στο Θέατρο Κιβωτός
Θεατρικά Νέα
Ο έρωτας του Ανδρέα Εμπειρίκου με τη Μάτση Χατζηλαζάρου αναβιώνει στο Φεστιβάλ Ακροναυπλίας
Θεατρικά Νέα
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Όλα όσα θα δούμε τον Σεπτέμβριο στις τρεις σκηνές του
Θεατρικά Νέα
Ειρήνη: Σε ποια θέατρα θα δούμε την παράσταση των Καραθάνου-Δεληβοριά τον Σεπτέμβριο
Θεατρικά Νέα
Το Φεστιβάλ Ρεματιάς υποδέχεται τον Σεπτέμβριο με μουσική, θέατρο, κινηματογράφο
Θεατρικά Νέα
Ο «Ίων» ετοιμάζεται να κατακτήσει την Επίδαυρο – Φωτογραφίες από την πρόβα τζενεράλε
Θεατρικά Νέα
Ο Πίνακας: Μια αιχμηρή πολιτική κωμωδία στο Θέατρο Ψυρρή