MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Ουγκάντα μέσα από τα μάτια μας: Ανοιχτή εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας

Η ομάδα του H-Ug project επέστρεψε στη βάση της μετά από ένα ξεχωριστό «ταξίδι» στην Ουγκάντα, και ετοιμάζει μια θεματική εκδήλωση γεμάτη εικόνες, βίντεο και ζωντανές μαρτυρίες. Η εκδήλωση «Η Ουγκάντα μέσα από τα μάτια μας» πραγματοποιείται την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18.30- 20.30 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

«Το H-Ug project είναι ένα εθελοντικό, αυτόνομο και ανεξάρτητο πρόγραμμα, το οποίο έλαβε χώρα στην Ουγκάντα από τις 22 Ιουλίου έως τις 10 Αυγούστου στις πόλεις του Wakiso, Wobulenzi και Luweero. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του προγράμματος η ομάδα του H-Ug επισκέφθηκε συνολικά 5 σχολεία και αλληλεπίδρασε με 1800 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επιμόρφωσε 100 φοιτητές και το ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου του Ndejje, καθώς επίσης συνάντησε εκπροσώπους θεσμικών οργάνων της χώρας.

Στόχος του προγράμματος ήταν να ενημερώσει και να παροτρύνει μαθητές όλων των ηλικιών και φοιτητές να κυνηγήσουν τα όνειρα τους μέσα από ευκαιρίες σπουδών και κατάρτισης που ξεπερνούν τα γεωγραφικά όρια της χώρας. Επίσης, το H-Ug project είχε την ευκαιρία να προβάλει μέσα από τις δράσεις του τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική κουλτούρα, πράγμα το οποίο συγκίνησε αλλά και ενέπνευσε τους κατοίκους της αφρικανικής χώρας».

i ougkanta mesa apo ta matia mas ekdilosi dimotiko theatro kallitheas 2016 3

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο Πατέρας Αντώνιος Μουτιάμπα από την Ουγκάντα, ο οποίος θα μοιραστεί όχι μόνο την εμπειρία του μέσα από το Η-Ug project αλλά και το έργο που πραγματοποιεί ο ίδιος στην Ουγκάντα τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα του HU-g θα ταξιδέψει τους παρευρισκομένους μέχρι τη μακρινή Ουγκάντα μέσα από την εξιστόρηση εμπειριών και θα επιδιώξει μέσα από τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων, να μειώσει τη χιλιομετρική και πολιτισμική απόσταση Ελλάδας – Ουγκάντας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα μιλήσουν η Ελένη Καραγιάννη, Εικαστικός και Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων η οποία θα διηγηθεί την εμπειρία της ως εθελόντρια στη Ρουάντα και ο Ζυλιέν Μακαλού από το Κονγκό, φοιτητής στο Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., ο οποίος θα μοιραστεί τις εμπειρίες του στη χώρα μας.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Ο Πάνος Βλάχος με 'χωρίς πρόγραμμα' στο Θέατρο Βράχων, ο Κωνσταντής Πιστιόλης στήνει ένα γλέντι στην Τεχνόπολη - Όσα θα κάνουμε σήμερα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Hot or Not #184: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Plisskën, Off The Hook Festival, η Άννα Βίσση στο Καλλιμάρμαρο - Όσα δεν θες να χάσεις αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
Free City: 10 δωρεάν εκδηλώσεις αυτό το ΣΚ στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
15 μεγάλες συναυλίες που θα ζήσουμε το φθινόπωρο στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Το Plisskën Festival στην Πειραιώς 260, το Off The Hook Festival στο ΟΑΚΑ - Όσα θα κάνουμε σήμερα στην πόλη
Εκδηλώσεις
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου στηρίζει τη «Μεταμόρφωση» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με ένα fundraising στο Ηρώδειο
Εκδηλώσεις
Οι "Πέρσες" του Αισχύλου σε μια πρωτότυπη σκηνική εκδοχή, οι indie Franz Ferdinand στην Αθήνα - Όσα θα κάνουμε σήμερα στην πόλη
Εκδηλώσεις
Για 2η χρονιά το Music & Wine Festival στο Fougaro Artcenter
Εκδηλώσεις
Η «Αντιγόνη» στο Κηποθέατρο Παπάγου, ο K. Βήτα στην Τεχνόπολη - Όσα θα κάνουμε σήμερα στην πόλη
Εκδηλώσεις
Η Muriel Pénicaud στην Αθήνα: Έκθεση φωτογραφίας και σειρά δράσεων