MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έφυγε ο κορυφαίος τραγουδιστής και τραγουδοποιός, Leonard Cohen

O Leonard Cohen, o κορυφαίος τραγουδιστής και τραγουδοποιός με 50 χρόνια καριέρας περίπου, έφυγε στην ηλικία των 82 ετών. H δισκογραφική του, Sony Music Canada, επιβαίωσε το θάνατο του στη σελίδα του στο Facebook.

Monopoli Team

O Cohen αποτέλεσε μία “σκοτεινή” σπουδαιότητα που ξεχώρισε ανάμεσα σε πολλούς τραγουδιστές και τραγουδοποιούς που αναδείχθηκαν στα 60’s και στα 70’s. Μόνο ο Bob Dylan κατάφερε να έχει μεγαλύτερη επιρροή στη γενιά του και ίσως ο Paul Simon και o Joni Mitchell, μπορούμε να πούμε ότι είχαν ισότιμη επιρροή με τον Cohen ως “ποιητές τραγουδιών”. 

leocohen111116

Με τη μπάσα φωνή του, το μουσικό του ταλέντο και την κιθάρα του, δημιούργησε σπουδαία τραγούδια που, πραγματεύονται την αγάπη και το μίσος, τον πόλεμο και την ειρήνη, την έκσταση και την κατάθλιψη. Ήταν ένας σπάνιος καλλιτέχνης της γενιάς του που κατάφερε να έχει επιτυχία και στα 80’s. Το τελευταίο του άλμπουμ, με τίτλο You Want It Darker, κυκλοφόρησε πρόσφατα. 

leonard cohen2111116

“Ο πατέρας μου έφυγε ειρηνικά στο σπίτι του στο Λος Άντζελες γνωρίζοντας πως είχε ολοκληρώσει έναν από τους καλύτερους του δίσκους, όπως πίστευε ο ίδιος”, έγραψε ο γιος του, Adam, σε μια δήλωση του στο περιοδικό Rolling Stone. “Έγραφε ως τις τελευταίες του ώρες με τη μοναδική του αίσθηση του χιούμορ”.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/YD6fvzGIBfQ” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b