MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Everest: Μια κορυφαία τηλεοπτική πρεμιέρα που κόβει την ανάσα

Το χρονικό μιας τραγικής ιστορίας που συνέβη το 1996 στο Έβερεστ, καταγράφει ο ισλανδός σκηνοθέτης Baltasar Kormákur στο συναρπαστικό blockbuster που κάνει τηλεοπτική πρεμιέρα την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD.

Monopoli Team

Δύο ορειβατικές ομάδες με επικεφαλής τους Ρομπ Χολ, (Jason Clarke) και Σκοτ Φίσερ (Jake Gyllenhaal) προσπαθούν να κατακτήσουν την πιο ψηλή βουνοκορφή στο Έβερεστ. Άνθρωποι από όλο τον πλανήτη, εκπαιδευμένοι για μήνες σε σκληρές συνθήκες ώστε να μπορούν να τα βγάλουν πέρα όταν το θηριώδες βουνό «δείξει τα δόντια του», δοκιμάζουν τις αντοχές και τα όρια τους σε μια αναμέτρηση με τη Φύση. 

Όσο πλησιάζουν οι ήρωες το στόχο τους τόσο οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται και η αδρεναλίνη πάει στα ύψη.

everest1271016

Βλέποντας την προσπάθεια των ορειβατών να ανεβαίνουν σε υψόμεντρο όπου τα πάντα κραυγάζουν «S.O.S.», δεν μπορείς να μην αναρωτηθείς τι είναι αυτό που τους παρακινεί σε αυτή την έκθεση υψηλού κινδύνου.

Ο Kormakur («Two guns», «Το τελικό χτύπημα» κ.α.) έχει την οξυδέρκεια να αντιληφθεί ότι βασικό στοιχείο για την επιτυχία μιας ταινίας είναι η ταύτιση του θεατή με τους πρωταγωνιστές.  Έτσι φροντίζει να «ντύσει» τους ήρωες του με θετικά στοιχεία (αλτρουισμός, αυτοθυσία, γενναιότητα, κατανόηση, μεγαλοψυχία, φιλότιμο) και να τους δώσει τα κατάλληλα κίνητρα.

everest-the-movie

Κάποιος ψάχνει το βαθύτερο νόημα στη ζωή του, άλλος πάσχει από κατάθλιψη, ένας άλλος θέλει να πετύχει κάτι σημαντικό στη ζωή του ενώ οι περισσότεροι θέλουν να βάλουν λίγη δράση στην ταχτοποιημένη και ρουτινιάρικη ζωή τους. Καθώς όμως έχουμε να κάνουμε με μια περιπέτεια καταστροφής κι όχι με κάνα ψυχόδραμα, γρήγορα τα πράγματα παίρνουν το σωστό δρόμο τους: τον ανηφορικό προς την κορυφή του Έβερεστ.

everest-movie
Ο σκηνοθέτης της ταινίας, αξιοποιεί όλα τα εργαλεία που έχει στο οπλοστάσιο του και καθηλώνει ουκ ολίγες φορές το θεατή στο κάθισμα του. Κατολισθήσεις πελώριων κομματιών πάγου. Υπερβολικό κρύο. Έλλειψη οξυγόνου. Ισχυρές χιονοθύελλες. 

Everest-movie-2

Το επιμύθιο του σαφές και απόλυτο: με τη Μητέρα Φύση δεν τα βάζει κανείς…

Σκηνοθεσία: Baltasar Kormákur
Πρωταγωνιστούν: Jason Clarke (The Great Gatsby), Jake Gyllenhaal (Ο Αριστερόχειρας, Donnie Darko), Keira Knightley (Πειρατές της Καραϊβικής, The Imitation Game)

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/5ZQVpPiOji0″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b