MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο διακεκριμένος φυσικός, Δημήτρης Νανόπουλος, στις «Κορυφές» του OTE HISTORY

Τον παγκοσμίου κύρους Έλληνα θεωρητικό φυσικό Δημήτρη Νανόπουλο, φιλοξενούν αυτή την εβδομάδα οι Κορυφές του ΟΤΕ HISTORY.

Monopoli Team

Ο Δημήτρης Νανόπουλος είναι παγκοσμίου φήμης θεωρητικός φυσικός, διακεκριμένος καθηγητής φυσικής υψηλών ενεργειών του Πανεπιστημίου Texas A&M, διευθυντής του Κέντρου Αστροσωματιδιακής Φυσικής του Κέντρου Προχωρημένων Ερευνών (HARC) στο Χιούστον του Τέξας και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

nanopoulos426916

Με σπουδαίο ερευνητικό έργο στο πεδίο της φυσικής υψηλών ενεργειών και της κοσμολογίας, με πάνω από 680 δημοσιευμένα επιστημονικά άρθρα στο ενεργητικό του, 15 βιβλία και περισσότερες από 45.000 παραπομπές άλλων επιστημόνων στο έργο του, ο πολυβραβευμένος Δημήτρης Νανόπουλος διηγείται στον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη την προσωπική του ιστορία.

Αποκαλύπτει πώς ένας απλός μαθητής στο σχολείο μπορεί να ανακαλύψει τη συναρπαστική πλευρά της φυσικής και να αφοσιωθεί σε αυτήν, φθάνοντας σε επίπεδα διεθνούς αναγνώρισης και δύο φορές κοντά στην κατάκτηση του Νόμπελ φυσικής. Επίσης, μιλά για τις έρευνές του, που στόχο έχουν τη δημιουργία μίας ενοποιημένης θεωρίας για την προέλευση, την εξέλιξη και τη σημερινή μορφολογία του σύμπαντος.

nanopoulos226916

 Η εκπομπή θα προβληθεί την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις 22.00 και σε 2η προβολή το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις 19.00.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b