MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Eπιστροφή στις “Ρίζες” στον ΟΤΕ TV

Mια νέα σειρά που έκανε πρεμιέρα λίγο πριν το καλοκαίρι στην Αμερική, έρχεται αυτή τη σεζόν στον ΟΤΕ ΤV. Κάθε Παρασκευή στις 22.00 το OTE CINEMA 4HD προβάλλει την μίνι σειρά “Roots” που μας ταξιδεύει στην Αμερική του 18ου αιώνα.

Monopoli Team

Το 1750 στην περιοχή του ποταμού Gambia στη Δυτική Αφρική, γεννιέται ο Kunta (Malachi Kirby). Ο Kunta έχει εκπαιδευτεί στα έθιμα της Mandinka και είναι ένας αφοσιωμένος μαθητής που ονειρεύεται να ταξιδέψει στο πανεπιστήμιο. Ωστόσο στα 16 του χρόνια πέφτει θύμα απαγωγής και πωλείται σε βρετανούς δουλεμπόρους που τον στέλνουν στην Αμερική. Εκεί τον αγοράζει ένας καλλιεργητής από τη Virginia. Ο Kunta αντιστέκεται σθεναρά στην υποδούλωση του. Εμπιστεύεται τις σοφές συμβουλές του Fiddler, ενός άλλου σκλάβου που του έχει ανατεθεί να τον εκπαιδεύσει. Το σκάει, συλλαμβάνεται ξανά, του ακρωτηριάζουν το μισό του πόδι, θεραπεύεται, παντρεύεται, κάνει παιδί…

Η συναρπαστική ιστορία του Kunta Kinte και των απογόνων του, γεμάτη ανατροπές, σε ένα κοινωνικό τοπίο φαινομενικά πολύ διαφορετικό από το σημερινό (αλλά που ίσως τελικά και να μοιάζουν), ξεδιπλώνεται στο “Roots”.

roots69162

Η νέα σειρά του OTE TV είναι βασισμένη στο βιβλίο του Alex Haley “Roots: The Saga Of An American Family” και αποτελεί remake της σειράς Roots του 1977 που όταν προβλήθηκε έσπασε όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης στην Αμερική (περίπου 140 Εκατομμύρια Αμερικάνοι την είδαν) και κρατάει και το ρεκόρ υποψηφιοτήτων σε μια χρονιά στα βραβεία Emmy με 37 υποψηφιότητες.

Ο Alex Haley, έχει δηλώσει πως ο χαρακτήρας του Kunta Kinte, είναι βασισμένος σ’ έναν πρόγονο του επτά γενεές πίσω. Το βιβλίο βραβεύτηκε με Pulitzer.

roots96916
Σκηνοθεσία: Bruce Beresford (Peace Love & Misunderstanding, Mao’s Last Dancer, Driving Miss Daisy, Tender Mercies), Thomas Carter (Save The Last Dance), Philip Noyce (The Giver, Salt, Clear And Present Danger, Patriot Games), Mario Van Peebles
Σενάριο: Alex Haley, Lawrence Konner, Mark Rosenthal, Alison Mc Donald, Charles Murray
Πρωταγωνιστούν: Malachi Kirby (Kilo Two Bravo, My Brother the Devil), Forest Whitaker (Platoon, Phone Booth), Jonathan Rhys Meyers (Match Point, Bend it like Beckham)
Η σειρά απέσπασε 5 υποψηφιότητες στα φετινά βραβεία Emmy.
[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/nSnGlPq4xkE” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b