MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
22
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σκηνοθετική επιστροφή του Tom Ford με επίσημη συμμετοχή σε Βενετία και Τορόντο

Ο διάσημος σχεδιαστής, 7 χρόνια μετά το σκηνοθετικό του ντεπούτο με το “A Single Man”, επανέρχεται με τη δεύτερη του ταινία, “Nocturnal Animals”, η οποία συζητήθηκε έντονα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας και αναμένεται να προβληθεί στις 9 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

Monopoli Team
Συγγνώμη που πέρασαν 7 χρόνια” δήλωσε ο Tom Ford σε μία συνέντευξη τύπου στη Βενετία. 

Στο “A Single Man”, διασκευή τη ομότιτλης νουβέλας του Christopher Isherwood, ένας καθηγητής (Colin Firth) σκέφτεται να βάλει τέλος στη ζωή του μετά το θάνατο του αγαπημένου του. Η ταινία κέρδισε 34 απονομές και 51 υποψηφιότητες. Μεταξύ αυτών, η υποψηφιότητα του Colin Firth για Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου και η απονομή BAFTA award για τον ίδιο τίτλο. 

collinfirthasingleman4916
Ο Colin Firth στο A single man

Στη δεύτερη ταινία του Tom Ford, μία ιδιοκτήτρια μίας γκαλερί καταδιώκεται από τη νουβέλα του πρώην άντρα της, ένα βίαιο θρίλερ το οποίο η ίδια ερμηνεύει ως απειλητικό και ως μία συμβολική ιστορία εκδίκησης. Ένας κριτικός από το Hollywood Reporter χαρακτηριστικά ανέφερε πως “ο David Lynch συναντά τον Alfred Hitchcock που συνατνά τον Douglas Sirk στο Nocturnal Animals, ένα πολυτελώς διασκεδαστικό noir μελόδραμα δεμένο με έγκλημα και ψυχολογική αγωνία, που εκπληρώνει με το παραπάνω την υπόσχεση που έδωσε το A Single Man”. 

nocturnalanimals3916
Nocturnal Animals

Η ταινία είναι μία διασκευή του βιβλίου του Austin Wright “Tony and Susan”. Σε συνέντευξή του στο «Women’s Wear Daily», όπου και αποκάλυψε οτι βρίσκεται στην διαδικασία διασκευής του συγκεκριμένου βιβλίου, μολονότι οχι και τόσο γνωστού, τόνισε πως «ένα βιβλίο είναι ένα βιβλίο, και μια ταινία είναι μια ταινία, δηλαδή δυο διαφορετικά μεταξύ τους πράγματα».

Στην ταινία πρωταγωνιστούν o Jake Gyllenhaal (Nightcrawler, Donnie Darko), ένας από τους πιο ενεργούς ηθοποιούς του Hollywood αυτή τη στιγμή, η πέντε φορές υποψήφια για Όσκαρ, Amy Adams (American Hustle, The Fighter) και η Isla Fisher (Η Συμμορία των Μάγων, The Great Gatsby).

gyllenhaalnocturnal4916
O Jake Gyllenhaal στο Nocturnal Animals

Η ταινία θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο στην Αμερική σε μια περίοδο γόνιμη για στοιχήματα που αφορούν Όσκαρ.

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Ο “ανίκητος” Τσακ Νόρις έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών
Cine News
The House of David: Ο 2ος κύκλος της βιβλικής σειράς κάνει πρεμιέρα στο Prime Video
Cine News
38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Masterclass με τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη
Cine News
Νύχτες Πρεμιέρας: «Late Night Specials» προβολές με Σκορσέζε και Κιούμπρικ
Cine News
Dune 3: Teaser και posters αποκαλύπτουν το εντυπωσιακό καστ
Cine News
Η Χάνα Μοντάνα επιστρέφει… 20 χρόνια μετά στο Disney+
Cine News
Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου κλείνει τα 25 του χρόνια
Cine News
28ο ΦΝΘ: Αυλαία με την απονομή των βραβείων – Τα ντοκιμαντέρ που διακρίθηκαν
Cine News
Όσκαρ για τον Sean Penn χωρίς τον Sean Penn – Γιατί απουσίαζε από την τελετή;
Cine News
Κασσάνδρα Κουλουκουντής: Η Ελληνίδα που κέρδισε το πρώτο Όσκαρ Κάστινγκ στην ιστορία του θεσμού
Cine News
Oscars 2026: H συγκινητική ερμηνεία της Μπάρμπρα Στράιζαντ για τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ
Cine News
Ο Χαβιέ Μπαρδέμ είπε “όχι στον πόλεμο” από τη σκηνή των Όσκαρ