Δρώμενο έκπληξη για τον Οιδίποδα τύραννο στο Μετρό της Ακρόπολης (vid)
Αιφνιδιάζοντας ευχάριστα τους περαστικούς και τους τουρίστες στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και του σταθμού στο Μετρό Ακρόπολη, ο Χορός του «Οιδίποδα τυράννου» ερμήνευσε αποσπάσματα από Χορικά της τραγωδίας του Σοφοκλή, που ανεβαίνει την προσεχή Παρασκευή και Σάββατο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Monopoli Team
26.07.2016
A
A
Μια γενναιόδωρη γεύση της παράστασης μας δίνει ο ασκημένος ανδρικός Χορός που αποτελείται από Ελληνες, ως επί τω πλείστον, ηθοποιούς υπό την διεύθυνση του Θοδωρή Αμπαζή και σε μουσική διδασκαλία της Μελίνας Παιονίδου. Στα βίντεο (το δεύτερο με την κάμερα του In.gr) οι Ilya Algaer, Παναγιώτης Αθανασόπουλος, Θανάσης Βλαβιανός, Γιώργος Γάλλος, Δημήτρης Γεωργιάδης, Κώστας Κοράκης, Δαυίδ Μαλτέζε, Λεονάρδος Heifetz-Μπατής, Σωκράτης Πατσίκας, Γιώργος Στάμος και Σπύρος Τσεκούρας.
Την παράσταση σκηνοθετεί ο Λιθουανός Rimas Tuminas, καλλιτεχνικός διευθυντής του μοσχοβίτικου θεάτρου Vakhtangov. Τον Οιδίποδα θα υποδυθεί ο Viktor Dobronravov.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Το UP FM Festival επιστρέφει στην Πάτρα με Παύλο Παυλίδη, Εθισμό και ελεύθερη είσοδο
Eurovision 2025: Ποιος θα δώσει το 12άρι της Ελλάδας στον τελικό
Φεστιβάλ Δήμου Αθηναίων: Ξεκινά την Πρωτομαγιά με πικ-νικ στην Ακαδημία Πλάτωνος – Όσα θα δούμε την 1η εβδομάδα
Μπαίνει στα δημοτικά το μάθημα της λογοτεχνίας
Πώς θα κάνεις το νερό σου σύμμαχο ευεξίας;
Όρνιθες: Η παράσταση του Άρη Μπινιάρη επιστρέφει το καλοκαίρι στα ανοιχτά θέατρα
Ο Χορός των Πυρσών: Το μουσικό οδοιπορικό του Βασίλη Ρακόπουλου στο Μέγαρο
Πού και πότε θα γίνουν τα ανοιξιάτικα street parties του Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων
Στέγη: Ο Χιλιανός συγγραφέας Benjamin Labatut σε μια συζήτηση με την Αφροδίτη Παναγιωτάκου
Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ στον Τραμπ: “Θα μείνεις στην ιστορία ως το μεγαλύτερο λάθος του αιώνα”