MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ένα σαγηνευτικό “Κορίτσι από τη Δανία” έρχεται στην TV

Mια αληθινή ιστορία αποτέλεσε τον “καμβά” πάνω στην οποία ο Eddie Redmayne “ζωγράφισε” μια από τις σημαντικότερες ερμηνίες της περσινής σεζόν, που του χάρισε τη δεύτερη οσκαρική υποψηφιότητά του.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Ύστερα από τη μεταμόρφωση του σε Stephen Hawking, χάρη στην οποία κατέκτησε το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου, ο Eddie Redmayne ανέβασε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη ερμηνεύοντας ένα άλλο υπαρκτό πρόσωπο, το δανό διεμφυλικό ζωγράφο Einar Veneger στην ταινία “Το Κορίτσι από τη Δανία” (The Danish Girl).

danish-girl

Η ιστορία της ταινίας διαδραμματίζεται στην Κοπεγχάγη της δεκαετίας του ’20 όπου ο γνωστός ζωγράφος Einar Veneger (Eddie Redmayne) και η επίσης ζωγράφος σύζυγός του Gerda (Alicia Vikander) είναι από τα πιο δημοφιλή κι αγαπητά ζευγάρια της τοπικής ιντελιγκέντσια. Όταν μια μέρα η Gerda ζητάει από το σύντροφο της να ποζάρει αντί του θηλυκού μοντέλου που την έστησε, δεν γνωρίζει πως ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Η εμπειρία αυτή συγκλονίζει τον Veneger και τον οδηγεί στην αναζήτηση της αληθινής ταυτότητας του που δεν είναι άλλη από τη σαγηνευτική Λίλυ…

dania

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Tom Hooper (σκηνοθέτης του οσκαρικού «Λόγου του βασιλιά») ο οποίος διαχειρίζεται το θέμα της αλλαγής «ταυτότητας» του δανού ζωγράφου ως μια σεισμική δόνηση που γκρεμίζει τα πάντα.

Κι αυτό ακριβώς είναι που αντιμετωπίζει ο ήρωας: τη διάλυση του κόσμου του. Ενός κόσμου δημιουργίας και αναγνώρισης, με την αγάπη (ο έρωτας του παντρεμένου ζευγαριού δεν αμφισβητείται ποτέ) να του χαρίζει ακόμη περισσότερη λάμψη. Όμως οι ανεπαίσθητες ρωγμές υπήρχαν από πριν. Ήταν εκεί και απλώς δεν τους δόθηκε σημασία. Οι Einar και Gerda πολύ πιο πριν εμφανιστεί η Λίλυ, διασκεδάζουν να σοκάρουν τον περίγυρο τους με την ακομπλεξάριστη και ειλικρινή σχέση τους. Το να εμφανιστεί ο Einer ντυμένος γυναίκα σε ένα κοσμικό πάρτι θα μπορούσε να ήταν άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα του αντικομφορμιστικού βίου τους.

danishgirl

Με 4 υποψηφιότητες (Eddie Redmayne για Α’ αντρικό ρόλο, Alicia Vikander για Β’ γυναικείο το οποίο και κατέκτησε- κοστούμια και καλλιτεχνική διεύθυνση) το “Κορίτσι από τη Δανία” είναι μια ταινία για την αναζήτηση της ταυτότητας και τη σημασία της διαφορετικότητας. Μια ταινία ωριμότητας και ουσίας που απεικονίζει με απόλυτη ειλικρίνεια και σεβασμό τα πρώτα επίσημα δείγματα της διαφυλικότητας και την αναγνώριση της από την επιστημονική κοινότητα.

danish girl

To “Κορίτσι από τη Δανία” είναι διαθέσιμο στην υπηρεσία ΟΤΕ CINEMA ON DEMAND από τις 13 έως τις 26 Ιουνίου.


Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b