MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
12
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μια συναυλία-γιορτή για την έναρξη του Φεστιβάλ Αθηνών 2016

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το Φεστιβάλ Αθηνών 2016 ξεκινάει με μία γιορτή την Τρίτη 14 Ιουνίου, μια μεγάλη συναυλία στον χώρο που συγκεντρώνει κάθε καλοκαίρι το φιλότεχνο κοινό, την Πειραιώς 260. Στην γιορτινή αυτή βραδιά, το κοινό θα απολαύσει τους Χειμερινούς Κολυμβητές, την Μπάντα της Φλώρινας, τη Ματούλα Ζαμάνη και τον Dj Palov.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές, το αγαπημένο συγκρότημα με την ιδιαίτερη φωνή του Αργύρη Μπακιρτζή, εμφανίζονται για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ, για να ξεσηκώσουν το κοινό με τα τραγούδια τους. Μαζί τους, μετά την πρόσφατη απώλεια του μεγαλύτερου μέλους της Γιώργου Βαλκάνη, εμφανίζεται και η Μπάντα της Φλώρινας, σχήμα με το οποίο έχουν συμπράξει πολλές φορές από την πρώτη τους συνεργασία, το 1985.

Τα δύο σχήματα παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα γεμάτο ζωντάνια, μέρος του οποίου περιλαμβάνει μελοποιήσεις λυρικών κομματιών από δράματα του Σαίξπηρ, με αφορμή τα 400 χρόνια από τον θάνατό του, μελοποιήσεις Ελλήνων και ξένων ποιητών (Ελύτης, Bάρναλης, Καββαδίας, Βαρβέρης, Καϊς εμπν Μουάζ κ.ά.). Φυσικά, δε λείπουν και τα αγαπημένα τραγούδια και οι μουσικές από το ρεπερτόριο τους, από τη δημοτική παράδοση, καθώς και επιλεγμένα τραγούδια από το ρεμπέτικο και το ελαφρό τραγούδι.

Τους Χειμερινούς Κολυμβητές και τη Μπάντα της Φλώρινας συνοδεύει επί σκηνής δεκαμελής χορωδία υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Βρυζάκη και εκλεκτοί καλεσμένοι, μουσικοί και μη, όπως η Μάρθα Φριντζήλα, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Θωμάς Κοροβίνης, τη Σταυρούλα Παυλίκου και άλλοι καλεσμένοι-έκπληξη!

Τα δύο σχήματα διαδέχεται στη σκηνή η Ματούλα Ζαμάνη, μία από τις πιο δυναμικές περσόνες της ελληνικής μουσικής. Η εμβληματική performer με τους πιστούς πολύτιμους σωματοφύλακες-συνεργάτες της, μοιράζεται με το κοινό αληθινές στιγμές και μας ταξιδεύει στο ανέφικτο και ευγενικό συναίσθημα, έχοντας στο δισάκι της μελωδίες και τραγουδια παλιά και νέα. Κι επειδή, όπως λέει η ίδια «η αισθητική είναι η ηθική του μέλλοντος”, θα μας παρουσιάσει από τη σκηνή της Πειραιώς 260 γαλαξιακές μουσικές και τραγούδια που τρυπώνουν στην καρδιά.

Η βραδιά όμως δεν τελειώνει ακόμα, καθώς μετά από το live μέρος η βραδιά θα συνεχιστεί με dj set από τον Palov και χορό. Ο Palov έχει συνεχή και συνεπή δράση ως dj σε διάφορα venues και festivals σε Ελλαδα και εξωτερικό. Στα sets του καταφέρνει να αναμιγνύει και να συγχωνεύει μουσικές και ρυθμούς της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, επηρεασμένος και εμπνευσμένος απο jazz, funk, latin και reggae μελωδίες και ρυθμούς απο την Ανατολή εώς τη Δύση.

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές είναι:
Aργύρης Μπακιρτζής: φωνή
Κώστας Βόμβολος: ακορντεόν
Χάρης Παπαδόπουλος: μπουζούκι
Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσο, φωνή
Θοδωρής Ρέλλος: κλαρίνο, σαξόφωνο
Διονύσιος Ρούσσος: κιθάρα, φωνή

Η Μπάντας της Φλώρινας είναι:
Λάζαρος Βαλκάνης: κλαρίνο
Τάσος Βαλκάνης του Γεωργίου: τρομπέτα
Τάσος Βαλκάνης του Λάζαρου: τρομπέτα
Θανάσης Σαμαράς: τύμπανα
Βαγγέλης Κόντης: ακορντεόν

Με τη Ματούλα Ζαμάνη εμφανίζονται οι:
Σπύρος Μοσχούτης: τύμπανα-οpi
Θάνος Σταυρίδης: ακορντεόν-πλήκτρα
Γιάννης Κονταράτο: βιολί
Κωνσταντίνος Ζουγανέλης: μπάσο
Σταύρος Ρουμελιώτης: ηλεκτρική-ακουστική κιθάρα
Ηχολήπτες: Δημήτρης Δημητριάδης, Νίκος Κόλλιας
Φώτα: Μελίνα Ζερβάκη

Info:
Τιμή εισιτηρίου: 8€ με μπύρα (με την επίδειξη εισιτηρίου)
Χώρος: Πειραιώς 260, Ταύρος

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
«Μας πήρανε την πόλη»: Η Μάρθα Φριντζήλα τραγουδά για το gentrification στο νέο της τραγούδι
Μουσικά Νέα
Sold out η συναυλία του Robert Plant με τους Saving Grace και τη Suzi Dian στο Sani Festival
Μουσικά Νέα
Ο Πάνος Βλάχος επιστρέφει στη Φωκίδα για μια συναυλία στο 8ο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ»
ΘΕΑΤΡΟ
Τι σχέση έχουν οι Χασάπηδες με τον χασάπικο χορό; To “Butchers” της Gloria Dorliguzzo απαντά στην Πειραιώς 260
Μουσικά Νέα
Bonnie Tyler: Έφυγε από τη ζωή η θρυλική φωνή των 80s
Art & Culture
Από το YouTube στο Spotify: Πώς δύο γενιές συναντήθηκαν στoυς Florence and the Machine
Μουσικά Νέα
Για τον Γιάννη Κότσιρα «Υπάρχει Ελπίδα» – Ένα νέο τραγούδι που μιλά στην καρδιά
Εκδηλώσεις
11ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων: Πλούσιο πρόγραμμα, κορυφαίοι σολίστ και νέα θερινή ακαδημία
Μουσικά Νέα
Heavy metal ιστορία (ξανά) στο Release Athens: Η πρώτη εμφάνιση των Pantera στην Ελλάδα θα είναι ιστορική
Μουσικά Νέα
Lauren Bennett: Έφυγε από τη ζωή η φωνή του “Party Rock Anthem”
Μουσικά Νέα
Κοσμάς Αναγνωστόπουλος: Το Aegina Jazz Festival έχει όλα τα φόντα να καθιερωθεί στη Μεσόγειο – και όχι μόνο
Εικαστικά
Στέγη: H νέα σεζόν ξεκινά με παγκόσμιες πρεμιέρες, μουσική, θέατρο και νέους χώρους