MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

1η Ρετροσπεκτίβα Weirdwave στον κινηματογράφο Άστορ

Aπό την Πέμπτη 9/6 έως την Τετάρτη 15/6 o κινηματογράφος ΆΣΤΟΡ φιλοξενεί την 1η Ρετροσπεκτίβα Weirdwave. Πρόκειται για μια διοργάνωση του ανεξάρτητου arthouse label κινηματογραφικών ταινιών, επιλεγμένων από τα σημαντικότερα Φεστιβάλ του κόσμου.

Μαρίνα Πυλαρινού

Πέμπτη 9 Ιουνίου END OF ILLUSIONS/Το τέλος των ψευδαισθήσεων
18:00 Καμίλ Κλοντέλ 1915, του Μπρουνό Ντιμόν / Διάρκεια 95’
Η Καμίλ Κλοντέλ, γλύπτρια, μούσα και σύντροφος του Ροντέν, βρίσκεται έγκλειστη σε άσυλο. Το μοναδικά δημιουργικό μυαλό της θα σβήσει μέσα στη μοναξιά και την υπαρξιακή απορία.
20:00 Μαργκερίτ, του Ξαβιέ Τζιανολί / Διάρκεια 129’
Το αντισυμβατικό πορτρέτο της πιο παράφωνης σοπράνο όλων των εποχών, εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία της Αμερικανίδας Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς, απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές στο Φεστιβάλ Βενετίας, και κατέκτησε το γαλλικό box office.
22:15 Magical Girl, του Κάρλος Βερμούτ / Διάρκεια 127’
Με επιρροές τόσο από την αφρόκρεμα του Ισπανικού σινεμά, αλλά και από το στυλιζάρισμα των Γιαπωνέζικων manga, ο Βερμούτ σχηματίζει μια αληθινά πρωτότυπη αλληγορία που κόβει την ανάσα και έκανε τον Πέδρο Αλμοδόβαρ να μιλήσει για «ένα αληθινό αριστούργημα».

Παρασκευή 10 Ιουνίου GIRLPOWER/Γυναίκες που αγωνίζονται
18:00 Αλίας Μαρία, του Χοσέ Λουίς Ρουχέλες / Διάρκεια 91’
Μία 13χρονη αντάρτισσα μεταφέρει ένα νεογέννητο παιδί περνώντας μέσα από την πυκνή ζούγκλα, ενώ γύρω τους μαίνονται βίαιες συγκρούσεις. Το σκληρό, ρεαλιστικό πορτρέτο μιας νεαρής γυναίκας, και ταυτόχρονα μιας ολόκληρης χώρας, που πασχίζει να ξεφύγει από τον κύκλο της βίας.
20:00 Το Αρνάκι, του Κουτλούγ Αταμάν / Διάρκεια 87’
Η φτωχή αλλά αποφασισμένη Μεντινέ πρέπει να σερβίρει αρνάκι στο φούρνο στην τελετή περιτομής του πεντάχρονου γιου της. Ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Τούρκους σκηνοθέτες, επιστρέφει με ένα τρυφερό όσο και ρεαλιστικό σύγχρονο παραμύθι, βραβευμένο στο Φεστιβάλ Βερολίνου.
22:00 Τα Κορίτσια, της Σελίν Σιαμά / Διάρκεια 122’
Καταπιεσμένη από την οικογένειά της και το αβέβαιο μέλλον, η 16χρονη Μαριέμ αποφασίζει να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή όταν συναντά μια παρέα από τρία ανεξάρτητα κορίτσια. Μια αφοπλιστική και θαρραλέα ιστορία ενηλικίωσης, τέσσερις πρωτοεμφανιζόμενες πρωταγωνίστριες που γεμίζουν την οθόνη με την εκρηκτική τους ενέργεια.

Σάββατο 11 Ιουνίου TRANSFORMATIONS/Η δύναμη του σουρεαλισμού
18:00 Ο Διαιτητής, του Πάολο Τζούκα / Διάρκεια 96’
Ένα χωριό της Σαρδηνίας παθιασμένο με το ποδόσφαιρο, η προαιώνια έχθρα ανάμεσα σε δύο αντίπαλες ομάδες, ένας έρωτας μετ’ εμποδίων, μια θανάσιμη αγροτική βεντέτα: αυτά είναι τα βασικά συστατικά της ακαταμάχητα εκκεντρικής κωμωδίας του πρωτοεμφανιζόμενου Ιταλού σκηνοθέτη Πάολο Τζούκα.
20:00 Άσφαλτος, του Σαμιουέλ Μπενσετρί / Διάρκεια 100’
Μια εργατική πολυκατοικία του Παρισιού. Ένας ανελκυστήρας εκτός λειτουργίας. Τρεις απροσδόκητες συναντήσεις. Έξι αλλόκοτοι χαρακτήρες που έχουν να πουν τις δικές τους ιστορίες καθημερινής τρέλας.
22:00 Ο Σωσίας, του Ρίτσαρντ Αγιοάντε / Διάρκεια 93’
Ο Βρετανός Ριτσαρντ Αγιοάντε, επιστρέφει με ένα παράδοξο θρίλερ με τη μορφή μαύρης κωμωδίας ή αλλιώς μια σκοτεινή σατιρική μεταφορά του ομώνυμου έργου του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι, όπου πρωταγωνιστούν ο Τζέσι Άιζενμπεργκ και η Μία Γουασικόφσκα.

Κυριακή 12 Ιουνίου MANIFESTATIONS/Μανιφέστα
18:00 Θαυμάσιος Βοκάκιος, των Πάολο & Βιττόριο Ταβιάνι / Διάρκεια 120’
Εμπνευσμένοι ελεύθερα από το «Δεκαήμερο» του Βοκάκιου, οι θρυλικοί αδελφοί Ταβιάνι επιστρέφουν με άλλο ένα κομψοτέχνημα του ευρωπαϊκού σινεμά, ένα διαχρονικό κινηματογραφικό παραμύθι για τη ζωή και τον έρωτα.
20:15 Ο Χορός της Πραγματικότητας, του Αλεχάντρο Χοδορόφσκι / Διάρκεια 130’
«Ο Χορός της Πραγματικότητας», η πρώτη ταινία του θρυλικού κινηματογραφιστή Αλεχάντρο Χοδορόφσκι εδώ και 23 χρόνια, είναι μια φανταστική αυτοβιογραφία που ανασυνθέτει την απίστευτη και μαγική περιπέτεια της ζωής του.
22:45 Αποχαιρετισμός στη Γλώσσα, του Ζαν-Λυκ Γκοντάρ / Διάρκεια 70’
Η 43η ταινία του κορυφαίου σκηνοθέτη είναι μια ερεθιστική επίθεση στο μυαλό και στις αισθήσεις, μια ωδή στην απόλυτη ελευθερία του μέσου, και μια απερίγραπτη κινηματογραφική εμπειρία που πρέπει κανείς να βιώσει για να πιστέψει.

WEIRDWAVE

Δευτέρα 13 Ιουνίου APPETITE FOR DESTRUCTION/Ταινίες Νιότης
18:00 Mommy, του Ξαβιέ Ντολάν / Διάρκεια 139’
Το τρομερό παιδί του γαλλόφωνου σινεμά, ο Καναδός Ξαβιέ Ντολάν, απέσπασε με το «Mommy» το Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών.
20:40 Γροθιές στους Τοίχους, του Ντέιβιντ Μακένζι / Διάρκεια 106′
Ένας ταραγμένος και πολύ βίαιος έφηβος, ο Έρικ, μεταφέρεται σε φυλακή ενηλίκων. Εκεί συνειδητοποιεί ότι ένας από τους άλλους τροφίμους είναι ο πατέρας του, Νέβιλ. Ο Νέβιλ προσπαθεί να ενθαρρύνει τον γιο του να μείνει μακριά από μπελάδες. Όμως ο Έρικ δεν είναι τόσο εύκολο να ελεγχθεί. Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ.
22:45 Οι Ήρωες του Κακού, του Ζόε Μπεριατούα / Διάρκεια 98’
Ο Αρίτς πέφτει θύμα βίαιου εξευτελισμού από έναν συμμαθητή του. Ο Εστέμπαν σπεύδει να τον βοηθήσει. Όπως ανακαλύπτουν σταδιακά, οι δυο τους έχουν αρκετά κοινά: είναι αντικοινωνικοί, περιθωριακοί, απροσάρμοστοι…

Τρίτη 14 Ιουνίου GROW UP!/Κάλεσμα Ενηλικίωσης
18:00 Λουλούδια, των Γενάγα & Γαράνιο / Διάρκεια 99’
Μπορεί άραγε ένα ανώνυμο δώρο από εφήμερα άνθη να αποτελέσει το έναυσμα για μια νέα αρχή; Η πιο ανέλπιστα τρυφερή και ανθρώπινη ταινία της χρονιάς μάς έρχεται από την Ισπανία. και είναι το πρώτο φιλμ γυρισμένο στη βασκική γλώσσα που προτάθηκε για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.
20:00 Η Ζωή είναι Ωραία με τα Μάτια Κλειστά, του Νταβίντ Τρουέμπα / Διάρκεια 108’
Το 1966, ένας δάσκαλος στην Ισπανία που χρησιμοποιούσε τα τραγούδια των Μπήτλς για να διδάξει Αγγλικά στους μαθητές του, οδήγησε από την Καρταχένα στην Αλμερία για να ζητήσει από τον Τζον Λένον να τυπώνει τους στίχους των τραγουδιών του!
22:15 Σε Ακολουθεί, του Ντέιβιντ Ρ. Μίτσελ / Διάρκεια 100’
Ένα ημίγυμνο κορίτσι τρέχει ουρλιάζοντας έξω από το σπίτι της, προσπαθώντας να ξεφύγει από έναν θανάσιμο κίνδυνο που μόνο εκείνη μπορεί να δει. Ο πανικός την οδηγεί ως την παραλία όπου αφήνει ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα, λίγο πριν το πτώμα της βρεθεί φριχτά παραμορφωμένο.

Τετάρτη 15 Ιουνίου REFLECTIONS/Σύγχρονες Αλληγορίες
18:00 Ο Επιφανής Άγνωστος, του Ματιέ Ντελαπόρτ / Διάρκεια 118’
Ο Σεμπαστιάν Νικολά πάντα ονειρευόταν να είναι κάποιος άλλος, αλλά δεν είχε καθόλου φαντασία. Κι έτσι αντιγράφει. Παρατηρεί τους ανθρώπους που συναντά, και στη συνέχεια τους μιμείται, περνάει μέσα από τις ζωές τους. Ο Ματιέ Κασοβίτς προσφέρει μια εκκωφαντική ερμηνεία, σε ένα απίστευτο παιχνίδι μιμήσεων.
20:15 Το Μικρό Νησί, του Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ / Διάρκεια 105’
Μια σειρά από βάναυσες δολοφονίες έφηβων κοριτσιών σε μια απομονωμένη πόλη, φέρνει κοντά δύο ντετέκτιβ με ανόμοιους χαρακτήρες για να ξεδιαλύνουν την υπόθεση. Η έρευνά τους θα τους οδηγήσει σε επικίνδυνα μονοπάτια, καθώς ανασύρει στην επιφάνεια τα σκοτεινά μυστικά της μικρής κοινότητας. 10 Βραβεία Γκόγια.
22:30 Το Μέλλον, της Αλίσια Σέρσον / Διάρκεια 94’
Η Μπιάνκα και ο Τομάς αποφασίζουν να ληστέψουν έναν παλαίμαχο, τυφλό ηθοποιό με το όνομα Μασίστας, χρησιμοποιώντας την Μπιάνκα ως δόλωμα. Ένα αισθησιακό ερωτικό θρίλερ με ιταλική σφραγίδα, που προκάλεσε το θαυμασμό στα Φεστιβάλ του Σάντανς και του Ρότερνταμ.

Απλό εισιτήριο 5€, Ημερήσιο εισιτήριο 7€, Κάρτα Διαρκείας 20€

Άστορ (Σταδίου 28, είσοδος από στοά Κοραή, ΜΕΤΡΟ σταθμός Πανεπιστήμιο / τηλ.: 210 3211950)

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b