MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο θαυμαστός κόσμος του «στέμματος»: Τα έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ γίνονται σειρά

Ένα φανταστικό ταξίδι στην Αγγλία του 15ου αιώνα, όπως την περιγράφει ο κορυφαίος δραματουργός Ουίλιαμ Σαίξπηρ, θα ζήσουν οι συνδρομητές του OTE TV τον Ιούνιο.Ο δεύτερος κύκλος της βραβευμένης με 4 Βafta σειράς “The Hollow Crown” που βασίζεται στο σαιξπηρικό έργο Ερρίκος ο 6ος , έρχεται κάθε Δευτέρα στο OTE CINEMA 4HD.

Monopoli Team

Θυμίζουμε ότι στα τέσσερα επεισόδια του πρώτου κύκλου απολαύσαμε τις ιστορίες Ριχάρδος Β’, Ερρίκος Δ’ (α και β μέρος) και Ερρίκος E’. Τα έργα αυτά χρονογραφούν μία συνεχή περίοδο της Βρετανικής ιστορίας από το τα τέλη του 14ου αιώνα μέχρι το έδαφος που άφησε η μάχη του Άγκινκουρτ το 1415.

The Hollow Crown 2
Μπένεντικτ Κάμπερμπατς

Ο Σαίξπηρ αγγίζει ποιητικά, θέματα επιβολής, λύτρωσης, συγκρούσεων και προδοσίας και οι σκηνοθέτες Ρούπερτ Γκουλντ, Ρίτσαρντ Έιρ, Θία Σαρόκ τα αποδίδουν ευφάνταστα οπτικoακουστικά.

Η μεγαλοφυΐα του Σαίξπηρ αναδύεται μέσα από τις κάμερες. Πιστό στο λυρισμό του σαιξπηρικού λόγουμ το “The Hollow Crown” μας ταξιδεύει ποιητικά και φωτογραφικά. Γενικά πλάνα με κοινό στοιχείο τη συμμετρία και μία χρωματική επιβλητική αρμονία συνιστούν ανά πάσα στιγμή ένα… πίνακα στην οθόνη μας.

Το εντυπωσιακό καστ του δεύτερου κύκλου συμπληρώνουν οι: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και ο συμπρωταγωνιστής του στο Sherlock, Άντριου Σκοτ, ο Χιού Μπόνβιλ του Downton Abbey, η υποψήφια για Όσκαρ Σάλι Χόκινς (Blue Jasmine), η Τζούντι Ντεντς και ο Τομ Στέρτζες (On the Road, Far from the Madding Crowd).


Άντριου Σκοτ

Στοιχεία που πιθανώς δε γνωρίζατε για το “The Hollow Crown”

  • Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και ο Άντριου Σκοτ, υποδήθηκαν τους εχθρούς στη σειρά “Sherlock”, παίζοντας τον Σέρλοκ και τον Τζιμ Μοριάρτι αντίστοιχα.
  • Η Σόφι Οκονίντο η οποία υποδύεται την βασίλισσα Μάργκαρετ, έχει προσωποποιήσει μια Βρετανίδα βασίλισσα ξανά, αν και φανταστική, όταν υποδύθηκε την Λιζ Τεν σε δύο επεισόδια της σειράς “Doctor Who”.
The Hollow Crown

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b