MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γκιακ του Δημοσθένη Παπαμάρκου στο Skrow Theater

Η συλλογή διηγημάτων Γκιακ – που σημαίνει αίμα, οικογένεια, εκδίκηση στα Αρβανίτικα – του Δημοσθένη Παπαμάρκου, ένα από τα σημαντικότερα δείγματα νεοελληνικής λογοτεχνίας, παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή σε σκηνοθεσία του ηθοποιού Θανάση Δόβρη, με μια εκλεκτική ομάδα ηθοποιών και συνεργατών.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Το Γκιακ είναι η χαρτογράφηση του ιστορικού τραύματος, το οποίο, επανερχόμενο εμμονικά μέσω της μνήμης, διαλύει την έννοια του παρόντος, και καταδικάζει τους αφηγητές σε μια κόλαση εξομολογήσεων χωρίς καμία πιθανότητα εξιλέωσης. Οι αφηγητές παύουν να είναι άνθρωποι και μεταμορφώνονται σε απορρίμματα μιας μνήμης που τους έχει αφήσει ημιθανείς, ένοχους, ανολοκλήρωτους. Σε ένα σκηνικό χώρο γεμάτο κόκαλα, οι τέσσερις ηθοποιοί μοιράζονται τις αναμνήσεις τους, διχασμένοι ανάμεσα σε μια πρωτοφανή τρυφερότητα και μια φρικαλέα βία, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να κατευνάσουν την λαιμαργία του παρελθόντος.

Το Γκιακ δεν επιθυμεί να είναι μια παράσταση, αλλά μια ευκαιρία διαπραγμάτευσης με την ιστορική βία τόσο των χαρακτήρων όσο και με τη δική μας.

gkiak dimostheni papamarkou2

Περισσότερα από Φεστιβάλ
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Ποίησης της Μεσογείου στην Αθήνα, με Λόρκα και Ελύτη
Cine News
Στον απόηχο της Δράμας – Όλα όσα έγιναν στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους
Cine News
Animasyros 2025: Όλα όσα θα δούμε στη μεγάλη γιορτή του animation
Φεστιβάλ
Σινεμά κόντρα σε κάθε εμπόδιο – Τι θα κρατήσω από το φετινό Φεστιβάλ Δράμας
Cine News
Ο Στέφανος Ρόκος υπογράφει τις αφίσες του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Cine News
Όλα όσα αγαπάμε στη Δράμα του φεστιβάλ
Δραστηριότητες
«Περιβαλλο-Τεχνήματα»: Ένα παιδικό φεστιβάλ – γιορτή για το περιβάλλον στο Άλσος Βεΐκου
Εκδηλώσεις
Για 2η χρονιά το Music & Wine Festival στο Fougaro Artcenter
Μουσικά Νέα
Φεστιβάλ Κρήτης: Η ΚΟΑ τιμά τα 100 χρόνια Μίκη Θεοδωράκη με δύο συναυλίες
Cine News
International Micro μ Festival 2025: Επιστρέφει το καθιερωμένο «ραντεβού» για τους λάτρεις των ταινιών μικρού μήκους
Cine News
38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Το αναλυτικό πρόγραμμα της προφεστιβαλικής εβδομάδας
Μουσικά Νέα
Το Street Mode Festival επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για ένα δυνατό τριήμερο