MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
02
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Athens Coffee Festival στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Το τριήµερο 13, 14 και 15 Μαϊου 2016, η Τεχνόπολη του ∆ήµου Αθηναίων, στο Γκάζι, υποδέχεται τη μεγάλη γιορτή για τον καφέ, το Athens Coffee Festival!

author-image Πένυ Νικολάου

Πρόκειται για ένα νέο θεσµό, αφιερωµένο στον καφέ και την κουλτούρα του, µε γαστρονοµικό, εκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό και εµπορικό περιεχόµενο, στα πρότυπα των αντίστοιχων ευρωπαϊκών και αµερικανικών φεστιβάλ. Για πρώτη φορά στα χρονικά, οι επιχειρήσεις εισαγωγής, επεξεργασίας και εµπορίας καφέ και συναφούς εξοπλισμού, θα έλθουν σε απευθείας επαφή µε το ευρύ κοινό!

Το τριήµερο αυτό θα φιλοξενηθούν επαγγελµατίες και λάτρεις του καφέ που θέλουν να ενηµερωθούν για τις νέες τάσεις και τεχνικές που κυριαρχούν στη διεθνή σκηνή, να δοκιµάσουν ποικιλίες από όλο τον κόσµο, να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια και παρουσιάσεις και να συνοµιλήσουν µε έµπειρους roasters, ταλαντούχους baristas, εξειδικευµένους αγοραστές και προσωπικότητες κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

cof fest

Σε ειδικά διαµορφωµένα περίπτερα που θα αναπτυχθούν στους στεγασµένους και τους υπαίθριους χώρους της Τεχνόπολης, µια σειρά από επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα τους στους παρακάτω τοµείς: 

Espresso blends, Μονοποικιλιακοί καφέδες, Single origin speciality coffees, Micro lot speciality coffees, Ελληνικοί καφέδες, Ποικιλίες πράσινου καφέ, Τσάι & ροφήµατα, Γάλα & σιρόπια για καφέ, Μηχανές espresso & µύλοι άλεσης, Brew bars & συστήµατα εκχύλισης, Αυτόµατες µηχανές καφέ, Μικροµηχανές για cafe-bar, Εργαλεία & σκεύη για baristas, Εξοπλισµός για home baristas, Αναψυκτικά, Συνοδευτικά καφέ-αναλώσιµα

coffee2

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του SCAE Hellas. Πρόκειται για το ελληνικό τµήµα του Speciality Coffee Association of Europe, ενός πανευρωπαϊκού οργανισµού που στοχεύει στην εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση του κοινού και των επαγγελµατιών γύρω από την ποιότητα του καφέ. Το ATHENS COFFEE FESTIVAL οργανώνεται από τη FORUM AE, η οποία δραστηριοποιείται µε επιτυχία τα τελευταία 26 χρόνια στον χώρο των επαγγελµατικών εµπορικών εκθέσεων και εκδόσεων. Αξιοποιώντας τη δεκαετή εµπειρία της από την οργάνωση της διεθνούς έκθεσης HORECA και την έκδοση του περιοδικού SNACK & COFFEE, η FORUM εγκαινιάζει ένα φεστιβάλ που θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ανάµεσα στους επαγγελµατίες και τους καταναλωτές.

coffee3

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Max Richter στο Ηρώδειο, Mario Biondi στου Φιλοπάππου – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Ολοκληρώθηκε το 2ο Women in Politics & Communication: Μια βραδιά για τις γυναίκες στην πολιτική και την επικοινωνία
Δράσεις
Full Moon Sleepover: Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος “ξενυχτάει” με μαραθώνιο ταινιών, silent disco πάρτι, yoga και άλλες δράσεις
Εκδηλώσεις
Free City: Συναυλίες, παραστάσεις, θερινό σινεμά με ελεύθερη είσοδο
Εκδηλώσεις
«Μια άλλη Θήβα» σε καλοκαιρινή περιοδεία, ο Πάνος Βλάχος στην Τεχνόπολη - Όσα θα κάνουμε σήμερα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Hot or Not #173: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Free City: Όσα θα κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
O Εμάνουελ Αξ συναντά την ΚΟΑ στο Ηρώδειο, η «Αντιγόνη» συνεχίζει στην Επίδαυρο - Όσα θα κάνουμε αυτό το ΣΚ
Cine News
Between a Rock and a Hard Place: Το ντοκιμαντέρ του Θάνου Λυμπερόπουλου κάνει πρεμιέρα στο «Beyond Borders»
Εκδηλώσεις
H «Αντιγόνη» του Ούλριχ Ράσε ανοίγει την Επίδαυρο, οι Fontaines D.C. στην Πλατεία Νερού – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Cine News
Cine Fougaro: Κλασικές ταινίες που όλοι αγαπήσαμε σε μια σειρά θερινών προβολών με ελεύθερη είσοδο
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2025»: Οι δωρεάν εκδηλώσεις της εβδομάδας 27/6-3/7