MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
25
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης νέος διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Τη θέση του Διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με απόφαση του Δ.Σ. του Φεστιβάλ, ύστερα από εισήγηση της Γενικής Διευθύντριας κ. Ελίζ Ζαλαντό αναλαμβάνει ο κριτικός κινηματογράφου Ορέστης Ανδρεαδάκης.

author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Με την αλλαγή σελίδας στη διοίκηση και λαμβάνοντας υπόψη τη διευρυμένη ετήσια δραστηριότητα του οργανισμού, η γενική διευθύντρια και το Δ.Σ. θα προχωρήσουν αμέσως σε αλλαγές που θα αναδιαμορφώσουν τη δομή του καλλιτεχνικού προγράμματος του φεστιβάλ, με τη σύσταση Τμημάτων Προγράμματος και Επιλογής Ταινιών τόσο για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όσο και για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα τμήματα αυτά θα επανδρωθούν με έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη που θα συνεργάζονται με τον Διευθυντή στα καλλιτεχνικά του καθήκοντα.

Βιογραφικό:
Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης γεννήθηκε το 1963 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από τη Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου και από το 1986 μέχρι και το 1991 έζησε κατά διαστήματα στη Γαλλία (Παρίσι- Λυμπερόν) και στην Ελβετία (Γενεύη), όπου παρακολούθησε μαθήματα γαλλικής λογοτεχνίας, ιστορίας της τέχνης, θεωρίας του κινηματογράφου, καθώς και μαθήματα ζωγραφικής και εικαστικών εγκαταστάσεων. Παράλληλα, εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθεσίας και παραγωγής σε γαλλικές ταινίες και τηλεταινίες και συν-σκηνοθέτησε ένα video installation για τον Καθολικό ναό του Saint-Eustache.

Εργάστηκε ως κριτικός κινηματογράφου στις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Αυγή» και στο περιοδικό «Σινεμά», το οποίο διηύθυνε από το 2007.
Από το 1994 μέχρι και το 2000 συνεργάστηκε με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ως συντονιστής, παρουσιαστής και μεταφραστής των συνεντεύξεων Τύπου.
Από το 1995 εργάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ως κινηματογραφικός συντάκτης και το 1996 δημιούργησε την κινηματογραφική εκπομπή «Ραντεβού για Σινεμά».
Το 1995 συμμετείχε στην ίδρυση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας. Εργάστηκε ως Διευθυντής Συντονισμού και Επικοινωνίας και το 2007 ανέλαβε την θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή.
Το 2011 συμμετείχε στην ίδρυση του Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου Athens Open Air Film Festival.
Το 2013 η γαλλική κυβέρνηση του απένειμε τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Yaga: Η πιο hot σειρά μυστηρίου φτάνει πάνω στην ώρα για το Halloween
Cine News
Το Λάθος: Παγκόσμια πρεμιέρα στο Ταλίν για την ταινία του Θεόφιλου Παπαστυλιανού
Cine News
67ο ΦΚΘ: Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ambassador της Αγοράς
Cine News
Σύγκρουση: Στον αέρα το καθηλωτικό trailer του νέου δικαστικού θρίλερ του MEGA
Cine News
«Nobody Wants This» αλλά όλοι το θέλουμε: Η 3η σεζόν της σειράς που όλοι περιμέναμε έρχεται στο Netflix
Cine News
Crystal Lake: Το Halloween φέτος ξεκινά με binge-watching α λα “Παρασκευή και 13”
Cine News
Το Μαγεμένο Δάσος: Η επική ταινία έναρξης του Παιδικού και Εφηβικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2026
Cine News
«Μηχανή του Χρόνου»: H δημοφιλής εκπομπή επιστέφει με νέα επεισόδια στη MagentaTV
Cine News
Γιορτή του σινεμά 2026: Όλες οι ταινίες με εισιτήριο μόνο 3€
Cine News
«Το λίκνο της Δημοκρατίας»: Πρεμιέρα για τη νέα διεθνή συμπαραγωγή της MagentaTV
Cine News
East of Eden: Το τραύμα, το πεπρωμένο και μια καθηλωτική Florence Pugh
Cine News
Στέγη: Το Athens Palestine Film Festival επιστρέφει με ένα τριήμερο προβολών και δράσεων