MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν!

Διασκεδάστε στην πόλη και αυτό το Σαββατοκύριακο μέσα από δωρεάν εκδηλώσεις!

author-image Πένυ Νικολάου

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
“ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΛΑΣΠΗ”
to xioni pou egine laspi

Η Καλλιτεχνική Ομάδα Αλισίβα σε συνεργασία με το Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, μέσα από αυτοσχεδιασμούς και μελέτη πάνω στο έργο του Χάρολντ Πίντερ «The Hothouse», παρουσιάζει τη νέα θεατρική της απόπειρα “Το Χιόνι που Έγινε Λάσπη”. Μια μαύρη πολιτική φάρσα στηριγμένη σε έναν καφκικό εφιάλτη – με κατάμαυρο χιούμορ – όπου σχεδόν όλοι οι χαρακτήρες διακατέχονται από αυθαιρεσία και διαφθορά, πλέκοντας αριστοτεχνικά το γαϊτανάκι της στοχευμένης παραπλάνησης. Γεννιόμαστε διεφθαρμένοι ή γινόμαστε στην πορεία; Κι αν είσαι εσύ ο επαναστάτης, ποιος θα θεραπεύσει την ανίκητη μανία σου για το δίκαιο; Ποιος ο «Έξι χιλιάδες, τετρακόσια πενήντα επτά» και ποια η «Έξι χιλιάδες, τετρακόσια πενήντα εννέα»; Πώς το χιόνι έγινε λάσπη; Ανήμερα Χριστουγέννων, σε ένα κρατικό αναρρωτήριο για πολιτικά αντιφρονούντες, διοικούντες ιατροί, ασθενείς, ανώτερο και κατώτερο προσωπικό έρχονται αντιμέτωποι με μια διπλή κρίση: ένας «ασθενής» πεθαίνει, ένω μία άλλη «ασθενής» φέρνει στον κόσμο ένα παιδί.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33) στις 6, 7 & 8 Μαΐου στις 9:00μ.μ. Η διάρκεια του έργου είναι 120 λέπτα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Αφιέρωμα στον Φώτη Κόντογλου από τους μαθητές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης
afieroma sk

Στο πλαίσιο της αναδρομικής έκθεσης του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου «Φωτίου Κόντογλου Κυδωνιέως. Φαντασία και χειρ», οι μαθητές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο καλλιτέχνη με τίτλο «Ταξίδι με Άνθη Μυστικά» το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 στις 12:00 μ.μ. Οι μαθητές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, με την καθοδήγηση του Διευθυντή της Σχολής Κωστή Καπελώνη, εμπνέονται από το έργο του Φώτη Κόντογλου και φωτίζουν σημαντικά κείμενά του για τον ελληνισμό, τη θρησκεία, τη φύση, τον άνθρωπο, τη διαλεκτική Δύσης και Ανατολής, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα του καλλιτέχνη μέσα από κείμενα που γράφτηκαν για εκείνον από πνευματικούς ανθρώπους του τόπου μας. Η εκδήλωση πλαισιώνεται από τραγούδια που συνδέονται με το έργο του Φώτη Κόντογλου.

Χώρος: Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο ( Βασ. Σοφίας 22, 106 75 Αθήνα).Τηλέφωνο: 21 0723 1570

Hypnos project
ypnos

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για δύο μήνες, από 18 Απριλίου έως 19 Ιουνίου 2016, υπόσχεται να μας ανοίξει τα μάτια για όλες εκείνες τις ώρες της ζωής μας που δεν ξέρουμε ποιοι είμαστε, με το πρωτότυπο φεστιβάλ “Ύπνος Project“.

«Αποχαιρετισμοί», διάλεξη με τη Χριστιάνα Γαλανοπούλου | 7 & 8 Μαΐου, 20:00 | Ίδρυμα Ωνάση (Λ. Αμαλίας 56)
Ακολουθώντας τις Κοιμώμενες κόρες στα μυστικά μονοπάτια του ύπνου τους, η ιστορικός τέχνης Χριστιάνα Γαλανοπούλου μάς προσκαλεί σε ένα ταξίδι σε έργα τέχνης διαφορετικών εποχών, σε κείμενα, τόπους, αρχαιολογικούς χώρους, στιγμές της σύγχρονης πραγματικότητας και ιστορίες ανθρώπων, υφαίνοντας μια αφήγηση για τη ζωή, το επέκεινα και το εσαεί.

Δωρεάν Ξεναγήσεις στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους της Αθήνας!
mnimeia
Συνεχίζεται και το Μάιο το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, μια περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης μας, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ
10ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΦΗΓΗΣΗΣστο ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ
vivlia festival

Παραμύθια για μικρούς και μεγάλους!
Εννέα βραδιές αφήγησης, εννέα αφηγητές, εννέα Παρασκευές από τις 6 Μαΐου στις 8:00 το βράδυ στο Πολιτιστικό Στέκι του Προγράμματος Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ.

 Παρασκευή 6/5
«Παραμύθια από τα βάθη του καιρού ως της καρδιάς τα φύλλα»

Οι “Υφάντρες των Παραμυθιών” διάλεξαν αυτή τη φορά παραμύθια μαγικά και παραμύθια φιλοσοφικά, ιστορίες παλιές και πιο νέες, από την Ελλάδα κι από μακρινά σημεία του κόσμου. Παραμύθια για μικρά παιδιά και για μεγάλους που αναζητούν αλήθειες μέσα στα -τάχα μου-ψέματά τους. Τις ιστορίες μας θα μοιραστούμε κι αυτή τη χρονιά με τους φίλους του ΚΕΘΕΑ ‘ΔΙΑΒΑΣΗ’, ακροατές με αυτί εκπαιδευμένο, ζωή βιωμένη και ψυχή βαθιά. Λέμε να διαβούμε μαζί σας μια έρημο που μιλάει! Να δούμε τί μπορεί να ψιλοκουβεντιάσει μ’ ένα ποτάμι. Θα πετάξουμε στις πλάτες αγριόκυκνων – πώς να φαίνεται ο κόσμος από κει πάνω; Τί δύναμη μπορεί να ’χει η αγάπη για όσους τον κατοικούν; Και γιατί-για να ’χουμε καλό ρώτημα- ένας Γιάννης, ένας κοτζάμ Γιάνναρος κατάντησε … «χαζο-Γιάννης»; Τί γίνεται σαν μπλέξεις με δράκους στην ιστορία-πορεία σου; Σε βοηθούν ή σε καταβροχθίζουν και σένα και το καλό σου; Αυτά όλα κι άλλα πολλά θα ανακαλύψουμε μαζί, στις 6 Μαϊου. Ξετυλίγοντας ένα κουβάρι ιστορίες “ως της καρδιάς τα φύλλα”. Περιμένουμε ..

Χώρος: 
ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, Σταυροπούλου 29, Πλατεία Αμερικής, T. 210 86 40 943

ATHENS BURGER FEST 2016
athensburgerfest

Από τις 6 µέχρι τις 8 Μαΐου, στον ειδικά διαµορφωµένο χώρο του Παλιού Αµαξοστασίου του ΟΣΥ, μια μεγάλη γιορτή της γεύσης ξεκινάει! Το Athens Burger Fest είναι το πρώτο γαστρονομικό φεστιβάλ στην Ελλάδα αφιερωμένο στο Burger. Σε έναν κατάλληλα διαμορφωμένο ιστορικό χώρο 4000τμ τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας θα σερβίρουν τις δικές τους γευστικές προτάσεις. Τις μοναδικές γεύσεις του 1oυ Athens Burger Fest θα απογειώσουν τα DJ sets από γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς, συναυλίες αγαπημένων καλλιτεχνών, ολοήμερα happenings και το Μεγάλο Βραβείο του καλύτερου Burger της Αθήνας, που θα ψηφίσει αποκλειστικά το κοινό! Την Παρασκευή 6 Μαΐου, πρώτη μέρα του Festival, θα εμφανιστούν οι Gadjo Dilo, Manouchedrome και οι DJ Snatch, Blast’em Bop και DJ Jeremy με τα DJ sets τους.
Το Σάββατο 7 Μαΐου θα εμφανιστούν τα Ημισκούμπρια, το SKG’s Dub Alliance με τον Νικήτα Xray Κλιντ και οι Bangies, θα απολαύσουμε DJ sets από τους Nick Zois, MCD, RSN και DJ Daddy ενώ θα εμφανιστούν και οι stand-up comedians Θωμάς Ζάμπρας, Διονύσης Ατζαράκης και Χρύσα Κατσαρίνη.Τέλος, την Κυριακή 8 Μαΐου και τελευταία μέρα του Festival, live από τους Wedding Singers, Jaguar Bombs, George Zervos και Suit’em Up, DJ sets από την Λιάνα Μαστάθη και τον Σάκη Τσιτομενέα, ενώ θα εμφανιστούν οι stand-up comedians Βύρων Θεοδωρόπουλος, Μιχάλης Μαθιουδάκης και Δημήτρης Χριστοφορίδης.

ΕΚΘΕΣΗ
STEPHANIE STEIN. NOCH NICHT
noche

Η Qbox με χαρά ανακοινώνει την πρώτη ατομική έκθεση στην Ελλάδα της Γερμανίδας καλλιτέχνιδας με βάση το Βερολίνο, Stephanie Stein. Πρώτη φορά συστήθηκε στην Αθήνα με την μίνιμαλ γλυπτική εγκατάσταση Ο.Τ. (2013) στην έκθεση THE END, παρουσιάζοντας μία γραμμική δομή από μαύρο βαμμένο ξύλο, ένα από τα πρώτα έργα που έδειξε εκτός Γερμανίας, το οποίο ήταν το προανάκρουσμα μιας σταθερής παρουσίας στη διεθνή εικαστική σκηνή.Τα γλυπτά και οι εγκαταστάσεις της Stein είναι λεπτεπίλεπτα μινιμαλιστικά και τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι ταπεινά πάντα: ξύλο, μέταλλο, γραφίτης και χρώμα. Στην δουλειά της, η Stein μελετά το φως και τη σκιά παράλληλα με τον χώρο, με αποτέλεσμα να τον αλλοιώνει. Στην έκθεση NOCH NICHT (Όχι Ακόμα) θα παρουσιάσει καινούρια δουλειά που αποτελείται από ένα video, τυπώματα και γλυπτικές επίτοιχες εγκαταστάσεις.

Εγκαίνια: Παρασκευή 6 Μαΐου, 19:00 – 22:00
Διάρκεια: 7 Μαΐου – 30 Ιουνίου, 2016
Ώρες λειτουργίας: Τρ – Παρ. 12:00-18:00, Σαβ. 12:00-16:00
Χώρος: γκαλερί Qbox, Αρμοδίου 10 Αθήνα

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b