MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν!

Τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν το Πάσχα και η πόλη είναι γεμάτη δράσεις και πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε ν’ απολαύσετε δωρεάν!

author-image Πένυ Νικολάου

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ
Το Εθνικό Θέατρο μάς καλεί στο «Δωμάτιο του Σαίξπηρ»
dwmatio tou sexpear

Μια διαφορετική γιορτή προς τιμή του Sir Willy (William Shakespeare), με αφορμή τη συμπλήρωση των 400 χρόνων από το θάνατό του, διοργανώνει το Εθνικό Θέατρο το Σάββατο 23 Απριλίου. Μέσα σε ένα κοντέινερ – μια πρωτότυπη εγκατάσταση – που θα στηθεί με τη συνδρομή του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Ομονοίας, από τις 11:00 το πρωί έως τις 23:00, ηθοποιοί, σκηνοθέτες και μεταφραστές ζωντανεύουν αποσπάσματα από τα σημαντικότερα έργα του κορυφαίου θεατρικού συγγραφέα και καλούν τους επισκέπτες του «Δωματίου» σε ένα συναρπαστικό ποιητικό ταξίδι. Ο Άμλετ, ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, ο Ριχάρδος Γ΄, ο Ιάγος, η Λαίδη Μάκβεθ, ο βασιλιάς Ληρ, ο Σάιλοκ, η Οφηλία, η Κορντέλια και άλλοι διάσημοι ήρωες του Βάρδου κατοικούν στο «Δωμάτιο» για δώδεκα ώρες πνευματικής περιπέτειας.
Χώρος: Πλατεία Ομονοίας, Κέντρο

ΦΕΣΤΙΒΑΛ
6ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου στη Στέγη
festival efivikou theatrou

Φέτος, τα κλασικά και μοντέρνα θεατρικά αριστουργήματα γίνονται αφορμή για έρευνα και πειραματισμό των εκκολαπτόμενων θεατρανθρώπων», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου, από 21 έως 24 Απριλίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Μια διοργάνωση της Στέγης και της πρωτοπόρας στο εφηβικό θέατρο ομάδας Grasshopper Υouth, που ανανεώνεται, προκαλεί, συγκινεί και εμπνέει όχι μόνο τους 140 έφηβους που εμπλέκονται άμεσα στη δημιουργική διαδικασία, αλλά και κάθε θεατή που θέλει να ζήσει από κοντά αυτόν το μαραθώνιο θεατρικής δημιουργίας. Δέκα εφηβικές θεατρικές ομάδες, δέκα διαφορετικές παραστάσεις, που αντανακλούν τη φαντασία και την επινοητικότητα των νέων μπροστά στις προκλήσεις που φέρνει η ενηλικίωση.
Χώρος: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107-109

Φεστιβάλ Ρώσικου Κινηματογράφου στον Κινηματογράφο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema
rosikos kinimatografos

Ο ιστορικός κινηματογράφος τέχνης «ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema», φιλοξενεί από 23 έως 27 Απριλίου, το ετήσιο Φεστιβάλ Ρωσικού Κινηματογράφου που διοργανώνεται στην Ελλάδα από τον Ελληνο-Ευρασιατικό σύνδεσμο σε συνεργασία με την GOSFILMOFOND και τη NEW STAR και που φέτος συμπίπτει με το έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές 7 ταινιών από τη Ρωσία, ταινίες Κινουμένων σχεδίων και πλαισιώνεται από συζητήσεις με τους συντελεστές των ταινιών οι οποίοι ταξιδεύουν από διαφορετικά σημεία του κόσμου για να παρευρεθούν στις προβολές.
Χώρος: ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema, Ιουλιανού 42, Αθήνα

Surf Art Festival Vol.3 στο Βυρσοδεψείο
saf3

Tο 3ο Surf Art Festival είναι γεγονός και θα λάβει χώρα στο Βυρσοδεψείο στο Βοτανικό στις 22 και 23 Απριλίου 2016. To Surf Art Festival είναι μια συνδιοργάνωση της Hellenic Surfing Community και του Senza Bar. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που συνδυάζει ποικίλες διαδραστικές δραστηριότητες με κεντρικό θέμα το Surf, όπως διαγωνισμός και έκθεση φωτογραφίας, έκθεση κατασκευών, art και design, customization σανιδιών Surf από επιλεγμένους καλλιτέχνες, surf simulator καθώς και διεξαγωγή διαγωνισμού με πολλά δώρα. Επιπλέον κατά τη διάρκεια του Surf Art Festival, θα διεξαχθούν μαθήματα surf και lifeguarding από σχολή surf της Ικαρίας , καθώς και yoga, pilates και personal training απο τα στούντιο των, Φοίβη Pilates & Wellness studio-Φοιβη Λαδα και The Social Yogis Project-Σισσυ Φραγκιαδακη αποκλειστικά για το ευρύ κοινό. Όλα αυτά θα συνδυάζονται και τις δύο μέρες με live συναυλίες ελληνικών μπαντών καθώς και dj set καθ’ όλη τη διάρκεια του Surf Art Festival.
Χώρος : Ορφέως 174

ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Stabat Mater από τη Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στο Παλλάς
sunaulia

Tο αριστούργημα του Gioachino Rossini «Stabat Mater» παρουσιάζουν η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στη μουσική παράσταση που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με τη συνεργασία των Αθηναϊκών Θεάτρων, την Κυριακή 24 Απριλίου στις 11.30 στο θέατρο Παλλάς. Συμμετέχουν: Μίνα Πολυχρόνου (σοπράνο), Ινές Ζήκου (μέτζο σοπράνο), Νίκος Στεφάνου (τενόρος), Πέτρος Μαγουλάς (μπάσος).
Χώρος: Βουκουρεστίου 5 (City Link),Κέντρο

ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης διαβάζει ιστορίες στα μικρά παιδιά
Dimarxos athinwn

Οι μικροί αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ιστορίες που θα τους διαβάσει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, το Σάββατο 23 Απριλίου στις 12.00 στο αμφιθέατρο της βρεφικής – νηπιακής βιβλιοθήκης στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (πρώην ΚΑΠΑΨ). Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, η οποία γιορτάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και έχει ως κεντρικό μήνυμα «διαβάζω & αλλάζω». Ξεκινώντας από την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) και με κορύφωση την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, όλο τον Απρίλιο οργανώνονται εκδηλώσεις για το βιβλίο και την προώθηση της ανάγνωσης, με σκοπό όχι μόνο να δημιουργηθούν νέοι, αλλά και να κινητοποιηθούν οι παλιοί αναγνώστες και όλοι μαζί να οδηγηθούν στα βιβλιοπωλεία και τις βιβλιοθήκες, όπου ζει και αναπνέει το βιβλίο.
Χώρος: Βρεφική – Νηπιακή Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων, Τριφυλλίας και Λάμψα, Αμπελόκηποι – Γκύζη (Πρώην ΚΑΠΑΨ)

BAZAAR
Πασχαλινό Μeet Market Απριλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
lampades

Επιτέλους! Η άνοιξη είναι εδώ και ήρθε η ώρα για το Μeet Market Απριλίου – Πασχαλινή Έκδοση. Βρείτε το στις 23 και 24 Απριλίου στο συνηθισμένο ραντεβού στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, όπου οι πάγκοι θα κατακλύσουν το κτίριο Μηχανουργείο, την αίθουσα Αποθήκη (παράρτημα γεύσης) και το Προάυλιο του Μηχανoυργείου με τοπικές και ανεξάρτητες δημιουργίες, έμπνευση και φυσικά πολλά πασχαλινά φιλέματα. Περισσότερα από 130 περίπτερα με τοπικές δημιουργίες, συνεχόμενα DJ sets σας περιμένουν καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, παιχνίδια και δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους, νόστιμα φαγητά, χαρούμενα πρόσωπα, ένα Ethical Fashion Walk και θετική ενέργεια! Και φυσικά, πάρτε μέρος στο ετήσιο Εaster Egg Hung. Ναι! Θα υπάρχουν κρυμμένα πάνω από 150 πασχαλινά αυγά σε όλο το Meet Market. Bρείτε τα, δώστε τα στο ταμείο και κερδίστε cd των DJ, αφίσες, κονκάρδες και συμμετοχή στο Μεγάλο δώρο, ένα καλάθι γεμάτο με δημιουργίες από τους συμμετέχοντες του Meet Market και το μυστικό Πασχαλινό δώρο… Πόσο καλύτερο μπορεί να γίνει;
Χώρος: Tεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b