MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ένα “Κουαρτέτο” με λαμπερά αστέρια στον ΟΤΕ ΤV

To “Κουαρτέτο” (A late quartet) έρχεται με ένα πρώτης τάξεως καστ ηθοποιών, την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 21.00 για να μας προσφέρει ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι μέσα από το κανάλι ΟΤΕ CINEMA 1HD.

author-image Πένυ Νικολάου

Όταν ο αγαπημένος τσελίστας ενός παγκοσμίου φήμης κουαρτέτου εγχόρδων λαμβάνει μια διάγνωση που του αλλάζει τη ζωή, το μέλλον της ομάδας χάνει ξαφνικά την ισορροπία του: καταπιεσμένα συναισθήματα, ανταγωνιστικά εγώ, και ανεξέλεγκτα πάθη απειλούν να καταστρέψουν χρόνια φιλίας και συνεργασίας. Δεδομένου ότι είναι έτοιμοι να παίξουν την 25η επετειακή συναυλία τους, πολύ πιθανόν την τελευταία τος, μόνο ο στενός δεσμός τους και η δύναμη της μουσικής μπορούν να διατηρήσουν την κληρονομιά τους.

Εμπνευσμένο από και δομημένο γύρω από το Opus 131 Κουαρτέτο Εγχόρδων του Μπετόβεν σε C-ελάσσονα δίεση, ένα καθυστερημένο κουαρτέτο αποδίδει φόρο τιμής στην μουσική δωματίου και στο πολιτιστικό κόσμο της Νέας Υόρκης.

quartet3

Οι ερμηνείες είναι αξιοσημείωτες αφού βλέπουμε οικείους και αξιόλογος ηθοποιούς να δημιουργούν όλοι μαζί κάτι μοναδικό. Ο Philip Seymour Hoffman, ο Christopher Walken και η Catherine Keener μαζί με ένα νεότερο πρόσωπο, τον Mark Ivanir, συνεργάζονται και δημιουργούν το διάσημο Κουαρτέτο.

Christopher Walken

Πρόκειται για ένα ψυχόδραμα που αφορά την απώλεια, τη γήρανση, την αγάπη και φυσικά τη σημασία της τέχνης μέσα στην ανθρώπινη ζωή. Δε χρειάζεται να γνωρίζει κανείς πολλά για την κλασσική μουσική ώστε να εκτιμήσει αυτή την ταινία, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα απλό ενδιαφέρον στην ανθρώπινη φύση, διάφορες πτυχές της οποίας φανερώνονται καθ’όλη τη διάρκεια.

quartet movie

Ο συγγραφέας/σκηνοθέτης- Yaron Zilberman– έχει γράψει τους χαρακτήρες του με ρεαλιστικό τρόπο, κατευθύνοντάς τους με τρυφερότητα αλλά επιμένοντας στην ακριβή απόδοση της ιστορίας. Ενώ ο Hoffman και η Keener είναι εξαιρετικοί, η ερμηνεία που ξεχωρίζει είναι αυτή του Christopher Walken στο δραματικό ρόλο του τσελίστα της ομάδας ο οποίος πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b