MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η νέα ταινία του Γούντι Άλεν «Café Society» θ’ ανοίξει το Φεστιβάλ Καννών 2016

Ρεκόρ σημειώνει ο γνωστός σκηνοθέτης αφού για τρίτη φορά θα ανοίξει την αυλαία του φεστιβάλ των Καννών μετά το Hollywood Ending του 2002 και το Midnight In Paris του 2011. Η νέα κωμωδία του Άλεν, Café Society, θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού με επίσημη πρώτη στις 11 Μάη.

author-image Πένυ Νικολάου

Ξεκινώντας από το “Manhattan” το 1979 και μέχρι το Irrational Man το 2015, 12 ταινίες που έχει σκηνοθετήσει ο Γούντι Άλεν έχουν εμφανιστεί στη Ριβιέρα κατά τη διάρκεια της καριέρας του. 

Γυρισμένη στο Λος Άντζελες και στη Νέα Υόρκη, η ταινία έρχεται σε παραγωγή των πολύχρονων συνεργατών του Άλεν, Letty Aronson, Stephen Tenenbaum και Edward Walson. Σύμφωνα με το Βιτόριο Στοράρο, διευθυντή φωτογραφίας της ταινίας, «Το έργο αφορά μια εβραϊκή οικογένεια που ζει στη Νέα Υόρκη. Ενα μέλος της πηγαίνει στο Λος Αντζελες για να γίνει κινηματογραφικός ατζέντης, οπότε η ιστορία πηγαινοέρχεται από το Μπρονξ του 1935 στο Χόλιγουντ του 1935-1940». Ο νεαρός άνδρας ερωτεύεται και βρίσκει τον εαυτό του να σαρώνει στη βιομηχανία του καφέ που όριζε το πνεύμα της ηλικίας.

cafe society

Στο Café Society που έχει ήδη τελειώσει γυρίσματα από τον Οκτώβριο του 2015 και είναι η 47η ταινία της παραγωγικότατης καριέρας του Άλεν, πρωταγωνιστούν ο Τζέσι Αϊζενμπεργκ (είχε πρωταγωνιστήσει ξανά στο «Στη Ρώμη με Αγάπη»), η Κρίστεν Στιούαρτ, ο Στιβ Καρέλ, η Πάρκερ Πόουζι, η Μπλέικ Λάιβλι, ο Κόρεϊ Στολ, ο Πολ Σνάιντερ και η Τζούντι Ντέιβις.

cafe4

Αποτελεί την επιστροφή του Γούντι Αλεν και στη Νέα Υόρκη, έξι ταινίες μετά το «Whatever Works» του 2009, αλλά και την πρώτη του ταινία που θα διαδραματίζεται εν μέρει στο Λος Αντζελες, 38 χρόνια μετά από κάποιες σκηνές του «Νευρικού Εραστή» που γυρίστηκαν στην Πόλη των Αγγέλων.

cafe

Το 69ο Φεστιβάλ Καννών θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 22 Μαϊου και η επίσημη επιλογή των ταινιών θα ανακοινωθεί στα μέσα του Απριλίου. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, η ταινία “The BFG” του Στίβεν Σπίλμπεργκ και η “Monster Money” της Jodie Foster με πρωταγωνιστές τους Τζορτζ Κλούνεϊ, Jack O’Connell και Τζούλια Ρόμπερτς, θα προβληθούν στο φεστιβάλ.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b