MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
21
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η νέα ταινία του Γούντι Άλεν «Café Society» θ’ ανοίξει το Φεστιβάλ Καννών 2016

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ρεκόρ σημειώνει ο γνωστός σκηνοθέτης αφού για τρίτη φορά θα ανοίξει την αυλαία του φεστιβάλ των Καννών μετά το Hollywood Ending του 2002 και το Midnight In Paris του 2011. Η νέα κωμωδία του Άλεν, Café Society, θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού με επίσημη πρώτη στις 11 Μάη.

author-image Πένυ Νικολάου

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ξεκινώντας από το “Manhattan” το 1979 και μέχρι το Irrational Man το 2015, 12 ταινίες που έχει σκηνοθετήσει ο Γούντι Άλεν έχουν εμφανιστεί στη Ριβιέρα κατά τη διάρκεια της καριέρας του. 

Γυρισμένη στο Λος Άντζελες και στη Νέα Υόρκη, η ταινία έρχεται σε παραγωγή των πολύχρονων συνεργατών του Άλεν, Letty Aronson, Stephen Tenenbaum και Edward Walson. Σύμφωνα με το Βιτόριο Στοράρο, διευθυντή φωτογραφίας της ταινίας, «Το έργο αφορά μια εβραϊκή οικογένεια που ζει στη Νέα Υόρκη. Ενα μέλος της πηγαίνει στο Λος Αντζελες για να γίνει κινηματογραφικός ατζέντης, οπότε η ιστορία πηγαινοέρχεται από το Μπρονξ του 1935 στο Χόλιγουντ του 1935-1940». Ο νεαρός άνδρας ερωτεύεται και βρίσκει τον εαυτό του να σαρώνει στη βιομηχανία του καφέ που όριζε το πνεύμα της ηλικίας.

cafe society

Στο Café Society που έχει ήδη τελειώσει γυρίσματα από τον Οκτώβριο του 2015 και είναι η 47η ταινία της παραγωγικότατης καριέρας του Άλεν, πρωταγωνιστούν ο Τζέσι Αϊζενμπεργκ (είχε πρωταγωνιστήσει ξανά στο «Στη Ρώμη με Αγάπη»), η Κρίστεν Στιούαρτ, ο Στιβ Καρέλ, η Πάρκερ Πόουζι, η Μπλέικ Λάιβλι, ο Κόρεϊ Στολ, ο Πολ Σνάιντερ και η Τζούντι Ντέιβις.

cafe4

Αποτελεί την επιστροφή του Γούντι Αλεν και στη Νέα Υόρκη, έξι ταινίες μετά το «Whatever Works» του 2009, αλλά και την πρώτη του ταινία που θα διαδραματίζεται εν μέρει στο Λος Αντζελες, 38 χρόνια μετά από κάποιες σκηνές του «Νευρικού Εραστή» που γυρίστηκαν στην Πόλη των Αγγέλων.

cafe

Το 69ο Φεστιβάλ Καννών θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 22 Μαϊου και η επίσημη επιλογή των ταινιών θα ανακοινωθεί στα μέσα του Απριλίου. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, η ταινία “The BFG” του Στίβεν Σπίλμπεργκ και η “Monster Money” της Jodie Foster με πρωταγωνιστές τους Τζορτζ Κλούνεϊ, Jack O’Connell και Τζούλια Ρόμπερτς, θα προβληθούν στο φεστιβάλ.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Ιερά Οδός, 21 χλμ: Ξεκινά η δεύτερη εβδομάδα προβολών του ντοκιμαντέρ της Νικολέτας Παράσχη στην Ταινιοθήκη
Cine News
Εύα: Η εμβληματική ταινία της Μαρίας Πλυτά ταξιδεύει στο Φεστιβάλ των Καννών
Cine News
Ο The Boy κάνει ένα τριήμερο takeover στο κτίριο της Στέγης
Cine News
Με… άρωμα Ελλάδας – Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Η ιστορία του queer cinema είναι μια ιστορία αντίστασης - και σήμερα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ
Cine News
Τρόμος… κάτω από τ’ αστέρια: 8 horror ταινίες που θα δούμε το καλοκαίρι στα θερινά
Cine News
Kingsman: Ώρα για rewatch της απόλυτης action κωμωδίας – Τι παίζει αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
«The Punisher: One Last Kill»: Ο Punisher επιστρέφει αποκλειστικά στο Disney+
Cine News
Ο Γουίλεμ Νταφόε έρχεται στην Αθήνα – Το «Πάρτυ Γενεθλίων» στο 16ο Athens Open Air Film Festival
Cine News
Σύγκρουση: Νέες backstage εικόνες από τα γυρίσματα του νέου δικαστικού θρίλερ του Mega
Cine News
«Δελφοί – Η καρδιά των αρχαίων μυστηρίων»: Πρεμιέρα για το νέο ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV σε συμπαραγωγή της France Télévisions
Cine News
Βραβεία ΙΡΙΣ 2026: Όλες οι υποψηφιότητες