MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
02
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

As One από τον ΝΕΟΝ και το Marina Abramović Institute στο Μουσείο Μπενάκη

Μέσω του προγράμματος As One, το οποίο πραγματοποιείται στο Μουσείο Μπενάκη από τις 10 Μαρτίου έως τις 24 Απριλίου 2016 ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης NEON και το Marina Abramovic Institute (MAI) μοιράζονται το ίδιο όραμα, να προάγουν την τέχνη της performance και να αναδείξουν μια νέα γενιά καλλιτεχνών performance στην Ελλάδα.

Monopoli Team

Το As One θα παρουσιάσει, για διάστημα επτά εβδομάδων, τη Μέθοδο Abramović και ένα εκτεταμένο πρόγραμμα από performance, διαλέξεις, φιλμς και εργαστήρια, με τη συμμετοχή 29 καλλιτεχνών – ελλήνων αλλά και ξένων.

Οι έλληνες καλλιτέχνες, που επιλέχθηκαν, μετά από ανοιχτή πρόσκληση, από τη Marina Abramović και τους συνεργάτες της Serge Le Borgne και Paula Garcia, θα παρουσιάσουν νέες αναθέσεις έργων.

as one2

Αναλυτικότερα, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται 6 μακράς διάρκειας performances από 6 έλληνες καλλιτέχνες, οι οποίες θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, για 7 εβδομάδες, καθημερινά, επί 8 ώρες την ημέρα. Επιπλέον, 21 performances από 23 καλλιτέχνες (18 έλληνες και 5 ξένους) θα παρουσιαστούν ως performance interventions με διάρκεια από μία έως 6 μέρες.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι εξής:
Μακράς διάρκειας performances – Γιώτα Αργυροπούλου, Δέσποινα Ζαχαροπούλου, Βιργινία Μαστρογιαννάκη, Λάμπρος Πηγούνης, Νάνσυ Σταματοπούλου, Θοδωρής Τράμπας.

as one

Performance interventions – Θανάσης Ακοκκαλίδης, Rafael Abdala και Jessica Goes, Γιάννης Αντωνίου και Σταύρος Αποστολάτος, Έλενα Αντωνίου, Χριστίνα Βασιλείου, Σεραφίτα Γρηγοριάδου, Θωμάς Διάφας, Μαριάννα Καβαλλιεράτου, Γιάννης Καρούνης, Amanda Coogan, Αλέξανδρος Μιχαήλ, Kira O’Reilly, Κατερίνα Οικονόμου, Nikolaos, Αναστασία Παπαθεοδώρου, Γιάννης Παππάς, PASHIAS, Ευγενία Τσανανά, Σπύρος Χαραλαμπόπουλος, Δημήτρης Χειμώνας, Maria Herranz.

Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από 2 re-performances της Marina Abramović, των έργων Cleaning the Mirror (1995) και Art Must Be Beautiful, Artist Must Be Beautiful (1975), που θα παρουσιάσουν οι καλλιτέχνες Μάρθα Πασακοπούλου, Δημήτρης Μπαμπίλης, Δήμητρα Μπίλλια, Γίτσα Κωνσταντουδάκη, Ελιάν Ρουμιέ, Βασιλική Σπάχου και Καλλιόπη Ζερβουλάκου.

ΩΡΕΣ PERFORMANCE
Τρίτη – Πέμπτη | 12.00 – 20.00
Παρασκευή | 12.00 – 22.00
Σάββατο | 12.00 – 20.00
Κυριακή | 10.00 – 18.00
Δευτέρα | Κλειστά

artists groupphoto as one

Είσοδος Ελεύθερη

Είσοδος έως | 45 λεπτά πριν το κλείσιμο

Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
Όταν ο Robert Wilson έφερε τη Lady Gaga στην Αθήνα (video)
Εικαστικά
Ταξιδεύοντας…: Μια έκθεση ζωγραφικής της Μάρθας Κορίτσογλου και της Κάλλιας Παπαθεοδώρου στη Νάξο
Εικαστικά
ΜΚΤ: Ολοκληρώθηκαν τα δύο νέα προγράμματα του Cycladic Identity στη Σίκινο
Εικαστικά
Υπογαία: Μια εικαστική έκθεση για το απολίθωμα και τη γεωλογική φαντασία στον Πύργο Κύμης
Εικαστικά
You are invited: Ο εμβληματικός φωτογράφος Juergen Teller στο Onassis Ready με μια αναδρομική έκθεση
Εικαστικά
Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη / Δήλος: Ένα εκθεσιακό δίπτυχο του Ανδρέα Γεωργιάδη στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου
Εικαστικά
Μια φέτα καρπούζι, μια φλούδα φεγγάρι: Ένα εικαστικό αφιέρωμα στον Παύλο Σάμιο στη Δημοτική Πινακοθήκη Αίγινας
Εικαστικά
Traces of In-Between: Έξι καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς χαρτογραφούν το ενδιάμεσο στη Σύρο
Εικαστικά
Μουσείο Ακρόπολης: Αυγουστιάτικη Πανσέληνος με ξεναγήσεις, παρουσιάσεις και διευρυμένο ωράριο
Εικαστικά
Κλεμμένος πίνακας του 16ου αιώνα επιστρέφει στην Ιταλία μετά από 50 χρόνια
Εικαστικά
Χάρις Κανελλοπούλου: Μια Συλλογή με ιστορικό χαρακτήρα που συμβαδίζει με το παρόν της τέχνης από την Τράπεζα της Ελλάδος
Art & Culture
Μια ηχητική κατάδυση στον κόσμο του Takis