MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
02
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το ρολόι από το Εθνικό Θέατρο στον Πολυχώρο «Α. και Μ. Καλουτά»

Το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής και θέλοντας δώσει την ευκαιρία σε κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στη θεατρική τέχνη, θα παρουσιάσει από 5 έως και 7 Μαρτίου στον Πολυχώρο «Α. και Μ. Καλουτά» του Δήμου Αθηναίων – με ελεύθερη είσοδο για το κοινό – «Το ρολόι» ένα έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα «Το Ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα» του Μενέλαου Λουντέμη.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Πρόκειται για τη βραβευμένη παράσταση του περσινού θεσμού της «Ανοιχτής Πλατφόρμας» που έγινε πολύ θερμά αποδεκτή από το κοινό.

Στόχος της παράστασης είναι, όχι μόνο να προσεγγίσει τα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου απ’ όλες τις οπτικές γωνίες όπως εξαιρετικά κάνει και ο Λουντέμης αλλά και να ανιχνεύσει σε βάθος τις συνδέσεις με τη σύγχρονη εποχή. Να ερευνήσει τα αιτία της δικής μας κοινωνικής και πολιτικής κατάρρευσης, της δικής μας πρωτοφανούς μισαλλοδοξίας, του δικού μας φασισμού.

Η παράσταση βασίζεται πάνω στις τεχνικές του αφηγηματικού και του σωματικού θεάτρου, τεχνικές πάνω στις οποίες ήδη η ομάδα πειραματίζεται. Θα είναι ένα θεατρικό πάζλ από ποικίλα διαφορετικά ύφη και είδη με σκοπό να υπηρετηθούν οι υπέροχες ιστορίες του Μενέλαου Λουντέμη.

to roloi2 eisodos dorean

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Free City: 5+1 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση αυτό το ΣΚ στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, προβολές: Όσα θα κάνουμε αυτό το πρώτο ΣΚ του Νοεμβρίου
Εκδηλώσεις
Η Εβδομάδα Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας ξεκινά στο ΚΠΙΣΝ
Εκδηλώσεις
«Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες» με τη Ρένη Πιττακή, ο Τζον Γουόρνερ με την ΚΟΑ στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Δωρεάν webinar: Ευεξία και Επιτυχία στην Επιχειρηματικότητα
Cine News
Ατμόσφαιρες στα πόδια μου: Προβολή και ανοιχτή συζήτηση στην Ταινιοθήκη για τη βιωσιμότητα του εδάφους της Γης
Εικαστικά
Ο Προθάλαμος Δ’ 2 του Εθνικού συνεχίζεται: Διεπιστημονικοί και διακαλλιτεχνικοί διάλογοι με άξονα το περιβάλλον
Εκδηλώσεις
Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου: Νέα σεζόν με 98 εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Η «Μητέρα του σκύλου» με την Υρώ Μανέ, το National Theatre Live στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Αποχαιρετισμοί: Ένα δρώμενο με ποίηση, μαρτυρίες και μουσική στην ιστορική προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά
Εκδηλώσεις
«Εκείνος κι Εκείνος» στο Θέατρο Αργώ, η Αλεξάνδρα Γκράβας στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα