MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
15
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

China Anhui Art Troupe στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένα από τα πιο φημισμένα καλλιτεχνικά συγκροτήματα της Κίνας, το China Anhui Art Troupe, επισκέπτεται την Ελλάδα για μία παράσταση την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 20.30 το βράδυ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, με χορό, παραδοσιακή μουσική και τραγούδια.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Κύκλου Γέφυρες που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

Ο Κινεζικός Καλλιτεχνικός Θίασος Ανχουί (China Anhui Art Troupe) είναι ένα από τα διασημότερα σύνολα παραστατικών τεχνών της Κίνας και έχει περιοδεύσει σε πολλές χώρες. Μέσα από τα προγράμματα των παραστάσεών του ανά τον κόσμο, το China Anhui Art Troupe αναδεικνύει τη μακραίωνη παράδοση της Κίνας –και συγκεκριμένα της Επαρχίας Ανχουί– σε ποικίλες μορφές τέχνης, όπως ο χορός, τα ακροβατικά, η μουσική και το τραγούδι.

Στην Επαρχία Ανχουί, από την οποία προέρχονται περισσότερες από 100 καλλιτεχνικές ομάδες, γεννήθηκαν δύο από τις πιο χαρακτηριστικές εκφράσεις του κινεζικού πολιτισμού: το παραδοσιακό «ανατολικό μπαλέτο» (Εastern Βallet), ένας ιδιαίτερα δημοφιλής χορός της Κίνας, με άνθη και τύμπανα και η Όπερα Χουανγκμέι (Huangmei), ένα από τα πέντε διασημότερα είδη μουσικοχορευτικού θεάτρου, η οποία διαφέρει ωστόσο από την Όπερα του Πεκίνου. Μάλιστα, όσοι παρακολουθήσουν την παράσταση του China Anhui Art Troupe στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης (27/1), θα έχουν τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσουν κινέζους καλλιτέχνες σε αυθεντικές χορογραφίες του «ανατολικού μπαλέτου» αλλά και σε αποσπάσματα έργων της Όπερας Xουανγκμέι (Huangmei).

Για την εμφάνισή τους στην Αθήνα, οι προικισμένοι ερμηνευτές του Θιάσου Ανχουί έχουν επιλέξει αντιπροσωπευτικά δείγματα του πλούσιου ρεπερτορίου τους, εμπνευσμένα από την πανάρχαια πολιτιστική παρακαταθήκη της χώρας τους: ακροβατικά με βεντάλιες, μάσκες, ομπρέλες αλλά και φιγούρες που παραπέμπουν στις πολεμικές τέχνες της Άπω Ανατολής, λαϊκές μελωδίες που ερμηνεύονται από παραδοσιακά έγχορδα (όπως το liuqin που μοιάζει με μικρό μαντολίνο ή το suona, που το σχήμα του θυμίζει κάπως το δικό μας όμποε), ρυθμικούς σκοπούς με έντονη την παρουσία των γκονγκ και των τυμπάνων, τρυφερά τραγούδια που μιλούν για τη φύση, τις εποχές του χρόνου και για καθημερινές δραστηριότητες των ανθρώπων στην ύπαιθρο, τελετουργικούς χορούς δεξιοτεχνικών απαιτήσεων με εντυπωσιακά κοστούμια, πολύχρωμα μαντίλια και εξωτικά λουλούδια. Ένα μαγευτικό πολυθέαμα αξιώσεων που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στον υπέροχο κόσμο της κινεζικής τέχνης!

Περισσότερα από Φεστιβάλ