MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

War & Peace: η νέα εξαιρετική μίνι-σειρά του BBC, στον OTE TV

Η νέα μίνι σειρά του BBC που “σου κόβει την ανάσα”, σύμφωνα με την Telegraph, έκανε πρεμιέρα στις 3 Ιανουαρίου στην Βρετανία και προβάλλεται στην Ελλάδα μέσω του ΟΤΕ TV κάθε Τετάρτη στις 22.00.

Monopoli Team

Η υπόθεση βασίζεται στο ομότιτλο διαχρονικό λογοτεχνικό έπος του Tολστόι, το οποίο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και σκιαγραφεί με πολλές λεπτομέρειες τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εξαιτίας της γαλλικής εισβολής στη Ρωσία περιγράφοντας συνάμα και τον αντίκτυπο της εποχής του Ναπολέοντα στην τσαρική κοινωνία, όπως φαίνεται μέσα από τα μάτια των πέντε ρωσικών αριστοκρατικών οικογενειών. Το γνωστό μυθιστόρημα, που πρωτοδημοσιεύθηκε το 1869, έχει διασκευαστεί πολλές φορές ενώ έχει γυριστεί και σε ταινία το 1956 με πρωταγωνίστρια την Audrey Hepburn.

Στη νέα πιο σύγχρονη εκδοχή του, το War and Peace παίρνει και πάλι ζωή -διασκευασμένο σεναριακά από τον Andrew Davies και σε σκηνοθεσία Tom Harper- με τη μορφή ενός τηλεοπτικού ιστορικού δράματος αποτελούμενου από 6 επεισόδια γύρω από τη ματαιοδοξία και την ανοησία, τη σεξουαλική ζήλεια και τις οικογενειακές σχέσεις.

Είναι τέλειο, εντυπωσιακό, με την σωστή ισορροπία δράματος και σπιρτάδας, δράσης και συγκίνησης, πάθους και χιούμορ, αναφέρει ο Guardian.

Η σειρά εστιάζει στο πώς τρεις νέοι άνθρωποι βιώνουν τη ζωή, την αγάπη και την απώλεια με φόντο το επικό σκηνικό των πολέμων της Ρωσίας με τον Ναπολέοντα.

«Καθώς διάβαζα το μυθιστόρημα, προσπαθούσα να καταλάβω από ποιου χαρακτήρα την οπτική παρακολουθούμε τα γεγονότα. Στο War and Peace λοιπόν, είναι τρεις αυτοί οι χαρακτήρες: o Pierre (Paul Dano) , ο Andrei (James Norton) και η Natasha (Lily James). Προσπάθησα να βρίσκονται συνήθως και οι τρεις στην ίδια σκηνή ή έστω η σκηνή να τους αφορά και τους τρεις, έτσι ώστε να μην χάνουμε την επαφή μαζί τους. Βρισκόμαστε εξαρχής στη δική τους πλευρά κι εκεί μένουμε σε όλη τη διάρκεια της σειράς», δήλωσε ο Andrew Davis σχετικά με το πώς έχει προσεγγίσει το σενάριο.

war & peace

Πάνω από 6 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν το πρώτο επεισόδιο στη Μ. Βρετανία. Στην Ελλάδα προβάλλεται κάθε Τετάρτη στις 22.00 στο ΟΤΕ CΙΝΕΜΑ 4 HD!

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b