MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τα πιο διάσημα μιούζικαλ κάθε Τρίτη στον ΟΤΕ ΤV!

O OTE TV μας βάζει σε εορταστικό κλίμα με παλαιότερα αλλά και νέα αγαπημένα μιούζικαλ.

author-image Πένυ Νικολάου

Κάθε Τρίτη του Δεκεμβρίου ταξιδεύουμε στο μουσικό κόσμο δύο σπουδαίων ταινιών στο κανάλι ΟΤΕ CΙΝΕΜΑ 2

West Side Story (1961)
Τρίτη 8 Δεκεμβρίου στις 19.30 στο ΟΤΕ CΙΝΕΜΑ 2 west side

Ένα από τα πιο εμπορικά μιούζικαλ του 1961 σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Γουάιζ και Τζέρομ Ρόμπινς, το Γουέστ Σάιντ Στόρι, αποτέλεσε εκείνη την εποχή μια επίκαιρη εκδοχή του ερωτικού έργου του Σαίξπιρ “Ρομέος και Ιουλιέττα”. Τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού για το έργο αυτό δικαιολογεί το ασυνήθιστο για μιούζικαλ γεγονός του μη ευτυχισμένου τέλους. Δύο αντιμαχόμενες εφηβικές συμμορίες στο Μανχάτταν του 1961, έρχονται σε συνεχή διένεξη με αποτέλεσμα να μη μπορούν να συνυπάρξουν. Παράλληλα με το κλιμακώμενο μίσος των δυο ομάδων, δύο εραστές που είναι στη μέση διασχίζοντας τις γραμμές της μάχης και των οποίων ο έρωτας βρίσκει τελικά τραγικό τέλος.
Πρωταγωνιστούν: Natalie Wood, George Chakiris, Richard Beymer κ.α.

Fiddler on the Roof(1971) – Ο Βιολιστής στη Στέγη
Τρίτη 8 Δεκεμβρίου στις 22.00 στο ΟΤΕ CΙΝΕΜΑ 2
violistis sth Stegi

Το κλασσικό αυτό μιούζικαλ με τις πολλές υποψηφιότητες για oscar περιγράφει τη ζωή του Εβραίου βιοπαλαιστή γαλατά Τεβιέ με τις πέντε κόρες, σε ένα χωριό στην τσαρική Ρωσία των αρχών του 20ου αιώνα. Οι αλλαγές που συντελούνται στην κοινωνία, στην πολιτική, στις σχέσεις αντρών-γυναικών, στα ήθη και τα έθιμα θα επηρεάσουν ακόμα κι αυτό το μικρό χωριό, με τον πρωταγωνιστή ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει τις παραδόσεις της θρησκείας και κουλτούρας του ακέραιες, να τα υπονομεύει σχεδόν όλα. Πρέπει να συμφωνήσει με την επιθυμία καθεμιάς από τις πέντε κόρες του να παντρευτεί από έρωτα αν και οι επιλογές τους βρίσκονται πολύ μακρυά από το πρότυπο της πίστης του.  
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Norman Jewison, ενώ πρωταγωνιστούν ο Topol (ο πατέρας), η Norma Crane (κόρη), Leonard Fray κ.α.


Paris 36 (2008) – Faubourg 36
Τρίτη 15 Δεκεμβρίου στις 19.45 στο ΟΤΕ CΙΝΕΜΑ 2

paris36
Το γαλλικό έργο Paris 36 είναι ένα ρομαντικό δράμα σε σκηνοθεσία Christophe Barratier το οποίο διαδρματίζεται στο Παρίσι του 1930. Ο υπεύθυνος της διάσημης μουσικής σκηνής Chansonia κατηγορείται για φόνο κι έτσι η επιχείρηση κλείνει. Τρεις από τους άνεργους δισκεδαστές της μουσικής σκηνής ορκίζονται να φέρουν την επιχείρηση στην αρχική της δόξα με το ανέβασμα ενός μιούζικαλ που ελπίζουν πως θα είναι επιτυχία. Αν το εγχείριμα πετύχει θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα χρήματα και θα αγοράσουν το θέατρο για τους εαυτούς τους καθορίζοντας έτσι οι ίδιοι τη μοίρα τους!
Πρωταγωνιστούν: Gérard Jugnot, Clovis Cornillac, Kad Merad ,Nora Arnezeder κ.α

Moulin Rouge (2001)
Τρίτη 15 Δεκεμβρίου στις 22.00 στο ΟΤΕ CΙΝΕΜΑ 2
moulin rouge3
Ένα από τα καλύτερα μιούζικαλ όλων των εποχών σύμφωνα με το Αμερικάνικο Κινηματογραφικό Ινστιτούτο, το αισθηματικό Moulin Rouge δημιουργήθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου από τον Baz Luhrmann ο οποίος ανέλαβε τη σληνοθεσία αλλά και μέρος του σεναρίου. 
Στο Παρίσι του 1899 ο απίστευτα ρομαντικός ποιητής Christian (Ewan McGregor) γνωρίζει τον έρωτα στο πρόσωπο της Satin (Nicole Kidman), της όμορφης χορεύτριας του Moulin Rouge, του πιο φανταχτερού καμπαρέ. Η ίδια με την ομορφιά της έχει σαγηνέψει και τον Δούκα (Richard Roxburgh) που συχνάζει στο καμπαρέ και αναλαμβάνει να πληρώσει για την παράσταση που εκείνη θα πρωταγωνιστήσει. Ένα επικίνδυνο ερωτικό τρίγωνο δημιουργείται ενώ οι δυο πρωταγωνιστές μάχονται κάθε εμπόδιο για να είναι μαζί.

Peter Pan LIVE (2014)
Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στις 19.40 στο ΟΤΕ CΙΝΕΜΑ2

peter pan live

Μια ζωντανή τηλεοπτική παραγωγή που αποτελεί μια ακόμα εκδοχή του αυθεντικού μιούζικαλ στο Broadway το 1954 το οποίο παρουσίαζε την ιστορία του νοβελίστα J. M. Barrie για τον ήρωά του, Πήτερ Παν. Ενώ το περιεχόμενο είναι παρόμοιο με το πρωτότυπο, εμφανίζονται ορισμένες αναθεωρήσεις σε σχέση με το βιβλίο για να τονιστεί ο χαρακτήρας του Captain Hook παράλληλα με νέες διασκευές τραγουδιών παλαιότερων αναβιώσεων του έργου. Η γνωστή σε όλους ιστορία του Πίτερ Παν ενός μικρού αγοριού που μπορεί να πετάξει, η επιθυμία του να μη μεγαλώσει ποτέ, οι περιπέτειές του στο νησί της Χώρας Του Ποτέ, η Γουέντι και τα αδέρφια της, η Τίνκερμπελ και ο Κάπτεν Χούκ.  
Πρωταγωνιστούν: Allison Williams (Πίτερ Παν), Christopher Walken (Captain Hook), Taylor Louderman (Wendy Darling) κ.α.

Billy Elliot the Musical Live (2014)
Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στις 22.00 στο ΟΤΕ CΙΝΕΜΑ 2 
billy elliot the musical live

Πρόκειται για μια κινηματογραφική εκδοχή του μιούζικαλ του Έλτον Τζον το 2005 η οποία ήταν βασισμένη στο έργο Billy Elliot (2000) σε σκηνοθεσία Stephen Daldry ο οποίος σκηνοθέτησε και το Billy Elliot the Musical Live (2014). Ένα ταλαντούχο νέο αγόρι που θέλει να γίνει χορευτής είναι αναγκασμένος να μάθει να πολεμάει για το όνειρό του παρά την κοινωνική και γονεϊκή αποτροπή. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην κινηματογραφική αυτή παραγωγή έχουν ο Elliott Hanna ως Billy Elliot, o Deka Walmsley ως Jackie Elliot και η Ruthie Henshall ως κυρία Wilkinson κ.α.

Man of La Mancha (1972)
Τρίτη 29 Δεκεμβρίου στις 19.40 στο ΟΤΕ CΙΝΕΜΑ 2
man of la mancha

Πρόκειται για μια ταινία του 1972 που βασίστηκε στο τηλεοπτικό (όχι μουσικό) έργο του Wasserman, “Don Quixote” το οποίο αναφέρεται στην ιστορία του Δον Κιχώτη, κλασσική νουβέλα του Miguel de Cervantes. Η υπόθεση του έργου είναι η εξής: Ο Θερβάντες (Peter O’Toole) και ο υπηρέτης του έχουν φυλακιστεί από την Ισπανική Ιερά Εξέταση και ένα χειρόγραφο του ίδιου κατάσχεται από τους συγκρατούμενούς του, οι οποίοι τον υποβάλλουν σε μια παρωδία δίκης για να αποφασίσουν αν το χειρόγραφο πρέπει να επιστραφεί. Η υπεράσπιση του Θερβάντες έχει τη μορφή παιχνιδιού κατά την οποία ο ίδιος υποδύεται έναν ηλικιωμένο κύριο, τον Alonso Quijano, που έχει χάσει το μυαλό του και πιστεύει πως πρέπει να παρουσιαστεί ως περιπλανώμενος ιππότης. O Alonso μετονομάζει τον εαυτό του Δον Κιχώτη και ξεκινάει να βρει νέες περιπέτειες με “ασπίδα” του τον υπηρέτη του, Sancho Panza (James Coco). Σκηνοθετεί ο Arthur Hiller και πρωταγωνιστούν Peter O’Toole, Sophia Loren, James Cocο, Harry Andrews κ.α

Chicago (2002)
Τρίτη 29 Δεκεμβρίου στις 22.00 στο ΟΤΕ CΙΝΕΜΑ2

chicago musical

Η ταινία σε σκηνοθεσία Rob Marshall που αποτελεί διασκευή του θεατρικού ομώνυμου μιούζικαλ, βραβεύτηκε με έξι βραβεία Όσκαρ και τρεις Χρυσές Σφαίρες! Παρουσιάζονται οι ιστορίες της Βίλμα Κέλυ (Catherine Zeta-Jones) και της Ρόξυ Χαρτ (Renée Zellweger), που είχαν καταδικαστεί με τη θανατική ποινή για φόνο, στο Σικάγο της δεκαετίας του 1920. Η Βίλμα, που είναι επαγγελματίας χορεύτρια, και η Ρόξυ, μια νοικοκυρά που θέλει να γίνει σταρ, παλεύουν για τη δόξα που θα τις γλυτώσει από το θάνατο. Πρωταγωνιστούν επίσης Richard Gere, Taye Diggs, Dominic West κ.α





Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b