MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

25 χρόνια Γιατροί Χωρίς Σύνορα στην Τεχνόπολη

Το Ελληνικό Τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα συμπληρώνει 25 χρόνια δράσης και καλεί το κοινό σε μια σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιηούνται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από τις 18 έως τις 22 Νοεμβρίου, για να μοιραστούμε τις ιστορίες των ανθρώπων που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των ανθρωπιστικών κρίσεων όλα αυτά τα χρόνια.

author-image Πένυ Νικολάου

25 χρόνια γεμάτα εμπειρίες, προκλήσεις, αγωνίες, νίκες αλλά και απώλειες από τον πόλεμο στο Ιράκ και την επιδημία Έμπολα στη Δυτική Αφρική, στο σεισμό της Αϊτής και στην προσφυγική κρίση του σήμερα. Προσωπικές, ανέκδοτες και βαθιά ανθρώπινες ιστορίες των Γιατρών του Κόσμου αποκαλύπτονται για πρώτη φορά στον κόσμο μέσα από έκθεση φωτογραφίας, προβολή ντοκιμαντέρ, ανοιχτές συζητήσεις και ενημερωτικές παρουσιάσεις.

giatroi xwris synora texnopolis2

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

18-22 Νοεμβρίου | 10.00-22.00 |  Αίθουσα Αποθήκη  
Έκθεση Φωτογραφίας “Στιγμές Αλήθειας” της Μαριλένας Σταφυλίδου 
Ο φακός της φωτογράφου απαθανατίζει τις στιγμές αλήθειας 25 προσώπων που όχι μόνο γράφουν στο φακό αλλά εδώ και 25 χρόνια γράφουν την ιστορία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου | 18.00 | Αμφιθέατρο
Συζήτηση για προσφυγική κρίση 
Οι προβληματισμοί, τα όρια και τα περιθώρια στην ανταπόκριση Oργανώσεων, Κοινωνίας και Πολιτείας

Σάββατο 21 Νοεμβρίου | 10.00-18.00 | Αμφιθέατρο
Recruitment Info Day  
« Μπορείς να γίνεις Γιατρός Χωρίς Σύνορα χωρίς να είσαι γιατρός; Ποιες είναι οι βασικότερες δυσκολίες σε μια αποστολή; Ποιες ειδικότητες αναζητούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα; Η ομάδα Ανθρώπινου Δυναμικού περιμένει τις ερωτήσεις σου στο “MSF Café” (ώρες προσέλευσης 11:00-13:00 & 17:00-18:30) αλλά και στο «Recruitment Info Session» (13:30 -15:00) ενώ θα έχεις την ευκαιρία να συζητήσεις με τους ανθρώπους μας που συμμετείχαν στις αποστολές στο «Debate with our Expats» (ώρα έναρξης 15:30 -17:00).

Σάββατο 21 Νοεμβρίου | 20.00 | Αμφιθέατρο
Προβολή ντοκιμαντέρ “25 χρόνια Χωρίς Σύνορα- The Untold Stories” του Γιάννη Μαυρογένη 
Ένας μαθητής λυκείου που ονειρεύεται να φτιάξει τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, ένας ασθενής που δεν θέλει να αποχωριστεί τα καλά του παπούτσια, ένας τοκετός υπό το φως των κεριών… 25 χρόνια δράσης αναβιώνουν μέσα από τις προσωπικές ανέκδοτες ιστορίες 25 ανθρώπων που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των ανθρωπιστικών κρίσεων από το 1990 μέχρι σήμερα..

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b