Status Update. Πάρις Μέξης: σκηνοθέτης – σκηνογράφος – συγγραφέας
Πολυμήχανος, καλλιτέχνης ευρέος φάσματος δίνει εσχάτως προτεραιότητα στο θέατρο, ακροβατώντας ανάμεσα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

A
A
- Σαν δημιουργός είμαι λογικός. Με ενδιαφέρει πρώτα το «τι» και το «γιατί» και μετά το «πως». Γενικά θέλω να ξέρω «γιατί πολεμάμε».
- Η ένταση αφορά αποκλειστικά στη σχέση μου με τις Τέχνες και ειδικά με το θέαμα. Οτιδήποτε άλλο στη ζωή μου έχει εξισορροπητικό χαρακτήρα και για αυτό το λόγο είναι εξίσου σημαντικά. Η παύση είναι προϋπόθεση της δράσης.
Αν έχω μια φιλοδοξία είναι να πετάξω. Θα ήθελα να μάθω να πιλοτάρω κάποια ιπτάμενη μηχανή.
- Αγωνιώ καθημερινά για το αν θα μπορέσει να ανακαλύψει ο γιος μου έναν ή περισσότερους δρόμους προς την ευτυχία του.
- Αν έφευγα από κάπου δεν θα ήθελα να με απασχολεί το από που φεύγω αλλά να με χαροποιεί η ιδέα του που πηγαίνω. Είναι πολύ άσχημο να φεύγεις χωρίς να θέλεις να φύγεις. Έχω ζήσει σε πολλές πόλεις εκτός από την Αθήνα αλλά καμία δεν μπήκε στην καρδιά μου ακόμη. Αν πρέπει να επιλέξω η Πράγα, το Βερολίνο και το Σικάγο, για διαφορετικούς λόγους, είναι μέρη στα οποία έχω εργαστεί και θα μπορούσα κάλλιστα να ζήσω.
- Στην Ελλάδα πρέπει να δώσουμε άμεση προτεραιότητα στην Παιδεία. Τίποτε δεν μπορεί να αναπτυχθεί αν δεν έχουν καλλιεργηθεί οι άνθρωποι που θα το συνεχίσουν.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Hot or Not #171: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Καλοκαιρινοί έρωτες στη μεγάλη οθόνη: 10 ταινίες για να (ξανα)ερωτευτείτε
Σε αυτές τις αθηναϊκές αυλές και κήπους θα ξεχάσεις ότι είσαι στην πόλη
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 14-15 Ιουνίου
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα αυτό το ΣΚ (14-15/06)
3+1 προορισμοί στη Στερεά Ελλάδα για οικογενειακές διακοπές
Πάμε Πειραιά! – Πάμε Δημοτικό; Το φεστιβάλ τέχνης, σκέψης και δημιουργίας του ΔΘΠ επιστρέφει με δωρεάν είσοδο
Τι κάνει ο Γουίλεμ Νταφόε σε μια ταβέρνα στην Αθήνα; Πρωταγωνιστεί στο νέο βίντεο κλιπ των ΓΑΜΜΑΓΑΜΜΑ