MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
15
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διεθνής Ημέρα του Αnimation στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ, ελληνικό παράρτημα της Ένωσης δημιουργών κινουμένων σχεδίων ASIFA (Association Internationale du Film d’Animation), συνδιοργανώνει με τα ελληνικά φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων Animasyros και Be There! Corfu Animation Festival, και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, την γιορτή για την παγκόσμια ημέρα κινουμένων σχεδίων, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.

author-image Ζurab Sam

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το 2015, η ημέρα αυτή εορτάζεται από όλες τις χώρες μέλη της ASIFA μεταξύ 17 και 31 Οκτωβρίου, σε ανάμνηση της πρώτης δημόσιας προβολής κινουμένων σχεδίων που έγινε την 28η Οκτωβρίου 1892 στο Παρίσι. Τα τελευταία χρόνια, η γιορτή αποτελεί ευκαιρία για τη γνωριμία με ταινίες άλλων χωρών και πολιτισμών και ταυτόχρονα επιτρέπει τη συνάντηση των ελλήνων δημιουργών με τους φοιτητές σχολών κινουμένων σχεδίων και τις δημιουργίες τους.

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η φετινή διοργάνωση με ταινίες από την Ιαπωνία, ένα πανόραμα ελληνικών και ξένων ταινιών που προβλήθηκαν στα ελληνικά φεστιβάλ αnimαsyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων και Φόρουμ (24-27 Σεπτεμβρίου 2015) και Be there! Corfu Animation Festival (15-18 Οκτωβρίου) και επιλογές φοιτητικών ταινιών από τις Γαλλικές σχολές κινουμένων σχεδίων. Επίσης, σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή ένωση δημιουργών και παραγωγών CARTOON, παρουσιάζονται οι βραβευμένες στα ευρωπαϊκά φεστιβάλ ταινίες CARTOON D’OR 2014 και 2015.

Το πρωί της ίδιας ημέρας θα προβληθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος η γαλλική ταινία μεγάλου μήκους κινουμένων σχεδίων για παιδιά Ma maman est en Amérique, elle a rencontré Buffalo Bill του Marc Boreal με ελληνικούς υπότιτλους. Η γιορτή εμπεριέχει ένα στρογγυλό τραπέζι που θα συντονίσει το μέλος της ASIFA Αναστασία Δημητρά.

Στο στρογγυλό τραπέζι, τις γαλλικές σχολές animation θα αντιπροσωπεύσει η Moira Marguin, εκπρόσωπος της Διάσημης Σχολής κινουμένων σχεδίων CFT Gobelins ενώ ο Λέκτορας Πληροφορικής Κινηματογραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Παναγιώτης Κυριακουλάκος θα παρουσιάσει τις ελληνικές πρωτοβουλίες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα γιορτής

10.00-11.30: Ma maman est en Amérique, elle a rencontré Buffalo Bill, de Marc Boreal, 75’, 2013 (μόνο για σχολεία)
12.00-13.00: Φοιτητικές ταινίες Γαλλικών Σχολών που απευθύνονται σε νεανικό κοινό, 52’
16.00-17.00: CARTOON D’OR 2014- CARTOON D’OR 2015
17.00-18.00: Στρογγυλό τραπέζι για την εκπαίδευση
18.00-18.15: Διάλειμμα
18.15-19.15: Φοιτητικές ταινίες Γαλλικών Σχολών που απευθύνονται σε όλους, 51’
19.15-20.00: Best of Animasyros 2015
20.00-20.35: Best of BeThere! Corfu 2015
20.35-22.00: Επιλογή Ιαπωνικών ταινιών animation, σ’ επιμέλεια της ASIFA Japan.

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
Σίνα 31, Αθήνα
Τηλ.: 2103398600

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Από τον Chris Isaak μέχρι το Athens Photo Festival - 9 λόγοι να βγεις από το σπίτι αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 12 δωρεάν εκδηλώσεις για τις 13-14 Ιουνίου
Εκδηλώσεις
«Άδειος Χώρος»: Το 2ο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών και Ομάδων διευρύνει τον θεατρικό του χάρτη στην Κυψέλη
Εκδηλώσεις
Athens Pride 2026: Το Σύνταγμα γεμίζει με μουσική και υπερηφάνεια – Το πρόγραμμα της κεντρικής ημέρας
Εκδηλώσεις
Από τη «Λυσιστράτη» του Σταμάτη Κραουνάκη έως τις καλοκαιρινές συναυλίες Μαραβέγια και Πασχαλίδη – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Μικρή Αυλαία: Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στο 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονων Παραστατικών Τεχνών
Εκδηλώσεις
8ο Φεστιβάλ «Πάμε Πειραιά! Πάμε Δημοτικό!»: Η μεγάλη γιορτή του πολιτισμού επιστρέφει με ελεύθερη είσοδο
Εκδηλώσεις
Από τη ζωή και τη μουσική του Μανώλη Χιώτη έως το νέο εκθεσιακό πρόγραμμα του ΕΜΣΤ – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Από την τελετουργική έκσταση του «MÁM» στην Αμερική του Μάνου Χατζιδάκι – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
To LAB Society × Έαρ παρουσιάζουν το «MITOSÉ: Τα δικαιώματα της δημιουργίας»
Εκδηλώσεις
Ορφέας και Ευρυδίκη: Μέγαρο και Καμεράτα στην Αρχαία Μεσσήνη με Γκλουκ – Μπερλιόζ
Cine News
Γιώργος Λούκος: Στην Πειραιώς 260, το ντοκιμαντέρ για τον άνθρωπο που άλλαξε το Φεστιβάλ Αθηνών