MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι μεγάλοι αμαρτωλοί του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η Ομάδα Χρώμα και ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής παρουσιάζουν από τις 19 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την παράσταση με τίτλο “Οι Μεγάλοι Αμαρτωλοί”.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Πρόκειται για μια πρωτότυπη διασκευή – σύνθεση αποτελούμενη από αποσπάσματα των κορυφαίων έργων του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα, Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι: «Έγκλημα και τιμωρία», «Οι Δαιμονισμένοι», «Αδελφοί Καραμάζοφ», την οποία υπογράφουν από κοινού ο Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος και ο Κωνσταντίνος Χατζής. Οι μεγάλοι αμαρτωλοί αυτών των αριστουργημάτων, συναντούν ο ένας μετά τον άλλον την Αλήθεια τους, ή πιο σωστά, την Τιμωρία τους.

Ο Ρασκόλνικοφ, ο Σταυρόγκιν, ο Σμερντιακόφ, ο Ιβάν Καραμάζοφ, αντιμετωπίζουν τις αμαρτίες τους, έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με την αλήθεια τους, αυτοαναιρούνται, καταστρέφονται, φτάνουν να δουν το βάθος της Ύπαρξής τους. Απέναντι τους ο Πορφύρης, ο Τύχων και ο Διάβολος, όλοι τους ερμηνευμένοι από νέους, ταλαντούχους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου.

Το σαρκαστικό και δαιμονικό χιούμορ του Ντοστογιέφσκι, αποτελεί το όχημα για να παρακολουθήσουμε αυτή τη μεγάλη μάχη, μέσα από ένα παιχνίδι σχέσεων και αυτογνωσίας και κυρίως, μέσα από την “κωμική” κατάσταση της κάθε ανθρώπινης ύπαρξης. 

Πού οδηγεί τελικά αυτό το αδυσώπητο ταξίδι; Στην εύρεση του Θεού, ή μήπως στην εύρεση της ίδιας της πίστης;

Περισσότερα από Φεστιβάλ
Σχετικά Θέματα
Cine News
Στον απόηχο της Δράμας – Όλα όσα έγιναν στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους
Cine News
Animasyros 2025: Όλα όσα θα δούμε στη μεγάλη γιορτή του animation
Φεστιβάλ
Σινεμά κόντρα σε κάθε εμπόδιο – Τι θα κρατήσω από το φετινό Φεστιβάλ Δράμας
Cine News
Ο Στέφανος Ρόκος υπογράφει τις αφίσες του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Cine News
Όλα όσα αγαπάμε στη Δράμα του φεστιβάλ
Δραστηριότητες
«Περιβαλλο-Τεχνήματα»: Ένα παιδικό φεστιβάλ – γιορτή για το περιβάλλον στο Άλσος Βεΐκου
Εκδηλώσεις
Για 2η χρονιά το Music & Wine Festival στο Fougaro Artcenter
Μουσικά Νέα
Φεστιβάλ Κρήτης: Η ΚΟΑ τιμά τα 100 χρόνια Μίκη Θεοδωράκη με δύο συναυλίες
Cine News
International Micro μ Festival 2025: Επιστρέφει το καθιερωμένο «ραντεβού» για τους λάτρεις των ταινιών μικρού μήκους
Cine News
38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Το αναλυτικό πρόγραμμα της προφεστιβαλικής εβδομάδας
Μουσικά Νέα
Το Street Mode Festival επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για ένα δυνατό τριήμερο
Δράσεις
Alzheimer Festival 2025 στο ΚΠΙΣΝ: Σχεδιάζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τα άτομα με άνοια