MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
12
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι θα δούμε φέτος στο θέατρο Badminton;

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Λίγο πριν συμπληρώσει την πρώτη γενέθλια δεκαετία ζωής του, το Badminton «μετράει» σε χιλιάδες κι εκατομμύρια. Σχεδόν δύο εκατομμύρια θεατές (για την ακρίβεια 1.953.532 εκατ.) έχουν περάσει το κατώφλι του για να παρακολουθήσουν μια (ή και περισσότερες) από τις 1.615 παραστάσεις που έχει μέχρι στιγμής ανεβάσει.

author-image Στέλλα Χαραμή

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Οι θεατές είναι σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού, Μιχάλη Αδάμ, «οι αποκλειστικοί μας χορηγοί» που οδήγησαν το Badminton «σε ένα επίτευγμα για πολλούς ακατόρθωτο».

Βεβαίως, η οικονομική κρίση δεν άφησε αλώβητη την ανεξάρτητη παραγωγή, πόσω μάλλον τις μεγάλης κλίμακας παραγωγές που χαρακτηρίζουν από καταβολής το ρεπερτόριο του Badminton. Συγκεκριμένα η περσινή χρονιά, δεν είχε την ίδια εισπρακτική ανταπόκριση κάτι που ο κ. Αδάμ αποδίδει στις πολιτικές ανακατατάξεις και το οποίο μεταφράζεται σε οικονομικά προβλήματα στο εσωτερικό του και καθυστερήσεις πληρωμών. Απότοκος αυτών των οικονομικών δεδομένων είναι και ο φετινός, πολύ πιο «συγκρατημένος» προγραμματισμός του, που περιλαμβάνει έντεκα παραγωγές – εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούν σε μετακλήσεις ευρωπαϊκών οργανισμών θεάτρου και χορού.

iasonas

Παρόλα αυτά, το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν πρωτίστως οι εσωτερικές παραγωγές «χάρη στις οποίες επιβίωσε το Badminton» διευκρινίζει ο κ. Αδάμ. Μόλις δύο στον αριθμό, αφορούν στο οικογενειακό – παιδικό θέαμα του μύθου του Ιάσονα σε σκηνοθεσία της πολύπειρης Σοφίας Σπυράτου με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο καθώς και τη συμμετοχή σημαντικών δημιουργών από το χώρο της μουσικής: Το Νίκο Κηπουργό στη σύνθεση, τον Παρασκευά Καρασούλο στη συγγραφή του κειμένου και τη Σαββίνα Γιαννάτου σε διπλή εμφάνιση.

Πρόσθετα, το Μάρτιο του 2016 ο διακεκριμένος σκηνοθέτης Τσετ Γουόκερ, στενά συνδεδεμένος με τα έργα του «θρύλου» Μπομπ Φόσε επιλέγει τη Σμαράγδα Καρύδη για να υποδυθεί την Ελληνίδα «Sweet Charity».

03.Sweet Charity

Ανάμεσα στις εισαγόμενες παραγωγές που – καλύπτουν σταθερά το φάσμα των εντυπωσιοθηρικών θεαμάτων για όλη την οικογένεια – ξεχωρίζει το διάσημο μιούζικαλ «Mama Mia» που έρχεται στην Αθήνα απευθείας από το West End μετά την μεγάλη επιτυχία της μετάκλησης του το 2008, η πρώτη εμφάνιση του Εθνικού Θεάτρου της Πράγας με την εμβληματική παραγωγή του «Laterna Magika» – παραγωγή που έχει δώσει 6.000 παραστάσεις ανά τον κόσμο – καθώς και τα πολυβραβευμένα μπαλέτα των Μπολσόϊ, όπου θα παρουσιάσουν το κλασικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι του «Καρυοθραύστη».

kariothrafstis

Την ίδια ώρα, οι «καθαρόαιμες» μουσικές εκδηλώσεις αποκτούν πυκνότερη παρουσία στο φετινό ρεπερτόριο του Badminton. Τον προγραμματισμό των συναυλιών θα ανοίξει το αφιέρωμα στη σπουδαία συνθέτη Βάσω Αλλαγιάννη τραγούδια της οποίας θα ερμηνεύσουν οι Χάρις Αλεξίου, Ορφέας Περίδης, Μανώλης Λιδάκης, Πίτσα Παπαδοπούλου, Βασίλης Λέκκας.

Η συνάντηση του Θάνου Μικρούτσικου πάνω στην ποίηση του Νίκου Καββαδία θα αποτυπωθεί στη μουσική παράσταση «Σταυρός του Νότου» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη και 50 συντελεστές επί σκηνής. Επιπλέον, το Badminton εγκαινιάζει μια συνεργασία με την ΕΡΤ καθώς η ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της δημόσιας τηλεόρασης δρομολογεί τρεις συναυλίες βασισμένες σε τρεις ξεχωριστές θεματικές ενότητες.

Ο Μιχάλης Αδάμ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το Badminton να παρουσιάσει επιπλέον παραγωγές για την περίοδο μετά το Πάσχα.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Τοπίο και Σώμα: Το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2026 δίνει ραντεβού με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία
Εκδηλώσεις
Συνομιλία με ένα λογισμικό: Ένας πρωτότυπος AI περίπατος στην Αρχαία Αγορά από τον Γιώργο Δρίβα
Αφιέρωμα
Παραστάσεις αρχαίου δράματος που ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα
Θεατρικά Νέα
Οι Κάλπηδες, του Μυριβήλη σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου στο Φεστιβάλ στο Πάρκο 2026
Θεατρικά Νέα
«Ο Αλέκος βγήκε απ’ τον παράδεισο»: Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες της παράστασης
Θεατρικά Νέα
Εθνικό Θέατρο: Η «Παράσταση του μήνα» ζωντανεύει στο ραδιόφωνο μέσα από το πολύτιμο αρχείο του
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Νέος Ακάδημος: Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης πρωταγωνιστεί τη νέα σεζόν στο «McNeal» του Ayad Akhtar
Θεατρικά Νέα
Οι πιο απολαυστικές κωμωδίες του καλοκαιριού
Θεατρικά Νέα
«Στοιχειωμένοι»: Tο μουσικοθεατρικό έργο του Δημήτρη Μαραμή στο 35ο Φεστιβάλ Ναυπλίου
Θεατρικά Νέα
Φαέθων, του J. B. Lully σε σκηνοθεσία Σοφίας Αντωνίου στο 69ο Φεστιβάλ Φιλίππων
Art & Culture
Η Εναλλακτική Σκηνή περνάει σε μια νέα εποχή με το ρεπερτόριο 2026-2027
Εικαστικά
Στέγη: H νέα σεζόν ξεκινά με παγκόσμιες πρεμιέρες, μουσική, θέατρο και νέους χώρους