MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Η μονογαμία δεν είναι ρεαλιστική”, ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται το trailer του Trainwreck

Την Πέμπτη 23 Ιουλίου κυκλοφορεί στις κινηματογραφικές αίθουσες η νέα ξεκαρδιστική ταινία του μάστερ της αμερικανικής κωμωδίας, Judd Apatow, “Trainwreck” (Κατακούτελα), με ένα all star cast ηθοποιών να την πλαισιώνει.

Monopoli Team

Ο Judd Apatow, ο κορυφαίος δημιουργός του Hollywood που κάνει τα ταμεία παγκοσμίως να σπάνε με κάθε νέα του ταινία (Bridesmaids, 40 Year-Old Virgin, Knocked Up) συμπράττει με την ταλαντούχα και ταχύτατα ανερχόμενη κωμικό Amy Schumer, που πρωταγωνιστεί, αλλά υπογράφει κιόλας το (εν μέρει αυτοβιογραφικό) σενάριο της απολαυστικής αυτής κωμωδίας καταστάσεων.

trainwreck2

Η γνωστή για το καυστικό της χιούμορ κωμικός Amy Schumer (Inside Amy Schumer), υποδύεται μια δημοσιογράφο, που πίστεψε από μικρό παιδί στην φιλοσοφία του διαζευγμένου πατέρα της για τις σχέσεις. Συγκεκριμένα, στο ότι “η μονογαμία δεν είναι ρεαλιστική” και να μην την επιδιώκει, γι’ αυτό και ζει τη ζωή της χωρίς δεσμεύσεις, πηγαίνοντας από τη μία περιστασιακή σχέση στην άλλη. Έτσι, όμως, η ηρωίδα έχει πιάσει συναισθηματικά κι επαγγελματικά πάτο, μη έχοντας κανέναν και τίποτα ουσιαστικό στη ζωή της.

Μετά από μια συνέντευξη με έναν επιτυχημένο, γοητευτικό αθλίατρο (Bill Hader), η ζωή της αλλάζει εντελώς και βρίσκεται μπλεγμένη σε ξεκαρδιστικές περιπέτειες, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγει το προφανές: την ενηλικίωση και τη συναισθηματική δέσμευση μιας σοβαρής, κατά τη γνώμη της, βαρετής, «συμβατικής» σχέσης – αγαπημένο θέμα του σκηνοθέτη. Ο δίμετρος LeBron James, το αστέρι του NBA, αποδεικνύεται αστέρι και στην κωμωδία ενώ η Tilda Swinton -κυριολεκτικά αγνώριστη εμφανισιακά- κεντάει ως υστερική αρχισυντάκτρια, εμπλουτίζοντας το ρόλο της με άπειρους αυτοσχεδιασμούς που απογειώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Η ιστορία πίσω από την ταινία έχει ως εξής… Ο Judd Apatow, οδηγώντας μία μέρα για τη δουλειά του, άκουσε στο ραδιόφωνο την stand-up κωμικό Amy Schumer και αυτομάτως ενθουσιάστηκε με το ταλέντο και το αυτοσαρκαστικό της χιούμορ, που θίγει κυρίως τις ανθρώπινες σχέσεις και τη σεξουαλική ζωή, και αποφάσισε ότι πρέπει να τη συναντήσει. «Ήταν ξεκαρδιστική και συνάμα ντόμπρα όσον αναφορά τη γνώμη της για τις σχέσεις. Πίστεψα πως ήταν ιδανική να πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία που να αφηγείται την ιστορία της» σχολιάζει ο ίδιος. Η Schumer κέρδισε τον Apatow σε τέτοιο βαθμό που ο σκηνοθέτης/σεναριογράφος/παραγωγός, ενθουσιασμένος με το χιούμορ της, της ανέθεσε το σενάριο της ταινίας (με τη δική του αρωγή) και κράτησε για εκείνον αμιγώς τη σκηνοθεσία.

trainwreck3

Η ταινία είναι, επομένως, σε μεγάλο βαθμό αυτοβιογραφική καθώς ο χαρακτήρας της κεντρικής ηρωίδας και τα προβλήματά της είναι ανάλογα με εκείνα της ηθοποιού (με την εξαίρεση της σχέσης των δύο αδερφών, καθώς η αδερφή της Schumer είναι στενή φίλη της και συνεργάτης της) απλά, η Schumer τα τραβάει όσο εκεί που δεν πάνε… κι, όμως, πάνε!

Πρόκειται για την πρώτη ταινία που σκηνοθετεί ο Apatow χωρίς να έχει την απόλυτη συγγραφική της ευθύνη -και αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της Schumer- αλλά και η πρώτη ταινία που ο Apatow γυρίζει εκτός Λος Άντζελες. Νέα Υόρκη, λοιπόν, τρέλανέ μας!

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b