MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

8 πανέμορφες, “χρωματιστές” παραλίες απ’ όλο το κόσμο!

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε παραλίες με χρυσαφένια αμμουδιά! Τι γίνεται όμως όταν η φύση έχει άλλα σχέδια;

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Μωβ, ροζ, κόκκινο, πράσινο, μαύρο, πορτοκαλί και λευκό είναι μερικά από τα χρώματα που ντύνουν τις ακτές σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Είτε πρόκειται για χρόνια ηφαιστειακή δραστηριότητα που δίνει στην άμμο σταχτί χρώμα, είτε για μικροσκοπικά θραύσματα κοραλλιών που αναμειγνύονται με την λευκή άμμο και σχηματίζουν ένα υπέροχο ροζ χρώμα, το αποτελέσμα κόβει πραγματικά την ανάσα.

Από την Κόκκινη Παραλία της Σαντορίνης στην Ελλάδα, μέχρι τις πράσινες ακτές της Papakōlea στη Χαβάη, εδώ είναι οι οχτώ πιο χρωματιστές παραλίες του κόσμου.

1. Κόκκινη Παραλία, Σαντορίνη, Ελλάδα
sand santorini
Πλούσια σε μαύρο σίδηρο και κόκκινους βράχους από τη λάβα του ηφαιστείου, την καθιστά επάξια στις πιο εντυπωσιακές αμμουδιές του κόσμου. 

2. Papakōlea Beach, Χαβάη
sand papakolea
Η Papakōlea, που βρίσκεται στο νότιο μέρος της Χαβάης, έχει το παρατσούκλι “Πράσινη παραλία”. Η πράσινη αμμουδιά προέρχεται από κρυστάλλους ολιβίνης από τους γύρω ηφαιστειακούς βράχους στο Pu’u της ακτής Mahana.

3. Ramla, Gozo, Μάλτα
sand ramla
Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σιδήρου, η παραλία Ramla του νησιού Gozo, στην Μάλτα, φιλοξενεί ονειρεμένες πορτοκαλί αμμουδιές κατά μήκος των ακτών της.

4.  Horseshoe, Southampton, Βερμούδες
sand bermouda2
Η ακτή Horseshoe, στο Southampton, είναι μία από τις ροζ αμμουδιές που συναντάει κανείς στις Βερμούδες. Η παραλία προσφέρει μίλια ρόδινης αμμουδιάς, που προκύπτει από ένα μείγμα θρυμματισμένων κοχυλιών, κοραλλιών, και ανθρακικού ασβεστίου.

5. Harbour, Μπαχάμες
sand-bahamas
Σπασμένα κομμάτια από κοράλλια, κοχύλια, και ένα μείγμα ανθρακικού ασβεστίου αποτελούν τη ροζ άμμο που βρίσκεται στο νησί Harbour, στις Μπαχάμες.

6.  Pfeiffer Beach, Big Sur, Καλιφόρνια
california
Στη βόρεια πλευρά της ακτής Pfeiffer στο Big Sur της Καλιφόρνιας, θα βρείτε σημεία της άμμου με βιολετί χρώμα. Αυτό οφείλεται σε χαλαζία και κοιτάσματα μαγγανίου από τους γύρω λόφους που καθώς “πλένονται” από τις καταιγίδες, δημιουργούν αυτό το πορφυρό χρώμα.

7. Punalu’u Beach, Χαβάη
sand pahala
Η παραλία Punalu’u, που βρίσκεται μεταξύ Pāhala και Nāʻālehu, της Χαβάης, είναι επίσης γνωστή και ως “Μαύρη παραλία” χάρη στην έντονη μαύρη αμμουδιά που προκαλείται από ένα ηφαιστειακό πέτρωμα, τον βασάλτη.

8. Hyams Beach, Νέα Νότια Ουαλία, Αυστραλία
sand hyams

Υπάρχουν πολλές λευκές παραλίες σε όλο τον κόσμο, αλλά εμείς επιλέξαμε την παραλία Hyams στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, λόγω της εισαγωγής της στο βιβλίο Γκίνες με ρεκόρ ως τη λευκότερη παραλία στον κόσμο. Το λευκό χρώμα οφείλεται σε μικροσκοπικά σωματίδια χαλαζία.
 

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b