MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
01
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Μελωδία της Ευτυχίας σε καλοκαιρινή περιοδεία!

Ένα από τα πιο αγαπημένα μιούζικαλ όλων των εποχών “Η Μελωδία της Ευτυχίας”, που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία φέτος το χειμώνα στο Παλλάς, θα κάνει μερικές επιλεγμένες παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Πρόκειται για την περίφημη αληθινή ιστορία της οικογένειας Φον Τραπ που έγινε μιούζικαλ και στη συνέχεια ταινία (1965) με την Τζούλι
Άντριους και τον Κρίστοφερ Πλάμερ – ταινία που απέσπασε 5 Όσκαρ και έκανε ένα από τα μεγαλύτερα ρεκόρ εισπράξεων στα ταμεία. Την ελληνική μεταφορά του μιούζικαλ, υποστηρίζει ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών (με ξεχωριστές φωνητικές δυνατότητες, όπως απαιτούν οι ρόλοι) ανάμεσα στους οποίους είναι η αγαπημενη τραγουδιστρια και ήδη πετυχημενη στο μιουζικαλ Demy (στο ρόλο της Μαρίας Φον Τραπ), ο Άκης Σακελλαρίου (στο ρόλο του πλοιάρχου Φον Τραπ), η Ναταλία Δραγούμη (στο ρόλο της Βαρώνης) και ο Γιώργος Τζαβάρας (στο ρόλο του Μαξ Ντεβάιλερ), ενώ τη σκηνοθεσία καθώς και την απόδοση του κειμένου και των στίχων στα ελληνικά υπογράφει η Θέμιδα Μαρσέλλου, που έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια το ιδιαίτερο ταλέντο της στον τομέα του μιούζικαλ (Annie, Fame, Rent).

Για τις ανάγκες των παιδικών και εφηβικών ρόλων (θυμίζουμε ο πλοίαρχος Φον Τραπ είχε 7 παιδιά που πρωταγωνιστούν στην παράσταση) έγινε εκτενής και απαιτητική οντισιόν και από αυτήν επελέγησαν τα καταπληκτικά παιδιά που θα δείτε στην παράσταση.

melodia eutuxias2

Η Μελωδία της Ευτυχίας έχει βασιστεί στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Μαρίας Φον Τραπ, ενώ τη μουσική – που έγινε παγκοσμίως γνωστή – έχει γράψει ο Ρίτσαρντ Ρότζερς και τους στίχους ο Όσκαρ Χάμερσταϊν. Η πραγματική οικογένεια Φον Τραπ έφυγε από την Αυστρία της ναζιστικής κατοχής το 1938 και πήγε στις ΗΠΑ, όπου και πραγματοποίησε πολλές μουσικές εμφανίσεις.

Λίγα λόγια για το έργο
Βρισκόμαστε στην Αυστρία του 1930. Μια νεαρή και γεμάτη ζωντάνια κοπέλα η Μαρία (Demy) έχει αποσυρθεί σε ένα μοναστήρι και φιλοδοξεί να γίνει μοναχή. Το ανήσυχο πνεύμα της όμως καθώς και η βαθιά αγάπη της για τη μουσική την εμποδίζουν να υπακούσει τους μοναστηριακούς κανόνες. Η Ηγουμένη του μοναστηριού στην προσπάθεια της να καταλάβει τι πραγματικά θέλει η Μαρία, την στέλνει ως γκουβερνάντα στο σπίτι του Πλοιάρχου Γκεόργκ Φον Τραπ (Άκης Σακελλαρίου) που, μετά το θάνατο της γυναίκας του, έχει μόνος του την φροντίδα των 7 παιδιών του. Ο Τραπ συμπεριφέρεται στα παιδιά του όπως στο πλήρωμα των πλοίων που διοικεί με αποτέλεσμα αυτά να έχουν γίνει πείθαρχα. Τα παιδιά γοητεύονται από την υπομονετική, γλυκιά και χαρούμενη Μαρία. Η μουσική αρχίζει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή τους και το σπίτι του πλοιάρχου γεμίζει τραγούδια, φωνές και χαρά. Ο στενός φίλος της οικογένειας Μαξ Ντετβάιλερ (Γιώργος Τζαβάρας) εντυπωσιάζεται από τις μουσικές δυνατότητες των παιδιών και τους κανονίζει μια σειρά από δημόσιες εμφανίσεις.
Ο πλοίαρχος επιστρέφει σε ένα από τα ταξίδια του έχοντας στο πλευρό του την Βαρώνη Ελσα Σρέιντερ (Ναταλία Δραγούμη) και ανακοινώνει πως πρόκειται να την παντρευτεί. Η προοπτική του επερχόμενου γάμου κάνει τον πλοίαρχο και την Μαρία να συνειδητοποιήσουν ότι είναι
ερωτευμένοι μεταξύ τους. Η ιστορία θα τέλειωνε με ένα παραδοσιακό happy ending αν δεν μεσολαβούσε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Η Αυστρία είναι έτοιμη να υποταχθεί στη ναζιστική Γερμανία και ο πλοίαρχος καλείται να πολεμήσει στο ναυτικό.

demy

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Η θρυλική μορφή της Νίνα Σιμόν ζωντανεύει επί σκηνής τον Οκτώβριο
Θεατρικά Νέα
Ηλέκτρα του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου σε καλοκαιρινή περιοδεία
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2025»: Οι δωρεάν εκδηλώσεις της εβδομάδας 27/6-3/7
Θεατρικά Νέα
170 Τετραγωνικά: Η παράσταση-φαινόμενο ξεκινάει καλοκαιρινή περιοδεία
Art & Culture
«Η όπερα του μέλλοντος από τη μήτρα του παρελθόντος»: Η Λυρική παρουσιάζει το πρόγραμμά της για τη σεζόν 2025-26
Art & Culture
Στην πρόβα: «Ηλέκτρα» για το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου – Το πένθος της ταιριάζει
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Πέτρας 2025: Αυτό είναι το πρόγραμμα εκδηλώσεων του καλοκαιριού
Θεατρικά Νέα
Η νύφη και το «Καληνύχτα, Σταχτοπούτα»: Η βραβευμένη με Αργυρό Λέοντα Καρολίνα Μπιάνκι στην Πειραιώς 260
Θεατρικά Νέα
Impermenance: Sydney Dance Company και Zaïde Quartet στο Ηρώδειο με μια παράσταση χορού για το εφήμερο των πραγμάτων
Θεατρικά Νέα
Το Μεγάλο μας Τσίρκο: Η θρυλική παράσταση έρχεται τον Οκτώβριο στον «Ελληνικό Κόσμο» σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια
Art & Culture
Καλοκαίρι με θέατρο: Οι παραστάσεις αρχαίου δράματος που ταξιδεύουν στην Ελλάδα
Art & Culture
Σφήκες: Όταν ο αριστοφανικός λόγος γίνεται έκκληση για δικαιοσύνη - μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού