MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γυμνή ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη!

Εάν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, τότε και εμείς είμαστε μέσα, για μιά γυμνή ποδηλατική βόλτα στην συμπρωτεύουσα.Πηγή: athensbikecity.wordpress.com

author-image Athens Bike City

Και αν αυτό μπορεί να βοηθήσει ώστε να γίνει το ποδήλατο βασικό μεταφορικό μέσο στις ελληνικές πόλεις, τότε ανεβαίνουμε και γυμνοί όλο το δρόμο μέχρι τη Θεσσαλονίκη (με ότι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στα οδικά δίκτυα της χώρας).

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί για όγδοη συνεχόμενη φορά στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 στις 7μμ στο Πάρκο ΧΑΝΘ (στην πλατεία του skate).

Πρόκειται για μία γιορτή με στόχο την προώθηση, του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, και της βιώσιμης κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί.

Γιατί ΓΥΜΝΟΙ; Οι συμμετέχοντες αντιμετωπίζουν την κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά τους κορμιά, σαν τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια τους και να δείξουν συμβολικά πόσο ευάλωτοι είμαστε όλοι απέναντι στη ρύπανση και στη βία.

Στη σημερινή κοινωνία της κλειδαρότρυπας, το γυμνό σώμα είναι προϊόν εκμετάλλευσης. Η γυμνή ποδηλασία είναι μια δυναμική δράση που χρησιμοποιεί την οφθαλμολαγνία της εποχής μας για να κερδίζει παγκοσμίως την προσοχή όλων με απόλυτα ειρηνικό μη βίαιο τρόπο.

Μόνο ΓΥΜΝΟΙ; Ελάτε όσο γυμνοί τολμάτε, όπως σας γέννησε η μητέρα σας ή και με ΜΑΓΙΟ. Η ποδηλατοδρομία έχει ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα.

Ζωγραφισμένα και στολισμένα σώματα & ποδήλατα, φυσική διακόσμηση, αξεσουάρ, χρώματα, μουσική, θετική ενέργεια και φαντασία θα είναι τα όπλα μας για να διεκδικήσουμε ολοένα και φιλικότερες πόλεις προς τον άνθρωπο, το περιβάλλον και το ποδήλατο.

Εκτός από τα ποδήλατα, μπορείτε να συμμετέχετε και με άλλα εναλλακτικά ΜΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ μέσα μετακίνησης όπως skate-rollers, πατίνια κ.α. Η εκδήλωση θα μεταδωθεί ζωντανά από το Livemedia.gr μέσω ίντερνετ.

Μετά την ποδηλατοδρομία ακολουθεί ξέφρενο πάρτι στον πολυχώρο WE με ζωντανή μουσική, dj sets, δρώμενα, προβολές και πολλές εκπλήξεις!

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b