MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ήσουν και εσύ Black Keys;

Black Keys στην Μαλακάσα, photoεορταστική και φουλ, με λαό πολύ και μπάντα ικανή. Επίσημη έναρξη του συναυλιακού καλοκαιριού, δηλαδή, με υψηλούς τους δείκτες-του ροκ και του hype.Πηγή: www.mariamarkouli.com

author-image Μαρία Μαρκουλή

Πάνω στο κύμα της έξαρσης, οι Black Keys-συνεχώς τα τελευταία χρόνια στον αφρό. Και δίκαια. Έχουν τραγούδια, έχουν τον τρόπο, έχουν την τέχνη.

Όμως αυτό το ροκ που παίζουν με τον ηλεκτρισμένο, vintage, ενδοφλέβιο, ‘βρώμικο’ ήχο δεν είναι, σαφώς, ροκ αρένας-και οι ίδιοι δεν το πάνε προς τα εκεί. Η φήμη τούς πήγε.

Στην αρχή της συναυλίας λοιπόν ακούγονται χαμηλά-ενώ παίζουν εξαιρετικά, δεν τίθεται θέμα-και ενώ ο ήχος καλυτερεύει στη συνέχεια, οι δονήσεις του ροκ τους και όλο αυτό που είναι οι Black Keys, δεν φτάνουν να περάσουν στο ετερόκλητο κοινό, στα χιλιάδες lonely boys (and girls) που ανέβηκαν (και για πρώτη φορά ίσως αρκετοί από αυτούς) στη Μαλακάσα. Τα hits-τα δυο τρία, πολύ γνωστά τραγούδια-κάνουν το αναμενόμενο γκελ στον κόσμο που περνάει καλά και δεν πολυνοιάζεται αν εκεί μπροστά του παίζει ένα από τα καλύτερα αμερικάνικα γκρουπ των τελευταίων χρόνων (σπουδαίοι και ψαγμένοι μουσικοί) ή οι επίσης σημαντικοί με την άψογη ψυχεδελική τεχνική τους Black Angels.drums

Είκοσι χρόνια Rockwave είναι, και γιορτή στο Terra Vibe, με προβολές λέιζερ απέναντι στο βουνό και φώτα, κομφετί και κορδέλες στον αέρα για το φινάλε, χαμογελαστά πρόσωπα στην εξοχή και μετά τη λήξη, στους γύρω δρόμους που περιμέναμε πολύ για να ξεμπλοκάρουμε.

Λίγο πριν μπω στο αμάξι για την επιστροφή, έπαιξα και λίγο ρακέτα στο θαυμάσιο περίπτερο των Raketes Joy (https://raketesjoy.com) από τους οποίους θα εξασφαλίσω και το νέο μου εξοπλισμό. Γιατί ροκ με ρακέτα ‘παίζει’ καλύτερα.

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b