MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 30-31 Mαϊου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται στην Αθήνα από την Παρασκευή 29 έως την Κυριακή 31 Μαϊου και αξίζουν την προσοχή σας!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

1. Θεατρική Παράσταση βασισμένη σε αυτοβιογραφία!
Κ.Π. Καβάφης – Αυτοβιογραφούμενος με τον Κωνσταντίνο Τζούμα στο Θέατρο Δημήτρης Χορν

kabafis

Το Θέατρο Δημήτρης Χορν παρουσιάζει έως 31 τις Μαΐου, την παράσταση “Κ.Π. Καβάφης – Αυτοβιογραφούμενος”, βασισμένη στα προσωπικά ημερολόγια του ποιητή καθώς και σε μαρτυρίες ανθρώπων που τον γνώρισαν από πολύ κοντά. Οι συναντήσεις του με τα πρόσωπα που σημάδεψαν την πορεία του, η αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του. Οι έρωτες του νου και του σώματός του. Οι πνευματικές του συγγένειες και οι “διάλογοι” του με τον Όσκαρ Ουάιλντ, μέσα από τις συζητήσεις του με το νέο ποιητή που τον επισκέπτεται. Μία μοναδική θεατρική γνωριμία με τον πιο διάσημο «Άγνωστο» της Ελληνικής και Παγκόσμιας Ποίησης, μέσα από το ποιητικό υποκριτικό στίγμα του Κωνσταντίνου Τζούμα.

info:
Τιμές: 18€ κανονικό | 16€ εξώστης και μειωμένης ορατότητας | 12€ φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65
Χώρος: Θέατρο Δημήτρης Χορν | Αμερικής 10, Κολωνάκι

2. Γνωρίστε την Αθήνα μέσα από ειδικές διαδρομές 
Fast Forward Festival 2: Domini Public από τον Roger Bernat στη Πλατεία Κοτζιά

domini

Στα πλαίσια του Fast Forward Festival 2, o Roger Bernat παρουσιάζει 29, 30 και 31 Μαΐου, την παράσταση “Domini Public” στην Πλατεία Κοτζιά. Ένα πλήθος στέκεται στο μέσον μιας πλατείας – είναι οι θεατές και, ταυτόχρονα, οι πρωταγωνιστές του Domini Public (Δημόσιος χώρος). Διότι το έργο αυτό ανάγει τον θεατή από απλό παρατηρητή σε περφόρμερ, αλλά και παίκτη ενός τρισδιάστατου παιχνιδιού ρόλων, το οποίο αντλεί τους κανόνες του από τη στατιστική, ενώ συγχρόνως μοιάζει με ανθρωπολογικό, κοινωνιολογικό, πολιτικό και οντολογικό πείραμα.
Ο κάθε θεατής φοράει ένα ζευγάρι ακουστικά και δέχεται τις ερωτήσεις μιας φωνής. Η φωνή καλεί τους θεατές να χωριστούν σε ομάδες και υπο-ομάδες, ανάλογα με τις επιλογές τους, και τους αναθέτει ρόλους φυλακισμένων, δεσμοφυλάκων και εκπροσώπων του Ερυθρού Σταυρού σε μια διαδραστική και πέρα για πέρα αποκαλυπτική αναπαράσταση.

info:
Τιμές: 10€ κανονικό, 5€ Φοιτητές και Άνεργοι
Χώρος: Πλατεία Κοτζιά

3. Έκθεση για την ανάδειξη μιας ανερχόμενης γενιάς καλλιτεχνών
Βραβείο ΔΕΣΤΕ 2015 στο Mουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

brabeio deste


Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά το Βραβείο ΔΕΣΤΕ. Οι έξι καλλιτέχνες που έχουν επιλεγείως υποψήφιοι για το φετινό Βραβείο -Ναταλί Γιαξή, Πέτρος Μώρης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Άγγελος Πλέσσας, Σωκράτης Σωκράτους, Μαρία Χασάπη- θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε μια έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από τις 28 Μαϊου 2015 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015. Το Βραβείο ΔΕΣΤΕ θεσμοθετήθηκε το 1999 και απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε έναν Έλληνα ή Κύπριο καλλιτέχνη, που ζει στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Στόχος του Βραβείου είναι η ανάδειξη μιας ανερχόμενης γενιάς καλλιτεχνών, ως κύριος άξονας της πολιτικής του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ για τη στήριξη και την προώθηση της σύγχρονης τέχνης.

info:

Χώρος: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης | Νεοφύτου Δούκα 4 Αθήνα / Κολωνάκι

4. Η Πολυαναμενόμενη συναυλία της χρονιάς!
Oι Black Keys στο Rockwave Festival
black-keys

Τα εικοστά γενέθλια του Rockwave αναμένονται τουλάχιστον εντυπωσιακά, αφού θα γιορτάσει παρέα με μια από τις πιο αγαπημένες μπάντες του ελληνικού κοινού τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος για τους Black Keys που έρχονται στις 30 Μαΐου για μια μοναδική συναυλία στο Terra Vibe Park, στο πλαίσιο του Rockwave Festival 2015, μαζί τους εμφανίζονται και οι Black Angels.

info:
Τιμές: 42€
Χώρος: TerraVibe Park | 37Ο Χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας, Μαλακάσα

5. Σινεμά για του λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας!
“Η Χώρα του Άυριο” (Tomorrowland)

tomorrowland

Μελλοντολογική ταινία που κινείται στην λεπτή κόκκινη γραμμή της αισιοδοξίας και της απαισιοδοξίας σχετικά με το μέλλον της ανθρωπότητας με πρωταγωνιστές τους George Clooney και Hugh Laurie (Dr.House, Veep) σε σκηνοθεσία του Brad Bird (Ρατατούης, Οι Απίθανοι).
Η μοίρα φέρνει κοντά μια έξυπνη, αισιόδοξη έφηβη με έντονες επιστημονικές αναζητήσεις με ένα πρώην παιδί θαύμα και νυν απογοητευμένο, γκριζομάλλη εφευρέτη. Οι δυο τους θα αναλάβουν μια επικίνδυνη αποστολή, καθώς θα αποκαλύψουν τα μυστικά ενός αινιγματικού χωροχρόνου που ανήκει στη συλλογική μνήμη και ονομάζεται “Tomorrowland”.
Από 28 Μαΐου στους κινηματογράφους!

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b