MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
25
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μαραθώνιος ποίησης στο Θέατρο Άττις

‘Εναν μαραθώνιο ποίησης ξεκινούν 21 νέοι ποιητές και ποιήτριες, στις 30 Μαϊου στο θέατρο Άττις, Με αυτόν τον πρωτότυπο μαραθώνιο, ο Θόδωρος Τερζόπουλος εγκαινιάζει το νέο του project με τίτλο “Άταφοι νεκροί” που θα αναπτυχθεί τους επόμενους μήνες στη Νέα Υόρκη και τη Φιλαδέλφεια, με τη συμμετοχή σπουδαίων δημιουργών απ’ όλες τις τέχνες.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Στο project συμμετέχουν το Θέατρο Άττις, το Wilma Theatre της Φιλαδέλφεια, το Columbia University της Νέας Υόρκης και άλλοι φορείς της Νέας Υόρκης. Πυρήνας είναι η Αντιγόνη του Σοφοκλή, σε μετάφραση Marianne McDonald που θα σκηνοθετήσει ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στο Wilma Theatre με Αμερικανούς ηθοποιούς, αλλά και ηθοποιούς του Θεάτρου Άττις. Πάνω στο θέμα «Άταφοι Νεκροί» θα πραγματοποιηθούν επίσης εργαστήρια, εκθέσεις φωτογραφίας, συνέδρια, συζητήσεις με το κοινό και διαλέξεις στο Columbia University από τον ιστορικό Μαρκ Μαζάουερ και τον Θεόδωρο Τερζόπουλο.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο Θεόδωρος Τερζόπουλος και το Θέατρο Άττις παρουσιάζουν ποιητές της νεότερης γενιάς, σε συνεργασία με τον ποιητή Θωμά Τσαλαπάτη, που επιμελείται τις ποιητικές συναντήσεις. Η πρώτη φορά ήταν το καλοκαίρι του 2011, όταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της 3ης Διεθνούς Συνάντησης Αρχαίου Δράματος στη Σικυώνα, Θεόδωρος Τερζόπουλος, κάλεσε νέους Έλληνες ποιητές να παρουσιάσουν το έργο τους σε μια εκδήλωση με θέμα Η ποίηση της νεότερης γενιάς και η νέα πολιτική συνείδηση.

Με αφετηρία τη συνάντηση αυτή, το 2012, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάιο, πραγματοποιήθηκε το αφιέρωμα του Θεάτρου Άττις στους νέους ποιητές με τίτλο Ιστορία ερχόμαστε. Κοίτα τον ουρανό! Την τελευταία Δευτέρα κάθε μήνα, δύο ποιητές της νέας γενιάς φιλοξενήθηκαν στο Θέατρο Άττις, παρουσίασαν την ποίησή τους, συνομίλησαν μεταξύ τους και με το κοινό.

Όπως και τις δυο προηγούμενες φορές, ο ποιητής Θωμάς Τσαλαπάτης επιμελείται τον μαραθώνιο ποίησης στο θέατρο Άττις.

Συμμετέχουν οι ποιητές: Ζήσης Αϊναλής, Αντιγόνη Βουτσινά, Χρήστος Αρμάνδος Γκέζος, Άννα Γρίβα, Νίκος Ερηνάκης, Νικόλας Ευαντινός, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Θωμάς Ιωάννου, Λένα Καλλέργη, Αλέξιος Μάινας, Δημοσθένης Παπαμάρκος, Δημήτρης Πέτρου, Σταμάτης Πολενάκης, Θοδωρής Ρακόπουλος, Γιάννης Σιδέρης, Γιάννης Στίγκας, Κυριάκος Συφιλτζόγλου, Θωμάς Τσαλαπάτης, Νίκη Χαλκιαδάκη, Δημήτρης Χιλλ, Θοδωρής Χιώτης

Ώρα έναρξης: 19.00
Είσοδος: ελεύθερη

Θέατρο Άττις
Λεωνίδου 7, Μεταξουργείο,

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Οι παραστάσεις και οι συναυλίες που μπορούμε να δούμε σήμερα 25η Μαρτίου
Εκδηλώσεις
Συνάντηση κορυφής με 11 ολυμπιονίκες και διεθνείς πρωταθλητές σκι στο Parnassos Alpine Festival
Εκδηλώσεις
Ένα Jazz tribute στον Μάνο Χατζιδάκι, το βραβευμένο «Καταφύγιο» στο Θέατρο Art 63 – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Πάσχα στην Αθήνα: Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις της πόλης από τον Δήμο Αθηναίων
Εκδηλώσεις
Από την επιστροφή της “Μουγγής Καμπάνας” μέχρι το πρώτο live των Opal Ocean στην Αθήνα - Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Free City: Οι δωρεάν εκδηλώσεις της εβδομάδας 23-27 Μαρτίου
Εκδηλώσεις
Αυτό το ΣΚ η Αθήνα κάνει ποδήλατο, βλέπει «Σωσμένο» και συναντά την «Αφροδίτη» του Koons
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Όσα μπορείς να κάνεις δωρεάν 21-22 Μαρτίου
Εικαστικά
It’s always the sun: Έκθεση φωτογραφίας για το νέο λεύκωμα της Ελισάβετ Μωράκη
Εκδηλώσεις
ΜΠΙΖΖΖ… 2026: Οι παραστάσεις που ξεχώρισαν στο Off-Off Athens Theatre Festival 2025, έρχονται στο Επί Κολωνώ
Εκδηλώσεις
Η ΚΟΑ με Ντάνιελ Χόουπ και Σίμο Παπανα στο Μέγαρο, η «Αφροδίτη» του Jeff Koons στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Free City: Τι θα κάνεις δωρεάν σήμερα, Παρασκευή 20 Μαρτίου